Коментарите на потребителите са ключова част от нашия сайт.

Те обогатяват съдържанието ни и активизират многообразни дискусии, даващи тласък за нови идеи и креативност.

В lifehack.bg имаме желанието да предоставим среда, в която потребителите да изпитат удоволствие от комуникацията в рамките на сайта.

Етичните правила за поведение в интернет – „нетикет” дават насоки и съвети за съблюдаване на няколко основни правила при воденето на дискусия и писането на коментари, които ще спомогнат за това наше желание.

Какво означава добър коментар?

 • Добрият коментар има отношение по дадената тема – т.е. той съответства на темата.
 • Вашият коментар трябва да излага мнението Ви ясно, особено когато то се различава от застъпеното в дадена статия или изразеното от друг потребител. Това позволява дискусията да бъде полезна и да се осъществи диалог.
 • Моля погрижете се тонът на вашите коментари да е неизменно дружелюбен, уважителен и обективен, и да не представлява провокация срещу други потребители.
 • Коментари, изписани с главни букви, се възприемат като неподобаващо „викащи”.
 • Цинизмът и иронията често водят до конфликти, ето защо препоръчваме или изобщо да не се използват, или само много предпазливо, за да се избегнат недоразуменията.
 • Моля спазвайте правилата за правопис и пунктуация. Използвайте абзаци.
 • Обидни или дискриминационни коментари на читатели по повод на пол, възраст, език, произход, религия или идеология ще бъдат заличавани.
 • Съдържание, което е демагогско, сексистко, призоваващо към насилие, съдържащо заплахи, оскърбително и/или расистко ще бъде незабавно заличавано. Запазваме си също така и правото да блокираме Вашия акаунт незабавно и за постоянно.
 • Вашите постове трябва да са написани на български език и да са по темата на статията.
 • Функцията за коментар трябва да се използва по предназначение, изключително само за коментар по дадена статия. Не одобряваме коментари, които не са по темата, както и злоупотребата с коментарите – т.е. използването й като платформа за реклама.
 • Не се допуска постването на адреси за контакт и телефонни номера. С цел защита на автора, запазваме си правото да редактираме съобщения, съдържащи лични данни.
 • Не се допуска търговска или рекламна информация за продукти и услуги, която не е предварително договорена с управата на сайта.

При констатиране на нарушение на правилата за коментар ние си запазваме правото да се дистанцираме от въпросния коментар, а в случаите на съществени нарушения и да блокираме потребителя с оглед на неговите по-нататъшни коментари. Искаме да бъдем прозрачни, затова отбелязваме, че си запазваме правото да редактираме или преместваме коментари.

Ограничаване на отговорността

Потребителите носят пълна отговорност за своите коментари/постове.

Коментарите в нашия сайт отразяват единствено мнението на отделните читатели. lifehack.bg не носи отговорност за точността и пълнотата на съдържанието. Настоящите правила важат и за използването на потребителски имена.

Не се допуска нарушаване на правилата, като нарушенията подлежат на санкции. Запазваме си правото да променяме и допълваме съдържанието на настоящите правила.

Очакваме с нетърпение интересните Ви, пълни със свежи идеи коментари.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак