9 вдъхновяващи цитата от няколко наистина зловещи личности

вдъхновение,личности

Винаги съм смятал, че когато говорим за личностно развитие не можем да пропуснем и онази, тъмната, лошата страна на нещата, а не просто да се самозалъгваме с добрата, положителна близалка, която всеки гуру не маха от устата си.

Само защото някой е ужасно човешко същество не означава, че не може да измисли в даден момент нещо мъдро, нещо, което да мотивира останалите.

В действителност, някои от най-лошите хора в историята са изрекли наистина вдъхновяващи думи. Как ще ги интерпретираме и как ще ги вложим в нашето ежедневие зависи изцяло от нас.

Ето и някои от тях, които определено са проницателни:

“Думите имат силата да изграждат мостове в неизследваните региони.” – Адолф Хитлер → сподели в twitter


Адолф Хитлер

Ако усетите, че сте “заседнали”, независимо дали става въпрос за идея, за място, за разговор или каквото и да е друго – много помага да помните, че най-добрия начин да разширим съзнанието си и да излезем отвъд заседналото положение са думите.

Думите могат да ви отведат до места, в които никога не сте били, да изграждат мостове, които свързват приятели и много, много повече.

Разбира се, от друга страна в контекста на Хитлер,  думите се използват за доста по-злонамерени и ужасяващи неща.

Въпреки, че когато става дума за цитати, ние определено не сме склонни да правим разлика между тези на Хитлер и тези на Марк Твен например.

Онзи, който престава да се стреми да бъде все по-добър, спира изобщо да бъде добър. – Оливър Кромуелсподели в twitter


Оливър Кромуел

С този цитат Оливър Кромуел ни напомня, че всички ние трябва да се стремим да бъдем все по-добри в това, което правим възможно най-често.

Разбира се, проблемът тук е, че версията на Кромуел за “по-добро” вероятно означава нещо от сорта на по-добър във вземането на над 50 хиляди ирландски католици за роби.

Кромуел е бил толкова добър в това да бъде презиран от другите, че 2 години след смъртта му е изваден от гроба и екзекутиран посмъртно публично, след което е обезглавен, а тялото му захвърлено.

И все пак мисля, че добре осъзнавате полезността на един подобен съвет, а именно: старайте се всеки един момент да бъдете по-добри в това, което правите.

Отнема много по-малко смелост да критикуваш решенията на другите, отколкото да застанеш зад своите собствени. – Атила, вождът на Хуните → сподели в twitter


атила вождът на хуните

Вземането на решения си е достатъчно трудно начинание, независимо за какво става въпрос, но когато стоим безучастно и критикуваме решенията на другите, често забравяме, че ще дойде момент, в който и ние ще трябва да застанем зад нашите.

Атила, най-могъщия владетел на Хуните е бил изключително непоколебим в своята битка за завладяването на Европа. Под негово командване са избити хиляди варварски орди, а приносът му в ограбването на Западна Европа е значим.

“Невъзможно” е дума, която може да намерите само в речника на глупаците – Наполеон Бонапарт → сподели в twitter


Наполеон Бонапарт

Никой не обича да казва “това е невъзможно”, но понякога човек наистина се чувства като че ли е. Когато Ви връхлетят подобни моменти на отчаяние, припомнете си думите на Наполеон.

Да се надяваме, че тогава ще измислите от къде да изнамерите решение на проблема, да поемете предизвикателството и да си свършите работата. И да, да се надяваме…

Ако все още сте скептични, а предполагам, че сте, искам да Ви напомня, че тези думи са изречени от Наполеон Бонапарт по времето на пленяването му от британците и изпращането му в изгнание на остров Света Елена след битката при Ватерло.

Мисълта ми е, че и той не е имал особено добра перспектива в този момент.

“Истинската сила няма нужда да се доказва пред лицемерите” – Чарлз Менсънсподели в twitter


чарлз менсън

Понякога е доста трудно да бъдеш себе си, но когато заобикалящите ни лицемерни копеленца поставят под въпрос щастието и успеха ни, става дори още по-трудно.

Тогава би било много по-добър вариант да се приспособяваш, да се нагаждаш и да оцеляваш. Няма място за излишно перчене в стил “аз съм себе си” –  превърнал се в най-дразнещото клише на света.

Като брутален ксенофоб и сериен убиец, наредил смъртта на множество бременни жени, Чарлз Менсън услужливо ни напомня, че най-силните сред нас не винаги показват и доказват своята сила пред останалите.

Те просто я прилагат – тихо и уверено.

Когато сте притеснени от това, че не правите добро впечатление или просто се страхувате, че ще обидите някого, като ударите по масата и повишите глас, подсмихнете се ехидно и си припомнете думите на Менсън – не е нужно да показвам силата си.

“Аз вярвам само в едно единствено нещо – силата на човешката воля” – Йосиф Сталинсподели в twitter


Сталин

Парадоксално, нали?

Да, Сталин определено доста си е поиграл да тества волята на хората. Може би му се събират няколко милиона експеримента с тази част от психиката ни.

Но като оставим това за малко настрана, можем да открием много смисъл в думите на този злокобен съветски идиот. Изкушенията, които ни дебнат отвсякъде са също толкова силни, колкото и диктатурата на Сталин. И все пак ние сме намерили начин да се справим и с двете, макар не винаги успешно.

Много от хората в цялата ни история са постигали целите си единствено и благодарение на човешката воля, която е нещо наистина мощно.

Когато говорим за воля за успех, веднага се сещам за Арнолд Шварценегер.

“Човек трябва да прави поне по един залог на ден, иначе късмета ще се разхожда около него без той да разбере за това.” – Джим Джоунссподели в twitter


Джим Джоунс

Много от нас са чувствителни към поемането на риск.

И докато това не е непременно лошо, далеч не означава, че така не пропускаме възможности за доста неща. Като се има предвид, че Джим Джоунс е убедил цял град да извърши ритуално самоубийство, няма да спекулираме колко и какви залози с живота си да правите всеки един ден.

“Не се чувствам виновен за нищо. Жал ми е за хората , които изпитват вина.” –Тед Бъндисподели в twitter


Тед Бънди

Не знам дали е важно за Вас, но тези думи са изречени от серийният убиец Тед Бънди, по време на последното му интервю преди екзекуцията му…

Не знам дали и преди сте чували за този откачалник, но определено се радвам, че са го екзекутирали. Ето какво мисли Теди за себе си: “Аз съм най-студенокръвното копеле, което някога е заставало пред очите на хората. Не ми пука за тези хора.”

Но да оставим личността му на страна. Ако понякога си мислите: “Защо това се случва на мен?”, тогава неминуемо ще осъзнаете, че наистина някои неща се случват само на Вас и много често вината за това изобщо не е Ваша.

И въпреки това, ние постоянно се самообвиняваме, изяждаме се от чувство за вина.

Но помислете за момент, какво Ви носи това изгарящо усещане?

Кара ли Ви да тъпчете на едно място или Ви тласка напред? Дали да се самонаказвате е по-добрия вариант, от това да си простите?

“По-добре да живееш един ден като лъв, отколкото 100 години като овца” – Бенито Мусолинисподели в twitter


Бенито Мусолини

Ех тоя Бенито, добре го е казал!

Ако искате да излезете днес и да разбиете всеки по пътя си, този цитат на италианският фашист и диктатор Бенито Мусолини може да Ви мотивира и да Ви въодошеви.

Вместо да седите и да чакате да Ви нарита самочувствието шефа, докато паднете на земята, изправете се, стегнете се и вземете максимума от този ден.

Харизматичният Мусолини, близък приятел с Хитлер, определено е живял като лъв – като голям, лош, дяволски лъв!

В действителност, той стои гордо изправен дори и след загубата на Втората световна война, когато в крайна сметка го намират, опитвайки се да избяга от страната си и от екзекуцията.


Абстрахирайте се от ужасяващите личности, които се крият зад тези психопати, убийци и диктатори. Насочете вниманието си към малкото мъдрост, която ги е осенила.

Когато говорим за личностно развитие, не признавайте само позитивното като основен фактор, а обърнете внимание и на негативното. Защото всяко нещо на този свят има 2 лица – едното е бяло, другото е черно. И едното не може без другото!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: