Как да успокоиш ума си в критични ситуации: уроците и примера на самураите

самурай

Кое е онова ключово умение за успеха и оптималното представяне, според най-великите войни самураи?

Умението да бъдеш спокоен!

Това не е твърдение, което се споменава от един-двама самураи. Това е умение, в което вярват едни от най-добрите майстори на меча.

Ако успокоите собствения си ум и проникнете в ума на другите, то може да се каже, че сте овладели най-голямото военно изкуство“.

– Шиба Йошимаса

Когато успееш да преодолееш собствения си ум, преодоляваш безброй притеснения. Издигаш се над всичко. Когато си завладян от собствения си ум, ти си обременен от безброй тревоги, подчинен си на нещата, които не ти позволяват да се издигнеш нагоре. Мисли за ума си с ума си. Пази го решително.

– Сузуки Шосан

Невъзмутимият ум е тайната на войната. – Адачи Масахиро

Както в борбата, така и в ежедневието, трябва да сте решителни. Запознайте добре се със ситуацията без напрежение, но не безразсъдно. Вашият дух трябва да бъде уравновесен, но безпристрастен. – Мусаши

Безспорна е стойността на спокойствието! 

Мислите ясно, не вземете грешни решения, не се страхувате.

Но как да бъдеш спокоен и да запазиш това чувство? Нашето общество живее с енергийни напитки, 24-часови новини, кафенета на всеки ъгъл и непресъхващ поток от информация. Самураите имат отговорите, от които днес имаме нужда, за да успокоим ума си. Всъщност, те много се доближават до това, което вече е открила науката!

Научете как да успокоите ума си в критични ситуации…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: