Не можете да помогнете на бедните, когато сте един от тях [дисморфия на богатството]

? + Аудио вариант за абонати

Всеки, който мисли, че парите ще го направят щастлив, няма пари. Да бъдеш щастлив е по-трудно, отколкото да имаш пари. – Дейвид Джефън, милиардер

В едно удивително проучване, проведено от университета в Лондон, екип от учени разработил скала на щастието, предназначена да измерва относителното ни чувство за благополучие от даден момент до друг.

После те измислили формула, за да изчисляват колко допълнителни пари би трябвало да печели ежедневно един средностатистически човек, за да има същото ниво на щастие, каквото би получил от простите удоволствия на богаташкия живот.

Например, активният социален живот носел удовлетворение, равняващо се на годишно увеличение на заплатата в размер на 63 844 лири, докато живота с любимия човек носел удовлетворение, еквивалентно на увеличение на годишната заплата с 82 500 лири. Било установено, че доброто здраве е най-ценният аспект на благополучието и се равнявало на увеличение на заплатата годишно с 304 000 лири!

И все пак, с пари все още не може да се купи щастие.

Като общество ние сме по-добре заплатени, нахранени, образовани и живеем в по-добри домове откогато и да било преди. Но от петдесетте години насам ставаме все по-малко и по-малко щастливи.

А според статистиката, никога не е имало повече депресия в света, отколкото има в момента.

Причината за това, може би, ще Ви изненада…

Дисморфия на богатството

богатствоИма много хора, които страдат от дисморфия на тялото:

Състояние, при което някой изкривява виждането им за самите тях до такава степен, че те не могат да понасят да се гледат в огледалото, защото мислят, че са грозни.

Това няма нищо общо с това как човекът наистина изглежда!

Това е вътрешен филтър, които търси всичко, което е погрешно, и блокира всичко, което е правилно.

Затова човек с това състояние се фокусира върху някои мънички аспекти на външността си, които не харесва – бенка или бръчка, до такава степен, че изключва всичко останало. Много хора правят същото с парите – те блокират всички области на живота си, където вече са богати, и вместо това се фокусират върху нещо, което им липсва.


Представете си, че по някаква причина парите не са вече проблем в живота ви и в царството на физическата реалност сте свободни да избирате къде да бъдете, какво да правите, какво да имате.

След това си направете два списъка – може и на ум…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта