Как да убедиш неубедимия! Дори и да е непреклонен като Стив Джобс

Резюме: Живеем в епохата на егоцентризма, поляризацията, несъгласието и споровете. Затова често ни се случва да се чудим как да накараме хората, които не са съгласни с нас или ни подценяват, да преосмислят позицията си, зачитайки мнението или идеята ни. След като прочетете този материал ще знаете как точно да убедите непреклонния си колега, мениджъра си егоцентрик, партньора си, инвеститор или приятел. Ще илюстрираме и изброените похвати с невероятни примери за убеждаване и промяна на мнението от най-висока класа.


  • Работите ли с човек, който не иска и да чуе за вашите идеи?
  • А партньор, който не може да убедите да направи каквото и да е?
  • Имате ли шеф, който мисли, че е най-добрия във всичко?

Да, в живота често се сблъскваме с хора, които са железни! Не искат да чуят нищо друго, освен мелодията на собствените си идеи.

За да се “справим” с подобни непреклонни хора, ще използваме практическия опит на организационния психолог Адам Грант.

Той изучавал рядък тип хора, успели да убедят до болка уверения в себе си и егоцентричен Стив Джобс да промени мнението си по ключови въпроси, като анализирал науката, която стои зад това супер ценно умение. Някои лидери са толкова уверени в себе си, че отричат всякакви добри намерения, мнения и идеи, споделени от околните, отказвайки да отхвърлят своите собствени, дори и те да са неправилни.

Но не всичко е загубено…

В тази връзка Адам Грант пише:

Възможно е да убедим и най-уверените, упорити, нарцистични и непреклонни хора да отворят умовете си за нашите идеи.

За целта той ни предлага няколко подхода, които ще ви помогнат да покажете на “г-н Всезнайко”, че може нещо да научи от вас, упорит колега да направи обратен завой в разбиранията си, доказан нарцис да прояви смирение, и непреклонен шеф да се съгласи с вашето становище.

Похватите са изключително практични, така че да не губим време.

Да започваме…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: