8 фотографски трика за 90 секунди!

Ако търсите добър начин да подобрите фотографските си умения, тези 8 супер лесни, но много ефектни трика могат много да ви помогнат!

В това видео, влогърът и фотограф Питър Макнинън споделя осем от любимите си фотографски трика, които много често използва и в работата си:

 1. Колан: стегнете колана си около фотоапарата, за да постигнете видео ефект на плавно приплъзване.
 2. Чаша от кафе: Използвайте предпазителя за топло на картонена чаша за кафе като импровизирана качулка за фотоапарата.
 3. Гланц за устни: Направете ефектни снимки или видео като намажете част от обектива с гланц за устни. След снимките не забравяйте да го премахнете.
 4. Найлон: Използвайте някаква малка найлонова торбичка пред обектива, за да получите още един фотографски ефект.
 5. Слънчеви очила: Използвайте слънчевите си очила, за да получите импровизирана сянка пред обектива или артистичен ефект.
 6. Нож: Използвайте острието на малко джобно ножче под обектива си, за да създадете интересен ефект на отражение в снимката си.
 7. Фенерче: Използвайте малко фенерче, за да осветите камерата си и така да получите много приятен светлинен ефект върху снимката.
 8. Смартфон: Използвайте светкавицата на телефона си, за още по-добър светлинен видео или фотографски ефект.

Ако сте любител фотограф, който иска да подобрява уменията си и да постига ефекти без допълнителен софтуер, тези съвети ще ви помогнат. Изпробвайте ги следващия път, когато излезете да снимате с любимия си фотоапарат.

БОНУС: Научете се да използвате DSLR!

фотография

Професионалните фотографи знаят, че дори и смартфоните с най-добрата камера не могат да се конкурират с DSLR. Това обяснява и защо повечето новопоявили се “фотографи” не използват нищо друго на скъпия си фотоапарат, освен автоматичния режим, именно защото не знаят как да използват ръчните настройки DSLR. Сайта, който ще ви предложа след секунда може да помогне значително на тези хора да се научат да работят с тези специфични настройка. За целта Саймън Робъртс, дизайнер и аниматор от Лондон, създаде интерактивен сайт, където всеки от вас може да потренира с DSLR настройките. Използването на инструмента е лесно. Първо се консултирайте с графиката в сайта. Там ще намерите обяснение как светлината взаимодейства със сензорите на фотоапарата и какво точно потребителя може да контролира. Там, където услугата блести обаче е интерактивната част, в която може наистина да си поиграете с ръчните настройки като: светлина, бленда, скорост на затвор, ISO. Регулирайте ги и ще видите как снимката на хеликоптера се променя в реално време, в зависимост от параметрите, които задавате.

Пробвайте Photography Mapped

[su_box title=”Още ресурси за фотография:” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]
 1. Raw Therapee – мощен инструмент за обработка на снимки
 2. 50+ места за теглене на безплатни снимки и графични ресурси
 3. 20 безплатни програми за обработване и колекциониране на снимки
 4. Fotor: професионален редактор за снимки с брутални възможности
 5. Photoshop Express — онлайн фоторедактор за работа със снимки
 6. Перфектни снимки с ефектите на Prisma и на ДЕСКТОП-а
 7. Как да създавате снимки и банери, които продават
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак