Каква болка си готов да понесеш, за да превърнеш обикновеното желание в истински успех?


Благодарение на чудесата на консуматорската култура и социалните мрежи много хора се стремят да се изтъкнат с това, колко по-хубав живот имат от останалите. В резултат на това в нас се трупат неприятни и отрицателни преживявания.

Съвременното общество е създало поколение, което вярва, че тези усещания (притеснение, страх и вина) изобщо не са нормални.

Скролирайки из Фейсбук фийда, ще видим как тази седмица наши приятели са сключили брак и са заминали за екзотична почивка, а друг познат си купил мечтаната лъскава кола… А едно друго хлапе, току що е получило 2 милиарда долара, защото е изобретил приложение, което автоматично доставя тоалетна хартия, когато свърши..

В това време ти стоиш вкъщи, галейки котката си.

Трудно е да не си помислиш, че животът е много скапан.

Сега обаче ще ти кажа нещо:

Точно това усещане те вкарва във белята.

Чувстваш се зле, заради това, че се чувстваш зле.

Гневен си затова, че изпитваш гняв.

Ако те попитам „Какво искаш от живота си?“, отговорът ще бъде нещо като: „Искам да бъда щастлив, да имам прекрасно семейство и работа, която обичам“. Този отговор е толкова често срещан и очакван, че няма да означава нищо. Обаче има по-интересен въпрос, който хората никога няма да се сетят да си зададат.

Tой е:

“Каква болка си готов да понесеш в живота си?

За какво си готов да се бориш?

Например повечето от хората искат да имат просторен офис и да изкарват купища пари. Но не всеки е готов да изпита мъките на 60 часова работна седмица. Не всеки приема за нормално – дългото пътуване до работа, отегчителната бумащина и корпоративната йерархия, за да избяга от затвора в безкрайния ад на тясното, работно пространство. Почти всички искат да правят грандиозен секс и да се радват на страхотна връзка. Но не всички са готови за неудобствата, породени от тежки разговори, неловко мълчание, наранени чувства, за да го постигнат.

Затова се примиряват.

Примиряват се и години наред се питат, „Какво ли би било, ако…“, докато накрая въпросът не се превърне в „Ами сега накъде?“

И когато адвокатът се върне у дома и намери чека за издръжката в пощата си, той промърморва: „И за какво?“.

Ако не за занижените стандарти и надежди преди двайсет години, то тогава за какво наистина?

Щастието изисква борба.

То се ражда от проблеми.

А радостта не изниква от земята като минзухарче.

Истинската, сериозна и дълготрайна реализация в живота се постига, когато изберем, кои да бъдат битките ни и как да се справим с тях.

Дори да изпитваш мъчително чувство на безпокойство, самота или се налага да търпиш тъпоглав шеф, който всеки ден ти вгорчава живота, решението е да се справиш с негативното си преживяване, а не да го избягваш и да се опитваш да се спасиш от него.

# Хората мечтаят за страхотна физика.

Но това няма да се случи, освен ако не приемете болката и физическото натоварване, като неразривна част от дългите часове във фитнеса.

# Искате да започнете успешен бизнес.

Не очаквайте да станете преуспяващ предприемач, освен ако не намерите начин да оцените риска и несигурността, постоянните провали, десетките часове, посветени на нещо, от което може и да не спечелите абсолютно нищо. Готови ли си за това?

# Хората мечтаят да срещнат своята половинка.

Няма да успеете да привлечете харесания от вас човек, освен ако не приемете емоционалната турбуленция, която върви ръка за ръка с травмиращи откази, натрупано сексуално напрежение и вторачения поглед в телефона, който така и не звъни. Това е част от любовната игра.

Не можеш да спечелиш, ако не играеш!

Това, което определя успеха, не е въпросът какви удоволствия искаме. По-интересният въпрос е болката, която искаме и можем да понесем? Това е трудният въпрос, който има значение.

Това е въпросът, който може да промени мирогледа и цял един живот.

Той е това, което прави мен и теб. Той е това, което ни определя и ни разделя, но в крайна сметка ни сближава.

“Кой си ти?” се определя от това, за какво си готов да се бориш.

Хората, които се радват на дългите работни седмици и политическите лупинги по корпоративната стълбица, са тези, които един ден се озовават на върха ѝ. Хората, които се радват на стреса и несигурността в живота на гладуващ артист, са онези, които го водят и успяват.

Тук не става дума за воля или силен дух.

Болката във фитнеса се превръща в здраве и енергия.

Неуспехите във бизнеса водят до по-добро разбиране, какво е необходимо, за да се постигне желания успех.

Способността да си наясно със своите слабости те прави по-уверен и харизматичен за хората около теб.

Това не е поредното напомняне, че без болка нищо не се постига.

Това е най-простият и основен градивен елемент в живота, защото нашата борба определя успеха ни.

Проблемите ни раждат щастие, както и нови по – сложни проблеми.

Това е безкрайна спирала нагоре.

И ако си мислиш, че можещ да спреш да се катериш по нея, когато и където си поискаш, опасявам се, че не си разбрал за какво става дума.

Защото радостта се крие в самото катерене.


? БЕЛЕЖКА: Искаш ли да четеш само това, което реално можеш да приложиш? Не, не ти предлагам начин да забогатееш. Това би било нелепо. Предлагам ти само това, което наистина си струва да знаеш. Без общите приказки, без празните обещания (знам, че нямаш време за глупости, и аз съм така). Присъедини се към клуб MasterHack– чети, прилагай, постигай. Влез и в секретната ни Facebook група и разбери защо навсякъде дават съдържанието ни за пример!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак