Как да промениш начина си на мислене като промениш начина, по който виждаш света

? + Аудио версия за абонати

Великите творци, иноватори и предприемачи гледат на света по начин, различен от този, по който повечето от нас гледат на нещата.

Ето защо те виждат възможности, които другите пропускаме.

Историята на велкрото е добре известна.

Швейцарският инженер Жорж дьо Местрал решава да се вгледа по-внимателно в бурените, полепнали по дрехите му след разходка в гората.

Извадил микроскопа си и видял, че природата им е създала кукички, с които са се прикрепили към влакната в дрехите му. Така се ражда популярната алтернатива на ципа, наречена велкро.

Днес съществува цяла област, наречена биомиметика, посветена на имитирането на природата с цел решаване на човешки проблеми

По-малко известна, но също толкова заслужаваща да се разкаже, е историята на Softsoap. Американският предприемач Робърт Тейлър решава да се вгледа по-внимателно в това как всъщност изглеждат сапуните, след като бъдат разопаковани и използвани в банята.

Разглеждайки сапунерки в иначе безупречната обстановка, той видял неприятна локвичка от сапун и вода. Така решава, че отговорът на този проблем е течния сапун, събран в красив дозатор с помпа.

Така се ражда Softsoap, който променя цялата сапунена индустрия.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: