Да поговорим за обезкосмяването…

обезкосмяване

бръснене

Елитни колоездачи, плувци и други спортисти обезкосмяват телата си, за да подобрят своето състезателно изпълнение и своята продуктивност. Въпроса е: трябва ли и вие да направите същото?

Защо човек би искал да обезкосми своето тяло?

Оказва се, че има много причини. Начело в списъка разбира се са суетата и това какъв пол сте – макар, че това не съм сигурен една причина ли е или две?

В действителност 54.9% от отговорите в проучване на Men’s Fitness относно това, което най-много биха искали да променят хората в своята визия, анкетираните споделят, че биха променили окосмяването на тялото си или по-скоро биха го премахнали.

И на това излиза, че държат повече от всяки друг техен физически атрибут, включително и мускулатурата.

Но докато обезкосмяването не е предпочитано от всеки и в това няма нищо толкова лошо, атлетите продължават да се сапунисват за поредното си бръснене в продължение на години!

В много спортове това може да ви направи по-бързи, да ви осигури безопасност и да ви донесе по-голям комфорт при изпълнение на дисциплината, в която се състезавате.

Това не винаги означава спорт в буквалния смисъл на думата – сетихте се, нали?. Та по този повод вижще още и: 11 секс тайни, които жените биха искали да знаеш

Крака на велоси-педист…

[sws_divider_line]

обезкосмяване

Колоездачите вероятно са групата спортисти, които най-добре познават значението на словосъчетанието – “да си удариш бръснача“.

Но освен да правят така, че краката им да изглеждат страхотно гладки, при тях има и друго, по-голямо основание да обезкосмят тялото си.

“Основната причина да се бръснат колоездачите е заради възможните опасности от катастрофа.”, казва бившия олимпийски треньор по колоездене Едмунд Бърк.

С косми върху себе си, кожата ви заграбва повече асфалт и така велосипедиста е по-вероятно да получи сериозни разкъсвания и ожулвания.

На второ място, много по-лесно е да почистите рана и да сложите превръзка ако се наложи, без всичките тези косми да ви се пречкат из ръцете!

обезкосмяванеЛеко напомняне за тези, които забравят от време на време:

Най-лесният начин да развъртите острието на бръснача разбира се е под душа.

В началото, ако сте тежък случай, може да използвате ножица или електрическа самобръсначка, за да премахнете излишната козина.

След това се потопете в топла вода, която ще има за цел да отвори порите на косъмчетата, намажете с пяна или гел за бръснене и започнете с насочени само нагоре движения.

След като извършите тази позната на почти всеки процедура /ако случайно сте се занемарили/, вероятно знаете, че почистеното от косми място чрез самобръсначка, стои такова най-много три дни,

…след което космите отново започват да се появяват. С това може да се появи и сърбеж ако сте новобранец, който ще изчезне, когато тази процедура ви стане рутина.

Защо плувците не са космати?

[sws_divider_line]

“Ако гърдите на един мъж са много окосмени, това може да причини сърбеж, повече топлина и дори дразнене”, казва Джанис Кук, директор на един от най-добрите спа центрове в Чикаго.

Момчетата, които тренират сериозно, често не оценяват това допълнително покритие и безцеремонно го премахват – тъй като при тях наистина има защо!

Освен това кога беше последния път, когато видяхте елитен плувец да не е “свалил” естествената жилетка от тялото си?

“Добрите плувци се бръснат точно преди важно състезание, за да увеличат своите сетивни възприятия чрез кожата и да намалят съпротивлението на водата”, казва Мари Вагнер, говорител на олимпийския отбор по плуване на САЩ.

обезкосмяване

Реално може да се използват три различни възможности ако сте от хората с по-окосмени гърди: бръснене, кола маска и лазер.

Най-големият недостатък при бръсненето, е освен бързия и груб разтеж след всяко едно, но и местата, които са недостъпни, тъй като няма да може да ги достигнете.

Не е тайна, че действието на колата маска е по-продължително и продължава до четири седмици, но много мъже изобщо не обичат болката, която ще си причинят по този начин.

И един път, след като са я преминали, не искат и за секунда да се върнат към нея.

Трайното отстраняване с лазер пък от друга страна никак не е евтино.

При него трябва да се има предвид, че работи най-добре при светла кожа в комбинация с тъмна коса, и не толкова добре при тъмнокожи момчета и такива с руси и рижи коси.

Тяло на бодибилдър

Спортисти от някои видове спорт са известни със своята гладко обезкосмена физика.

“Подобно тяло показва много повече аспекти от своята красота”, споделя Синтия Джеймс, експерт по обезкосмяване работеща с професионални културисти, борци и боксьори.

Космите са сянката, която е склонна да закрива детайлите на мускулите, казва още тя!

За игрите в спалнята…

[sws_divider_line]

обезкосмяване

Когато става въпрос за отношенията при сложния танц на съблазняването, няколко неща почти сигурно ще ви осигурят строго наказание в любовната надпревара.

А именно – космите в носа и ушите просто не са секси. Друго супер НЕ-секси престъпление са рунтавите вежди! И ако притежавате едно от тези нелицеприятни характеристики, моля погрижете се!

Независимо дали планирате да “обезлесите терена”, за да направите впечатление при следващата си интимна среща, да спечелите състезание или просто да покажете тези трудно спечелени мускули, възможните опции са налице и вие много добре ги познавате!

Да, ще трябва да се плати цената в левове, около час дискомфорт и болка, но какво от това по дяволите?

Това да се чувствате добре единствено и само в кожата си просто може да ви помогне да подобрите представянето си – където и да било.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак