Linkedin автоматизация – ограничения, инструменти и добри практики [2022]

linkedin българия,linkedin

Резюме: научете как по-бързо и ефективно да развиете мрежата си в LinkedIn, за да намирате нови потенциални клиенти чрез силата на автоматизацията. Ще разберете и нещо, за което никой не говори: кои са препоръчителните ограничения при използването на ботове в LinkedIn, при които няма опасност да блокират профила ви. Ще ви споделя топ практики, ресурси и инструменти.

Да е автоматично и да носи резултати…

Какво ще кажете?

С нарастването на популярността на LinkedIn в България, все по-често виждаме автоматизация на активностите там.

Разбира се, в този маркетинг на автомат няма нищо лошо. Но е справедливо да кажем, че може да се превърне и в нож с две остриета…

Ако планирате да използвате това технологично маркетингово оръжие, за да привлечете потенциални клиенти от LinkedIn (т.нар. проспекти), трябва да сте наясно не само с плюсовете, но и с ограниченията.

Защо е важно ли?

Защото ако не внимавате, ако не използвате софтуерите за автоматизация правилно и ненатрапчиво – може да загубите акаунта си!

Това е достатъчна причина, нали…

Но какво всъщност е LinkedIn автоматизацията?

Обикновено се използва софтуер, който автоматизира най-различни процеси в платформата, които обикновено трябва да извършваме ръчно.

Това може да бъде изпращане на заявки за контакт (Connect), изпращане на съобщения, публикуване на статии, харесване на постове и т.н.

Предимствата са очевидни:

Автоматизацията в LinkedIn ни помага да развием мрежата си от контакти много по-бързо и ефективно, намирайки потенциални клиенти за бизнеса ни. Често това е по-ефективно, отколкото ако всичко се прави ръчно.

Особено ако става въпрос за извличане на данни (scraping).

Но за това след малко…

Защо не можем да контактнем 1 млн. човека в LinkedIn само за 5 минути?


LinkedIn автоматизация

LinkedIn събира, съхранява, защитава и организира нашите данни, така че платформата да бъде най-доброто място, в което професионалисти да се срещат, да обменят идеи, да учат и да правят бизнес заедно.

Социалната мрежа върши добра работа в тази насока и е полезна на стотици милиони хора по света (към момента има около 700 000 българи).

С други думи:

“Почти всички, с които бихте искали да правите бизнес са там.”

До тук едно голяма Браво на LinkedIn!

От друга страна обаче…

Таксата от $70 на месец за платен акаунт с достъп до данните на контактите ни там, е висока цена, когато сме дали своите безплатно.

Затова като потребители е нормално да искаме повече от платформата, за да извлечем максимума от профила си в LinkedIn!

Но повечето от нас имаме проблем:

Нарича се време и ресурси…

Голяма част от малките и средни бизнеси често нямат физическата и финансова възможност да бъдат активни там и то ръчно.

Колко бизнеси или експерти могат да отделят достатъчно време, за да коментират активно постове, да се свързват с хора, да им пишат или да публикуват съдържание, което да ангажира и привлича клиенти?

Не са много, нали?

Точно тук в роля влиза автоматизацията.

Но както и в живота не всичко, което лети се яде…

Да, от социалката ни дават възможност за настройване на автоматични процеси, но за да не се прекалява LinkedIn очертава няколко разделителни линии, с които да запази доброто потребителско преживяване.

Тук идва и лошата новина:

Има рестрикции и ограничения, които не са обявени публично никъде, но могат да ви докарат сериозни проблеми с акаунта ви.

Но има и добра вест:

Събрахме на едно място най-актуалните практики от опитът на най-добрите експерти по growthhacking и автоматизации в LinkedIn.

Това ще ви позволи да имате по-добра представа за това какво може и какво не е препоръчително да правите, за да не баннат профила ви.

Останете с нас до края и разберете какво открихме за по-бързото и ефективно развитие на профила ви в LinkedIn…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА