Какво мисля за подаряването на книга

подарък ,книга

Намирам телевизията за доста образователна. Всеки път, когато някой включи телевизора, отивам в другата стая и започвам да чета. ― Marx

Винаги съм усещал подаряването на книга не толкова като даване на някакъв подарък, а по-скоро като връчване на дар, запознаване с добър приятел!

Определено имам мнение по темата за подаряването на книги, но то щеше да си остане само за мен, ако не бях предизвикан от нашият приятел Иво Илиев, да го споделя. С леко неудобство ще ви призная, че не съм подарил кой знае колко много книги, а най-вече само съм си го помислял. Но когато близък човек има повод, първото, за което се сещам е да му взема именно такъв подарък и то по интересна за него тема.

Преди време подарявах книги, които съм чел и са ми харесали, но с времето осъзнах, че понякога (дори доста често) това по-скоро е неуместно. Получаваше се така, че отсрещната страна се интересуваше от съвсем различни неща, нямащи нищо общо с моите интереси, и ценният за мен подарък ставаше някак си безсмислен, непрочетен.

Като прагматичен човек, когато става въпрос за подаряване на ценен подарък какъвто е книгата, бих ви препоръчал най-напред да направите малко проучване. Разберете от какво се интересува онзи, който смятате да зарадвате с някакво четиво. Ако се вълнува от качествени питиета като уискито, подарете му книга за Уискито, ако пък предпочита да се развива в сферата на маркетинга, зарадвайте го с нещо в тази област.

Добрата книга е онази, която се отваря с очаквания и се затваря с печалба – Амос Бронсън

Безцелното подаряване на каквото и да било само заради самото подаряване и облекчаването на нашата съвест е също толкова безполезно, колкото и ако като мен стоите и си мислите за подаряването на книги, но нищо повече не правите.

Единственото важно нещо в една книга е значението, което тя има за читателя. – Съмърсет Маугам

Всъщност, сега като помисля, подобен акт не бива (поне според мен) да бъде провокиран от нечие предизвикателство или от неудобство – чувство, което се опита да се прокрадне и при мен още с написването на първия ред от тази статия.

То трябва да е естествено, непринудено и от сърце.

Затова искрено се надявам тези мои думи да не ви карат да се чувствате ангажирани да подарявате нещо на когото и да било. Надявам се просто да ви напомнят, че книгата е един невероятен дар, нов свят, чрез който може да обогатите всеки!

Мислех да не предизвиквам никого, но се сетих за една страхотна млада (и красива) дама, която има уникален афинитет и изключително отношение към книгите.

Предизвиквам Инес Субашка да сподели какво мисли за подаряването им!

Накрая бих искал да ви призова да се поинтересувате от любимата тема на някой, който бихте искали да направите щастлив. Разберете какво го кара да настръхва от вълнение, само докато ви чуе да говорите за онова, от което живо се интересува.

И тогава му подарете най-добрата книга по въпроса!

Има много начини да разширите мирогледа на едно дете, но любовта към книгите е най-добър от всички. – Джаки Кенеди

P.S. Препоръчайте ни любимата си книга! Споделете защо ви хареса. Най-лесният начин да го направите е чрез коментарите тук отдолу. Заповядайте:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: