Когато изгори душата ти: психологическата цена на предприемачеството

? + Аудио вариант за абонати

От където и да го погледнеш скъпичко си е да имаш собствен бизнес. Независимо от това, вероятно си мечтаеш да имаш такъв.

Но готов ли си наистина да заплатиш цената?

Чудесно! Тогава включи в сметката и тревожност, резки движения по скалата на настроението, изтощение, провали, безпомощност и още куп неща, за които успешните хора на бизнеса рядко говорят (то не е и за говорене). Без съмнение да изградиш нещо свое не е лесно.

Тъмната страна на това начинание е доста неприятна.

Има и предприемачи, които са готови да си “плащат” и го правят, за да се качат на влакчето на ужасите, което понякога се случва и да ги отведе до успеха на тяхното бизнес приключение.


По всички критерии за успех Брадли Смит движи отлично работещ бизнес. Той е изпълнителен директор на Rescue One Financial.

Това е американска фирма за финансови услуги, която през изминалата година е направила продажби за близо $ 32 милиона.

Освен това има растеж от 1400% в последните три години и е под номер 310 в класация за топ 500 на най-успешните американски компании.

Повечето хора със сигурност не биха предположили, че в миналото Смит е бил пред финансов фалит и на ръба на тоталния психически срив.

В далечната 2008 година той консултира нервни клиенти как да се справят с дълговете си.

Поведението му е много спокойно, но то прикрива нещо друго….

Два пъти повече от тях е потънал в дългове и също не може да излезе успешно от ситуацията – стартирал е собствена компания за уреждане на дългове. Нагърбил се е с кредит от $ 60 000, продал е часовника си „Ролекс“, купен с първата премия от работата му като брокер на фондовата борса. Болезнено преглътнал егото си взел от баща си заем $ 10 000 при лихва 5% като е подписал и запис на заповед.

По ирония на съдбата е възпитан от него с максими като „Парите не растат по дърветата.“ и „Никога не прави бизнес с роднини.“

Опитва се да вдъхне кураж на съдружниците и служителите си, но нервите му не издържат. За онези дни си спомня как на вечеря с жена си са пиели вино за $ 5 бутилката и почти не си разменяли дума.

Нещата стават още по-тежки, когато разбират, че чакат първото си дете. Обикновено това е прекрасна новина, но не и в този момент.

Прекарва безсънни нощи с поглед вперен в тавана.

Или пък се буди в 4 сутринта с мисли за решения и как по-бързо да изкара бизнеса на печалба. След 8 месеца нестихващи тревоги Смит най-накрая започва да прави пари.

Но какво направил, за да се измъкне?

Нека видим…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: