© снимка Dirk Bruniecki

BMW отвътре: как брат и сестра управляват най-големите индустриални активи в Германия

ТЯ: След гимназията работи като стажант – рекламен агент в Young & Rubicam във Франкфурт на Майн. Завършва университетското си образование по бизнес управление с MBA в Лозана. Следват няколко години стаж в Dresdner Bank (London), BMW, McKinsey. Две години е асистент на управителите в издателство „Бурда“ в Мюнхен.

ТОЙ: След средното училище и военната служба завършва образованието си като индустриален инженер в Техническия Университет в Карлсруе. Работи като стажант в консултанската Boston Consulting Group в Мюнхен и Datacard в Минеаполис.

Те са Сузане Клатен и Щефан Квандт!

Брат и сестра и най-големите акционери в BMW.

Управляват и увеличават всяка година индустриална собственост на обща стойност около € 30 милиарда, към която принадлежат различни предприятия.

В този материал ще разбием митовете за един от най-големите автомобилни концерни в света, защото за първи път двамата акционери от фамилията откровено споделят:

 • Какъв стил на управление са избрали?
 • Защо не диктуват правилата в BMW от позицията на силния?
 • Как правят подбор на проектите, в които инвестират?
 • И нещо супер интересно - Как са успели да изградят своята желязна увереност не само като акционери, но и като успешни предприемачи?

Вижте една уникална история от големия бизнес, но в различна светлина...

 • 36
 •  
 •  
 • Супер статия за една голяма автомобилна компания (съвсем не ми е любимата, но имам респект) и две надраснали времето си личности.
  Скромни, умни и кадърни хора.
  Можем само да им се възхищаваме и да се учим.
  А нещастника, коментирал статията и Германия във Фб без да я прочете, да вземе да се скрие. 😊

  • Ако погледнем от гледна точка на – Какво мога да науча от тези хора, които очевидно имат огромен и качествен опит? – то наистина човек може да научи нещо. Ако погледнем от друга гледна точка, уви… Ще си загуби времето. Благодаря ти за коментара 🙂

  • Благодаря Ви, Веско от сърце за коментара! Наистина и двамата са пример за класа, която не дразни. Не съм срещала досега някой на такова ниво да говори толкова открито за пътя си към увереността и бизнес уроците си. Някак хората си мислят, че увереността и мъдрите решения при такива традиции и история са по подразбиране. Истината обаче е, че те са научили своите посредством други малки проекти, преди да скочат в дълбокото. Има какво да се научи от тях, още повече, че рядко имат публични изяви.

 • 🔐 Вход за клуба

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >