Каква болка си готов да понесеш, за да превърнеш обикновения копнеж в мечтания успех?

  • 169
  •  
  •  

Запази за по-късно


С помощта на чудесата на консуматорската култура и социалните мрежи, повечето хора се опитват да изтъкнат колко по – хубав живот имат от останалите. В резултат на това у нас се трупат едни неприятни отрицателни преживявания.

Съвременното общество е създало цяло едно поколение вярващо, че тези усещания (притеснение, страх и вина) изобщо не са нормални.

Ако погледнем Фейсбук фийда си ще видим как тази седмица шест наши познати са сключили брак и са заминали за някоя екзотична почивка, а познат си купи мечтаната лъскава кола… А едно друго хлапе, току що получи 2 милиарда долара, защото изобрети приложение, което автоматично доставя тоалетна хартия, когато свърши..

А в това време ти си стоиш вкъщи галейки котката.

Трудно е да не си мислиш, че живота ти е много скапан.

Сега обаче ще ти кажа нещо:

Точно това усещане те вкарва във белята.

Чувстваш се зле, поради това, че се чувсваш зле. Гневен си затова, че изпитваш гняв.

Ако те попитам „Какво искаш от живота?“ отговора ти ще е нещо подобно на :

Искам да съм щастлив, да имам прекрасно семейство и работа, която да обичам“.

Този отговор ще бъде толкова често срещан и очакван, че няма да означава нищо. Обаче има един по-интересен въпрос, който хората никога няма да се сетят да зададат.

Tой е:

„Каква болка си готов да понесеш в живота си? За какво си готов да се бориш?

Например повечето от хората искат да имат просторен офис и да изкарват купища пари. Но не всеки е готов да изпита мъките на 60 часова работна седмица.

Не всеки приема за нормално дългото пътуване до работа, отегчителната бумащина и случайната корпоративна йерархия, за да избяга от затвора в безкрайния ад на тясното работно пространство. Почти всички искат да правят грандиозен секс и да се радват на страхотна връзка. Но не всички искат да преминат през неудобствата на тежките разговори, неловкото мълчание, наранените чувства, за да го постигнат.

Затова се примиряват.

Примиряват се и години наред се питат „Какво ли би било, ако…“, докато накрая въпросът не се превърне в „Ами сега накъде?“ И когато адвокатът се прибере у дома и чекът за издръжката е в пощата, той промърморва: „И за какво?“. Ако не за неговите занижени стандарти и надежди отпреди двайсет години, то тогава за какво наистина?

Щастието иска борба.

То се ражда от проблеми. А радостта не изниква от земята като минзухарите.

Истинската, сериозна и дълготрайна реализация в живота се постига, като изберем кои да са битките ни и как да се справим с тях.

Дали страдате от чувство на мъчително безпокойство, самота или от тъпоглав шеф, който всеки ден ти вгорчава живота, решението е да приемете и активно да се справяте с това негативно преживяване, а не да го избягвате и да се опитвате да се спасите от него.

# Хората искат да имат страхотна физика.

Но това няма да се случи, освен ако не приемете с готовност болката и физическото натоварване, които са неразривна част от дългите часове във фитнеса.

# Искаш да започнеш успешен бизнес.

Не очаквай да станеш преуспяващ предприемач, освен ако не намериш начин да оценяваш риска и несигурността, постоянните провали, десетките часове, посветени на нещо, от което може да не спечелиш абсолютно нищо. Готов ли си за това?

# Хората искат да имат половинка.

Няма да успееш да привлечеш харесания от теб човек, освен ако не приемеш емоционалната турбуленция, която върви ръка за ръка с травмиращите откази, натрупването на сексуално напрежение, което никога не се освобождава, и вторачения поглед в телефона, който никога не звъни. И това е част от любовната игра.

Не можеш да спечелиш, ако не играеш!

Това, което определя успеха, не е въпросът какви удоволствия искаме. По-интересният въпрос е болката, която искаме и можем да понесем?

Това е трудният въпрос, който има значение и всъщност може да те отведе някъде.

Това е въпросът, който може да промени мирогледа ти и цял един живот.

Той е това, което прави мен мен, а вас вас. Той е това, което ни определя и ни разделя, но в крайна сметка ни сближава.

Кой си ти, се определя от това за какво си готов да се бориш.

Хора, които се радват на дългите работни седмици и политическите лупинги по корпоративната стълбица, са онези, които един ден се озовават на върха ѝ.

Хора, които се радват на стреса и несигурността в живота на гладуващия артист, са онези, които го водят и успяват. Тук не става дума за воля или силен дух.

Болката във фитнеса се превръща в здраве и енергия. Неуспехите във бизнеса водят до по-добро разбиране, какво е необходимо, за да се постигне желания успех.

Способността да бъдеш наясно със своите слабости те прави по-уверен и харизматичен за хората около теб. Това не е поредното напомняне, че без болка нищо не се постига.

Това е най-простият и основен градивен елемент в живота, защото нашата борба определя успеха ни. Проблемите ни раждат щастие, както и нови по – сложни проблеми.

Това е безкрайна спирала нагоре. И ако си мислиш, че можеш да спреш да се катериш по нея когато и където си поискаш, опасявам се, че не си разбрал за какво става дума.

Защото радостта се крие в самото катерене.


📜 БЕЛЕЖКА: Искаш ли да четеш само това, което реално можеш да приложиш? Не, не ти предлагам начин да ставаш милионер. Това би било нелепо. Предлагам ти само това, което наистина си струва да знаеш. Без общите приказки, без празните обещания (знам, че нямаш време за глупости, и аз съм така). Присъедини се към клуб MasterHack– чети, прилагай, постигай. Влез и в секретната ни Facebook група и разбери защо навсякъде дават съдържанието ни за пример!

 


  • 169
  •  
  •  
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg