Да обичаш работата си, да се отдадеш изцяло…

работа

Добре дошли в пета, последна част от поредицата статии насочени към най-важните убеждения върху, които трябва да помисли всеки един от нас.

Останаха само две важни “лъжи” за успеха, които съм сигурен, че ще ви оставят най-малкото замислени върху това кои са основните неща, за да постигне човек някакъв напредък,

…а дай боже и истински успех, каквото и да означава това за всеки от вас!

Да започнем с игрите!

Напоследък все повече се набляга на т.нар. игровизация във всички сфери на живота.

Този модел на влияние дори започна да се налага и като модерна тенденция в уеб сайтовете като начин за достигане на по-висока степен на ангажиране на аудиторията.

Но тук става въпрос за нещо по-различно, нещо по-първично, нещото, с което си изкарвате прехраната, а именно вашата любима или не чак до там работа…

Точно затова нека разберем:

Убеждение 6: Защо работата трябва да бъде като игра?

[sws_divider_line]

Познавате ли човек, който е правил нещо, което ненавижда, и въпреки това е постигнал успех? Аз не се сещам за такъв.

Един от ключовете към успеха е да осъществим успешен съюз между това, което правим и това, което обичаме.

Пабло Пикасо е казал:

“Когато работя, си почивам; когато не правя нищо, или когато забавлявам гости, се изморявам”.

Вероятно ние не рисуваме толкова хубаво като Пикасо, но можем да положим всички усилия, за да намерим работа, която ни импулсира и ни въодушевява.

А за да се получи това, можем да привнесем в работата си, каквато и да е тя, много от елементите на играта.

Марк Твен е казал:

“Тайната на успеха е да направиш от призванието си почивка”.

Именно това изглежда правят хората, които успяват….

Напоследък се говори много за работохолиците.

Наистина, за някои хора работата се е превърнала в нездрава идея-фикс. Те сякаш не получават никакво удоволствие от работата си, но стигат дотам, че не могат да правят нищо друго. Изследователите откриват изненадващи неща за някои работохолици.

Те са маниакално пристрастени към работата си, защото я обичат. Тя представлява за тях предизвикателство, вълнува ги, прави живота им по-богат.

Тези хора гледат на работата си така, както много от нас гледат на игрите. За тях работата е начин да се разгърнат, да научат нови неща, да изследват нови възможности.

работа,шанс за успех

Дали някои видове работа предразполагат към това повече от други? Естествено. Важното е да успеете да си намерите такава работа.

Тук е в сила една от така наречените възходящи спирали. Ако можете да намерите съзидателен начин да вършите работата си, това ще ви помогне да се насочите към работа, която е още по-добра.

Ако решите, че работата ви е скучна и еднообразна, че е просто начин да получавате заплата, много е вероятно тя никога да не стане нещо повече.

Както вероятно знаете, положителните убеждения подкрепят други положителни убеждения.

Това е друг пример. Не мисля, че има работа, при която положението е безизходно. Има само хора, които са загубили чувство за възможностите, решили са да не поемат отговорност, предпочели са да повярват в провала.

Не ви предлагам да станете работохолици. Не ви предлагам да ориентирате целия си свят около работата.

Предлагам ви обаче да обогатите своя свят и работата си, като внесете в тях същото любопитство и същата жизненост, които влагате в игрите.

Да, трудно е, но продължавайте да търсите…

Убеждение 7: И накрая нещо много важно: Няма сигурен успех без отдаване.

[sws_divider_line]

Няма сигурен успех без отдаване

Хората, които успяват, вярват в силата на отдаването. Ако съществуваше дори само едно убеждение, неотделимо от успеха, то е, че няма голям успех без пълно отдаване.

Ако погледнете преуспяващите хора във всяка област, ще видите, че те не са непременно най-добрите или най-умните, най-бързите или най-силните.

Ще видите, че те са хората, които изцяло са се отдали на това, което правят.

Великата руска балерина Ана Павлова казва:

“Да преследваш, без да спираш, една цел – това е тайната на успеха”.

Това е просто друг израз на формулата на Абсолютния Успех – да знаеш целта, да имаш модел, който работи, да предприемаш действия, да развиеш усет за постигнатото и да се пренастройваш, докато получиш желаното.

Виждаме това във всяка област, дори там, където природните дадености имат най-голямо значение.

Вземете спорта…

Кое прави Лари Бърд един от най-добрите баскетболисти?

Много хора все още се чудят. Той е бавен. Не може да скача. В свят на грациозни газели, той понякога сякаш играе със забавени движения.

Когато обаче вникнете добре, ще видите, че Лари Бърд успява, защото изцяло се е отдал на амбицията да успее. Той тренира повече, има по-голяма издържливост, играе повече, иска повече. От своите умения той извлича повече от почти всеки друг.

Пит Рос се добра до книгата на рекордите по същия начин, като постоянно използваше за движеща сила своята амбиция към съвършенството.

Тя го караше да вложи всичко, на което е способен, във всичко, което прави.

Том Уотсън – големият играч на голф – не беше нищо специално в Станфорд. Просто едно от момчетата в отбора. Треньорът му обаче още говори за него с възхищение:

“Никога не съм виждал човек да тренира повече”.

работа,шанс за успех

Разликата в чисто физическите умения между спортистите рядко говори нещо. Именно качеството на тяхното отдаване отделя просто добрите от великите.

Отдаването е важна съставна част от успеха във всяка област.

Преди да се прочуе, Дан Радър беше станал легендарен като най-усилено работещият новинар в телевизията в Хюстън. Все още говорят за времето, когато заснел кадри, висящ на дърво по време на ураган, бушуващ по бреговете на Тексас.

Преди няколко дни чух някой да казва за Майкъл Джексън, че бил станал чудо за двадесет и четири часа. За двадесет и четири часа?

Има ли Майкъл Джексън голям талант?

Да, естествено. Започнал е да работи от петгодишен. Оттогава непрекъснато участва в концерти, като пее, танцува, пише песните си. Разбира се, че има природен талант.

Той е израснал в среда, която го е подкрепяла; разработил е система от убеждения, която го е мотивирала; имал е много успешни модели на разположение; семейството му го е насочвало.

Въпреки всичко това, главното е, че той е имал желанието да заплати нужната цена.

На това му се вика да правиш каквото трябва!

Преуспяващите хора имат желанието да направят каквото трябва, за да успеят. Това ги отделя от масата също толкова, колкото и всичко останало.

Има ли и други убеждения, които поощряват съвършенството? Разбира се, че има. За колкото повече се сетите, толкова по-добре.

Помнете, успехът оставя следи.

Изучавайте преуспяващите.

Открийте кои са основните убеждения, които засилват способността им да предприемат постоянно ефективни действия и да постигат изключителни резултати.

Големият финал!

[sws_divider_line]

работа,шанс за успех

Седемте убеждения, които ви представих в тези 5 статии са направили чудо за други преди вас и аз вярвам, че могат да направят чудо и за вас, ако се ангажирате да ги прилагате постоянно.

Повтарям: ако се ангажирате да ги прилагате постоянно…!

Почти чувам как някои от вас си казват: “Да, но тук има едно голямо „ако”.

Ами ако имате убеждения, които не ви подкрепят? Ами ако убежденията ви са отрицателни, а не положителни?

Как да промените убежденията си?

Вече сте направили първата стъпка – осъзнаването. Знаете какво искате.

Втората стъпка е действието: да се научите как да управлявате вътрешните си представи и убеждения, да се научите как да управлявате мисловната си дейност.

Вече започнахме да сглобяваме отделните елементи, които вярвам, водят към съвършенството.

Започнахме с идеята, че информацията е стоката, с която търгуват кралете, че най-добре общуват и убеждават тези, които знаят какво искат, и които предприемат ефективни действия, променяйки поведението си, докато постигнат целите си.

Вижте първа част: Всичко става по някакви причина, има някаква цел и играе някаква роля в живота ни

Във втората статия от поредицата научихме, че пътят към съвършенството минава през моделирането.

Ако можете да намерите хора, които са постигнали огромен успех, можете да моделирате специфичните действия, които те постоянно предприемат, за да постигнат резултати – техните убеждения, умствения им синтаксис и физиологията им и така да успеете да постигнете подобни резултати за по-кратко време.

Вижте втора част: Провал не съществува. Има само опит и резултати

В част 3 говорихме за силата на състоянието и отговорността. Видяхме колко могъщо, продуктивно и ефективно може да бъде неврофизиологическото състояние.

Вижте трета част: Отговорността, част от седемте „лъжи” за успеха – част 3

В четвърта част от нашата поредица от Тони Робинс, научихме каква е природата на убежденията. Видяхме как подкрепящите убеждения отключват вратата към съвършенството.

Научихме и защо хората са една от най-важните съставки от рецептата ни за успех.

Четвърта част: Защо хората са най-големият ни ресурс?

В тази поредица изследвахме седемте убеждения, които са крайъгълният камък на съвършенството и искрено се надявам да Ви свършат някаква работа.

Всъщност ако поискате и решите категорично, че искате да промените нещо – тези мощни седем вярвания наистина ще ви помогнат.

Така че дерзайте…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: