Почти всички, на които бихме искали да благодарим: тези, които бяха неизменна част от успеха ни в 2013

благодарност,успех

През изминалата година се случиха доста положителни неща за lifehack.bg – партньорства, които си заслужава да се отбележат.

Точно затова реших, не да публикувам малък и незабележим статус в социалните мрежи /особено след намаления обхват на постовете във Facebook/, а да направя цяла статия – в която да Ви споделя за тях и да им благодаря.

Смятам, че нашите верни читатели, бизнес партньори и гост – автори, заслужават да са наясно с развитието на това малко и непретенциозно виртуално късче от българското онлайн пространство, както и да получат признанието, което заслужават. Но преди това…

Годината за lifehack.bg в цифри: 01.01 – 30.12.2013

lifehack

  • Уникални месечни посещения средно – 46 000
  • Абонирани за мейл бюлетин – 6 400
  • Facebook Фенове – 9 780
  • Google + последователи – 2 750

Освен покачването на трафика през изминалата година /гоним над 90 000 посещения на месец/ и налагането ни като бранд в българското интернет пространство, съм щастлив да отбележа, че към нас се присъединиха и значителен брой страхотни гост – автори. Те създадоха специално за lifehack.bg дузина от добри материала, за което искрено им благодаря.

За повече от 4 години упорит труд, lifehack.bg заслужи правото да се нарича авторитетна онлайн медия, в която могат да изразят своя глас и едни от най-добрите бизнеси.

Логично, в следващ стратегически момент от развитието на сайта се превърна и съвместната ни работа с няколко партньора. Открихме ги в лицето на сериозни фирми, които добре осъзнават и използват силата на рекламата, чрез качествено и полезно съдържание, а не просто чрез стандартни промоции, намаления и обикновени рекламни послания.

С тях създадохме полезни материали, представящи не просто дейността им, а съдържание с висока стойност – начин на представяне, който определено отличи lifehack.bg

Поради нарасналият интерес към сайта, изпитахме нужда да отделим специално обозначено място, което да играе ролята на промо сцена за нашите бизнес партньори.

Така създадохме категорията “Гласът на брандовете в lifehack.bg”.

Казано с думи прости – целта на новата ни бизнес категория е да свърже авторитетните брандове в българското интернет пространство със страхотната аудитория на лайфхак.

Но повече за това в отделна статия.

В следващите редове, бих искал да отбележа поименно всички тези наши бизнес партньори, които поддържат жива искрата на мотивацията, движеща ежедневно този сайт.

И тук и при гост авторите ще започна отзад напред.

[sws_divider_line]

A image

Първият ни бизнес партньор за наше щастие беше един изключителен човек – професионалист и авторитет, който повярва в нас – Борил Богоев.

В това партньорство резултатите не бяха основното за мен, а по-скоро възможността да се уча и да попивам методите, които използва на практика в своя онлайн бизнес.

Благодаря ти за всичко, на което ме научи Борка!

С един от любимите ми блогъри Майк Рам презентирахме ефективните му курсове за успешни презентации, в които той вгради част от философията на неповторимия Брус Лий.

С екипът на fitneshrani.com създадохме полезно мини ръководство за основното, което трябва да знаем за храненето след тренировка – изключително важна част за възстановяването на организма след физическо натоварване.

Силвия Матеева доказа високия си професионализъм, който влага в работата си с клиентите, демонстрирайки го в подробен материал за заблудите и илюзиите, които са застопорили успеха на не една фирма, искащи да развият бизнеса си във Facebook.

Тази нейна статия предизвика изключително голям интерес и коментари, което е още едно доказателство, че рекламните статии не са само и единствено за промотиране на продукти, а и за налагане на авторитета на даден професионалист или бранд.

Със Силвия продължаваме сътрудничеството си, тъй като тя не спира да предлага изключително качествени обучения за бизнеса свързани с развитието им във Фейсбук.

Ефективните ни съвместни инициативи продължиха с Иво Илиев, който създаде уникално полезна статия, която напълно адекватно обяснява на бизнеса колко действително фена са му нужни, за да се развие в социалните мрежи.

Това четиво е един от емблематичните примери тук в сайта за професионален маркетинг, чрез полезно за читателя съдържание, за което благодарим на Иво, че я сподели при нас.

С Калина и Светла от Career Speeder представихме пред читателите на lifehack.bg 2 курса, много по-различни от тези на които сте попадали до сега.

Тези 2 креативни дами ни показаха как ефективно да визуализираме идеи и нещо фантастично, за което не бях чувал до сега – Flow: неочаквано висока житейска ефективност и продуктивност – стъпка отвъд ограниченията.

С не кой да е, а с екипа на Училището по мениджмънт към Нов Български университет представихме програмата им по Коучинг и менторство с бранда на британския институт Institute Of Leadership and Management.

Горди сме, че толкова класна мениджърска програма намери място на страниците на нашият скромен сайт.

Благодарим на екипа на НБУ за доверието.

С колегите от SocialMe презентирахме традиционната им вече конференция ”Social me workshop 11” , като също така организирахме игра, която осигури страхотна награда на един от читателите на lifehack.bg

С авторитетната козметика Biolife cosmetics промотирахме новите продукти, които предлагат на пазара. Не бях чувал за тяхната марка до преди да коментираме съвместната ни работа, но се оказа, че адски много хора я използват и са доволни от нея.

Благодарим им за доверието.

С Александър Найденов – предприемач, който много харесвам, презентирахме новата му услуга “Фонтан на щастието”, която към момента няма аналог в българското интернет пространство, а именно – сайт за запознанства от съвсем нов тип, който набляга на онези неща, които са пряко свързани с изграждането на вдъхновени романтични отношения.

И преди да сбъркате като подходите скептично, разгледайте това, което направихме съвместно с него.

Благодарим ти Сашо за доверието.

С Мартин Сребров, изпълнителен директор на Home2u Bulgaria създадохме статия-ръководство за това какво е важно, за да намерим работа, която ще ни направи щастливи.

Тук не просто изложихме философията на Home2u Bulgaria за партньорите, които търси, но и обяснихме важните неща при търсенето на така бленуваната работа, която да обичаме.

Получи се невероятен резултат, а ние искаме специално да благодарим на г-н Сребров, че не се страхува да експериментира.

Щастливи сме, че все още има лидери, които не се плашат от това, какво ще кажат хората, а правят всичко най-добро, за да вървят напред.

С Николай Илиев и високите професионалисти от IT-Academy.BG промотирахме тазгодишните им професионални обучения, чийто класни лектори ще изградят ефективни SEO специалисти и ще помогнат на много хора да намерят своето поприще в IT сферата.

С Любомира Любенова и нейната агенция за комуникации и промоции Media Start създадохме, по мое мнение, най-стойностните статии за лидерството.

Горд съм и благодарен, че тя избра lifehack.bg за мястото, в което да ги публикуваме – горещо Ви препоръчвам и двете части: Лидерство от ниво 5 – триумф на личната скромност и желязната воля и втора част – Пътят, по който да стигнете до лидерство от ниво 5!

[sws_divider_line]

Гост – авторите, които до момента взеха участие в lifehack.bg

Изпитвам огромно уважение и благодарност към всеки един от тях, тъй като те  абсолютно безвъзмездно отделиха от времето си, за да дадат своя принос за развитието на сайта.

Дано съм успял да покажа благодарността си по подобаващ начин към всеки от тях, тъй като те определено направиха много за това място. Надали има много други подобни статии писани от гост – автори за други сайтове.

Ще започна с първата гост – статия, която се появи при нас.

Първа се осмели да се включи Росица Георгиева със своята гледна точка за любовта. За радост, това не е нейният единствен материал при нас.

Роси направи и още няколко публикации, включително ни съдейства за интервю от Десислава Бошнакова  за рубриката ни  Как работи, както и за срещата ни отблизо с Деница Сачева, която определено е една дама-вдъхновител.

Освен неколкократен гост автор, Роси Георгиева стана и наш верен приятел, който и до ден днешен помага и ни съдейства.

Следващ в списъка, на когото искам да благодаря се казва Лора Лефтерова, която също направи не една много добри статии, но може би най-любима ми е тази за насоките за изграждане на супер твърд характер.

Светослав Стоянов, едно много амбициозно и интелигентно момче, което специално за lifehack.bg направи изключително полезно и практично ръководство за това как да открием работата, която обичаме и успехът, който заслужаваме.

Благодарим ти Светльо, остави страхотен отпечатък при нас!

Кирил Михайлов създаде може би най-коментираната и споделяна статия в категорията Гост – автори по популярната тема за мрежовия маркетинг.

Аз съм далеч от този бизнес и повече ми допадна поста му за лицемерието на църквата, а статията му, която ни припомня как отново да започнем да мечтаем, определено мотивира.

Страхотна работа Кирил, Благодаря ти от сърце за всеотдайната работа по статиите.

Благодарим и на Вера Балева, която създаде кратка, но много съдържателна статия за това да помислим върху израза „Не е важно кой си, важно е какъв си.”

Александър Живков много стойностно съдържание, което засегна проблема с мотивацията на работниците, като наблегна и на няколко практични начина да мотивираме служителите си.

Нашият много добър приятел Андрей Димитров създаде уникален материал с изключително много полезни и безплатни ресурси за wordpress.

Този материал ми помогна да избера най-добрия плъгин за SEO оптимизация, който ползвам в момента (благодарение на него замених прехваления SEO плъгин на YOAST).

Мисля, че тук е мястото лично да му благодаря за това, че ни светна всички нас, така да се каже,  с тези полезни и безплатни ресурси.

Кристина Георгиева направи специално за нас едни от най-добрите статии на тема продажби и маркетинг, които могат да се намерят в целия сайт, за което искрено и благодарим.

В една от тях тя засегна проблема с дългосрочното спечелване на клиентите и тяхното задържане – горещо Ви я препоръчвам.

Цветан Иванов, който в качеството си на професионален психолог и провокиран от една моя статия, създаде доста интересен материал за тънката граница на това да бъдеш себе си и да си слагаш маска, който определено провокира.

Димитър Шопов е гост – авторът с най-много публикации, всички на една страхотна тема, а именно 7-те навика на високоефективните хора на Стивън Кови.

Митко, благодарности, че ме запозна с тази изключително мощна методика, както и за всеотдайността, с която пишеш при нас и за дадената дума, която винаги спазваш!

Петя Кутлева се включи при нас по един зашеметяващ начин, като ни предложи своята помощ в провода от руски, на някои публикации.

Много съм щастлив, че тази страхотна млада дама стана част от нас и направи няколко много добри публикации, като част от тях все още не са видели бял свят.

Благодарение на Таня Катева на нашите страници се появи и материал от изключително популярният руски лектор Владимир Довган със своят страхотен материал – Безумните неща, които пропускаме при възпитанието на децата ни – фар в океана на живота.

В началото на новата година очаквайте и втора част!

Слави Славов е последният за сега гост – автор, който се включи също не само с един материал.

Слави е страхотен човек, баща и бизнесмен, който в своите материали засяга темата за парите и професионализма в бизнеса.

Определено мога да Ви препоръчам ето тази негова статия!

Рубриката Как работи – хитът на 2013г

Дойде ред да отбележа и хората в създадената през 2013г рубрика “Как работи…” Истината е, че още преди повече от година бях забелязал страхотния и аналог в английският лайфхакер и си бях поставил за задача да направя нещо подобно, но така и не намирах време.

Благодарение на побутването от Ален Попович от SocialMe, стартирахме тази рубрика с очарователната управителка на She Promotions, Борислава Илиева.

Благодаря и на двамата, че дадоха начало на една серия от интервюта, които се приеха изключително добре.

Следващата – дълбоко уважавана от нас личност, от която взехме интервю, беше блогърът с главно Б Пламен Петров, който ни показа – защо си “тежи на мястото”.

Продължаваме с моята голяма приятелка и собственик на newtrend.bg Ивелина Атанасова, чиято помощ в зората на опитите ми с правенето на сайтове много ми помогна.

Място в рубриката ни нямаше как да не намери и очарователния блогър, дракон в управлението на проекти Майк Рам, с който съм имал удоволствието лично да се срещна и да разговарям – един много приятен и земен човек, който си разбира от работата.

За моя най-голяма радост, място в тази рубрика намери и Огнян Младенов, един човек, за който каквото и хубаво да кажа ще е малко.

Страхотно е, че Оги отдели време, за да ни разкаже за своето ежедневие и философия за живот – препоръчвам Ви горещо интервюто му.

Благодарим ти Оги за помощта, която винаги си готов да ни окажеш!

Следва една красива, умна и високо дисциплинирана млада дама, която е пример за подражание на хиляди хора – Инес Субашка.

Личност, която може да Ви вдъхнови и да Ви накара да си размърдате задника. Инес е човек, който мотивира хората да подобрят живота си, като дори споделя как да го направят.

Страхотна си Инес, продължавай да ни зареждаш с толкова много енергия.

Любомира Любенова – една бизнес дама, която е моят личен пример за подражание със своята целеустременост и перфекционизъм.

Винаги, когато сме работили с нея по съвместни материали е било лесно и приятно, защото Любомира вижда нещата точно като нас – изпипва ги до край.

Страхотен професионалист, дама, която се радваме, че познаваме.

В рубриката ни Как работи… се отби и един абсолютен реалист и човек здраво стъпил на земята – Димитър Георгиев – Бико.

Освен това Митко е абсолютен професионалист в това, което прави – SEO оптимизация и копирайтинг. Това не са празни приказки – лично съм имал възможността на няколко пъти да се възползвам от услугите му.

Нямаше как и да не се опитаме да вземем интервю от гуруто на социалните мрежи и по-специално Фейсбук – Иво Илиев.

Иво е един от малкото хора, които истински разбират Фейсбук, знаят как да работят с него и го правят. Ако има човек, който да знае всичко за тази социална мрежа, това е той. Беше удоволствие да се отбие при нас.

Росица Вакъвчиева – още една наша истинска приятелка с която сме си помагали много.

От обикновена работеща за друг жена, Роси направи така, че да се превърне в това, което винаги е мечтаела да бъде – зависима единствено от себе си.

Още малко благодарности и 2-3 пожелания

Е, скъпи приятели, това е най-важното, което искахме да отбележим, като благодарност и прогрес през изминалата 2013г.

Постигнахме не малко, но амбициите ни са много повече.

Искам да изкажа специалните си благодарности на Огнян Младенов и Васил Тошков, които ми предоставиха една страхотна възможност, която високо оценявам.

За нея ще ви разкажа подробно съвсем скоро в отделен материал.

Огромно Благодаря на управителите на superhosting.bg Любомир Русанов и на Методи Дреновски, които ни предоставиха допълнителен ресурс за по-добрата работа на сайта, както и за ежедневната поддръжка, на която винаги можем да разчитаме.

Благодаря и на онези блогъри и онлайн медии, които ме удостоиха с вниманието си и взеха интервю от моята скромна личност – Благодаря Ви за възможността!

Разбира се има още много хора, които ми помагаха, хора, на които знам, че мога да разчитам. Няма да ги изброявам поименно, но те си знаят.

На финала искам да пожелая на Вас читателите ни, без които нямаше да ни има много здраве, щастие, малко късмет и задължително търпение.

Това, което научих за 4 години е, че нищо хубаво и качествено не става без търпение. Нека всички да имаме малко повече от него.

Разбира се lifehack.bg не е най-добрият сайт, но ние усилено се стараем да бъде. Успешна година, повече дисциплина и до нови срещиХристо Стоянов.

P.S. Ако неволно съм пропуснал някого, моля да ме извини!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта