Научи кои са 7-те железни стълба, на които се гради успешната философия за живот на Уил Смит

Will Smith

Предстои да се запознаете с 7 от най-вдъхновяващите цитати и мъдрости на “дивата” и адски амбициозна холивудска звезда Уил Смит, които истински ще ви вдъхновят мотивират – гарантирано!

Уилърд Кристофър Смит – младши, както е цялото име на Уил Смит е един от най-успешните живи актьори на нашето време.

Това е един от малкото истински звезди, които според мен могат да ни научат на доста неща, да ни дадат страхотен пример и да ни вдъхновят жестоко!

В момента Уил се радва на огромен успех в телевизията, музиката и киното. Наричат го най-силният актьор на планетата.

В края на 1980г, Уил Смит става известен чрез музиката си и най-вече с ТВ поредицата си “Принцът от Бел Еър” – “Fresh Prince в Bel-Air”.

Ще си позволя да ви споделя, че за мен този човек винаги е бил вдъхновение, актьор – много по-различен от останалите, мъж, който иска да бъде най-добрият.  Плюс това повечето от филмите му са доста над средното ниво!

И така, веднага след това кратко резюме за унищожителя на най-грозните извънземни във вселената, нека да скочим директно в седемте негови живото-променящи мъдрости и цитати или по-скоро философии за живота, които както ви обещах – истински ще ви вдъхновят и мотивират. Да започнем с:

1. Невежеството

 Всички са невежи, но само на различни теми.

Всички ние имаме нещо за споделяне, нали? Всички ние имаме най-малко една страст, една област, която можем да следим и изучаваме с огромно желание.

Да сравняваш себе си с някой друг почти никога не работи.

Ние всички сме невежи, докато в същия момент ние всички сме гении по наш собствен си начин, в нашата любима област!

Можете да седнете и да се самосъжалявате, да ридаете над себе си през целия ден, но това няма да промени нищо.

Е, добре де, ще се промени нещо – или ще потънете или ще ви писне и ще започнете да предприемате действия, ще започнете да правите това, което смятате, че е вашата страст…

…или поне така би трябвало да направите!

Всичко може да се промени с времето, но най-важно е първо да тръгнем…

2. Твърдост и непоколебимост

Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана ако щете и президент на Съединените щати.

Вярата в себе си е от жизненоважно значение ако обмисляте да оставите следа, да направите нещо значимо на този свят.

Разбира се, всички ние имаме своите съмнения. Разочароваме се, когато нещата не вървят много добре и просто каквото и да правим не се получава.

Но когато сте решили, заявили сте го твърдо пред себе си, на ум, без да е нужно да го изричате дори, че ще постигнете живота, който искате да имате, ще ставате по-силни и по-силни с течение на времето.

3. Нещата са такива, каквито са… Просто ги приеми!

 Може да поплачеш –  няма нищо срамно в това…

Животът неизменно има своите възходи и падения.

Сигурен съм, че и ти си преминал през справедливото разпределение между лошото и доброто, вървейки по своя път. Няма нищо лошо в това признание…, защото в противен случай означава, че си нищо повече от глупак и кръгъл идиот.

Да приемеш нещата и да кажеш “Да” на болката ще ти помогне да я преодолееш.

Това на пръв поглед изглежда контра-интуитивно, но ти не си кръглия идиот, за който говорех, преди малко, нали? И точно затова ще се досетиш, че колкото повече се противопоставяш, колкото повече не си признаваш, че си се омазал до ушите, толкова повече ще стоиш на едно и също тъмно място!

4. Стойност

Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват.

Това несъмнено е може би най-известният цитат на актьорът Уил Смит и определено има защо!

За съжаление ние сме прекалено съсредоточени върху материалните неща…макар, че признавам си – мотора, който съм паркирал в гаража ми адски много ми харесва…

И все пак неоспорим факт, е че се грижим и безпокоим за това какво мислят другите и смятаме, че сдобивайки се с повече и по-скъпи придобивки ще ни направи по-щастливи, ще ни направи по-известни.

За съжаление по-вероятно е да ни направи по-смешни….за радост не винаги разбира се! Все повече и повече хора обаче започват да осъзнават факта, че това просто не работи.

Когато тази така благоразумна промяна се случи веднъж ще спреш да се отдаваш само и единствено на материализма и ще разбереш, че и в момента имаш достатъчно…

Ако четеш тази статия значи имаш интернет, щом имаш интернет значи имаш и….сещате се докъде води тази логика!

И вместо да продължавам да те поучавам, най-добре би било да ти дам един страхотен пример за това, което аз и Уил Смит имаме предвид: Дядо Добри от Байлово – повече за него можеш да научиш като кликнеш на ето този линк!

5. Провалът и успехът – двамата най-добри другари!

уил смит и успеха

Баба ми веднъж ми каза: Не позволявай на провала да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успеха да пусне корени в главата ти!

Може да се каже, че бабата на Уил го е заковала точно на място, казала го е брилянтно!

Лесно е и двете състояния на провал и успех да ви обхванат и да окажат ефект върху вас, да ви засегнат дълбоко, но така или иначе това както ще се случи, така и ще отмине.

Изглежда глупаво да не се възползваш от успеха и изобщо не искам да кажа да НЕ му се насладиш – напротив! Просто искам да кажа да останеш спокоен, а не да се побъркваш…

6. Причината, заради която си тук…

Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя.

Дори Уил Смит признава, че не знае какво точно е неговото призвание, но въпреки това продължава да прави това, което обича и за миг не спира да се развива като личност.

Създал е музика, участвал е в ТВ продукции, филми и дори много повече, но тук това, което искам да кажа е не колко продуктивен е Смит и колко велик е…

…а това, че не е нужно винаги да знаеш какво е твоето признание, каква е твоята цел в живота или пък да се притесняваш за това какво ще правиш след 10 години.

Просто прави това, което обичаш сега – доколкото ти е възможно разбира се. Започни сега!

7. Омразата…

През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп “страхотни” неща.

Но оставете Бог да се справи с това, което те ви причиняват.

Защото посеете ли омраза и във вашето сърце, тя също така безпощадно ще ви изконсумира както тези хора се опитват да направят с вас.

Няма нужда да се тревожиш за това, което в момента те ядосва.

Е, вероятно ще го правиш, но това само ще отнеме времето и енергията ти, които вместо да използваш по предназначение, несъмнено ще загубиш. Опитай да се фокусираш върху освобождаването от всички лоши неща, които държиш вътре в теб.

Естествено, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но без да се напънеш и да свършиш тази не лека задача няма как да усетиш голяма разлика в живота си, разлика която това твое действие може да направи.

Разбира се подобни моменти на освобождаване винаги подло изчакват момента, когато напрежението взема своя връх, чашата прелее и ти естествено започнеш да побесняваш.

Защо да чакаш до тогава, освободи се сега! Ти си тук, за да правиш това, което обичаш, с хората, които обичаш –  винаги помни това…

Обичам живота и мисля, че това е толкова заразно!

Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете.

И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка.

Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея, докато не се откажеш…Толкова е просто!

И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!

Вижте още и: Уил Смит ни разказва за тайната на успеха си.

Е, допадна ли ти как мисли и разсъждава Смит, вдъхнови ли се?

А може би твоите приятели също много биха харесали тази статия, така че защо просто не им я споделиш като използваш бутоните отдолу? Благодаря

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: