Странната стратегия, която използва д-р Сюс, за да създаде своето най-велико произведение

Защо ти е да се вписваш някъде, ако си роден, за да изпъкнеш!

Годината е 1960 - двама мъже правят залог по между си за 50$. Сумата изглежда незначителна, но въздействието на залога е огромно за милиони хора по света.

Първият е издателят Бенет Серф, основател на Random house, а другият е американският писател Тиодор Сюс Гайзъл, известен с псевдонима си д-р Сюс.

След публикуването на книгата на д-р Сюс, "Котката в шапката", Бенет Серф се обзалага с него, че той няма да успее да напише книга само с 50 думи.

Бележка: "Котката в шапката" съдържа цели 255 думи, така че тук ограничението се явява доста сериозно предизвикателство.

Д-р Сюс не само, че печели този залог, а и неговата книга "Зелени яйца и шунка" се превръща в една от най-популярните детски книги на всички времена.

А сега да видим какво прилага, за да го направи...

нови стари
plamboran
VIP член
plamboran

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Чудесна гледна точка и въобще перспектива. Аз мога много неща да споделя по темата, както и всеки друг. Например, забелязала съм нещо просто и често повтарящо се. Прибирам се вкъщи късно, магазинът е затворил или вече нямам сили да го посетя. Налага ми се да приготвя храна за семейството, макар наличните хранителни продукти да са ограничени. В началото изглежда почти невъзможно. Обаче фактите разказват друго – най-брилянтните ястия съм приготвяла именно в тези моменти. И не в ситуациите на изобилие от налични съставки. Същата “схема” ми се получава във всяко друго отношение. Например аз обичам да пиша разни съчинения.… Прочети всичко »

dgany.63
Member
dgany.63

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Много вярно! И много ценна статия!!!
Истината е, че аз не знам колко „креативни“ и „умни“ идеи имам докато не съм притисната от обстоятелствата, и какви предизвикателства съм готова да приема!
Не мисля как да си организирам времето, когато нямам много задачи и задължения!
Не смятам, че трябва да развивам ума си и знанията, докато не ми се наложи!
Но най-прекрасното от всичко е, че намерих Вас, Вашите ценни за мен ресурси и материали, които не само ми помагат, но и ме мотивират да развивам нови умения!
Благодаря Ви за всичко публикувано!
И бъдете все така интересни, креативни и иновативни!
Аз Ви следвам!

pechevvess
VIP член
pechevvess

Какво казва Брус Ли, „Бъдете като водата, заемакте всяко възможно пространство“ , тясно каналче или широк водолей, заемайте го.
Правете чудеса от нищото, това е гениалност, пожелавам ви я.

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top