ВЛЕЗ В КЛУБА

Как сляпото следване на най-добрите практики може да ви докара най-големите провали

  •  
  •  
  •  

Запази за после

В своята книга „Мисли два пъти” Майкъл Мабусин пише:

Често наблюдаваме успеха на различни хора, за да намерим общите черти сред тях, които после и ние да копираме и да приложим. И когато открием някакъв модел решаваме, че той може и на нас да донесе успех. Това обаче не работи. Да, трудно е да се оспори логиката на най-добрите практики. Но какво означава най-добри практики? За кого са най-добри? Какво ги прави успешни? Можем ли да ги възпроизведем едно към едно и в нашия бизнес? В живота ни? Сред обстоятелства, в които се намираме? Имаме ли необходимите умения? Какви са страничните ефекти?

Каква е мотивацията ни?

Никак не са редки случаите, в които си правим изводи и вземаме решения за нещо, без да разбираме при какви условия и обстоятелства успява или не успява това нещо. Точно затова не съм привърженик на сляпото копиране на съвети, правенето на изводи от скрийншоти с умопомрачителни резултати или други подобни “доказателства” за успеха на някоя стратегия, трик или курс, просто защото това може да бъде подвеждащо.

За мен и за вас то може да не работи по същия начин, просто защото имаме друго ниво на компетенция, сблъскваме се с други обстоятелства и работим при различни условия.

📝 Вижте още и: Контекст или съдържание – на кое да заложите?

И все пак! Подобни примери са важни, не може без тях.

Те са нашата отправна точка, от която да започнем да тестваме нещата, но в нашата собствена реалност. При нашите собствени условия.

Следващият път, когато ви споделя най-добрите практики от дадена област или решите да си купите книга или да посетите курс, приемете тези добри практики като нещо ново, нещо, с което да експериментирате.

Но не и като нещо, което със сигурност ще работи за вас.

Ако се “подхлъзнете” по този начин може да бъдете разочаровани.

И вината за това ще бъде само и единствено в предварителната ви нереална представа за “вълшебството на най-добрите практики”.


🔰 P.S. Заради всички доводи, които изложих по-горе в lifehack и MasterHack винаги се стремим да прилагаме нещо по-различно, а не да спазваме конвенционалните правила. Преди 3 години никой не вярваше, че клуб като Мастърхак ще бъде успешен. Е, повече от успешен е вече 3 години.

Затова не се доверявайте винаги и само на конвенционалните най-добри правила и догми. И вместо най-добрите практики, опитайте с по-различни практики? А такива в изобилие можете да намерите тук!

получавай най-новото от нас
Директно на имейла си
Overlay Image

  •  
  •  
  •  
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

==========

❤️ Секретна група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

топ инструмента
за по-лека работа и резултати
100
FREE ebook
инструмента
за супер продуктивност
100
СПЕСТИ 300 ЛВ
Влез в клуба за 12 месеца с огромна отстъпка + подарък
- 45% ОТСТЪПКА
Влез в клуба за 6 месеца с огромна отстъпка, отключи пълен достъп до всички ресурси и вземи супер подарък
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this