Как да реагирате находчиво, да се адаптирате и да растете – дори в сложна ситуация

Никоя от победите, вече спечелени от някого в битка, не може да бъде повторена. Те се оформят в отговор на неизчерпаемата смяна на обстоятелствата.
– Сун Дзъ

Най-често това, което ви пречи в борбата и ви носи несполуки, е миналото под формата на ненужни привързаности, повтаряне на досадни стереотипи и спомени от стари победи и поражения.

Вие трябва съзнателно да водите война срещу миналото и да си наложите да реагирате според настоящия момент. Бъдете безжалостни към себе си, не повтаряйте същите методи.

Понякога трябва да се насилите да ударите в нова посока, дори това да ви носи риск. Това, което можете да загубите като удобство и сигурност, ще спечелите в изненадата, като направите по-трудно за вашите врагове да предвидят какво ще предприемете.


Последната “битка”, в която сте се били, представлява опасност за вас, дори ако сте я спечелили. Тя е свежа в паметта ви.

Ако сте излезли като победители от нея, ще бъдете склонни да повторите стратегиите, които сте използвали наскоро в тази война, защото:

Успехът прави хората мързеливи и самодоволни, а ако сте изгубили, може още да сте уплашени и нерешителни.

Не мислете за предишната си битка!

Нямате още дистанцията или не сте се откъснали от нея. Вместо това правете каквото и да е, за да я заличите в съзнанието си.

По време на виетнамската война големият северновиетнамски военачалник генерал Bo Нгуен Зиап спазвал просто правило:

Отключете статията и разберете всичко…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта