Вижте какво се случва между благодатния секс на зачеването и самото раждане [Инфографика]

Запази за по-късно
 masterhack

Как по-добре да обясним бременността?

Да ви призная, на мен в момента най-малко ми е работа да Ви обяснявам някакви специфични аспекти от бременността, колкото и забавни да са те.

Добре, че хората са го направили вместо мен и то по един особено интересен начин, за да мога аз да го „открадна“ и да ви го представя след секунди в инфографиката отдолу.

И все пак, колкото и да не разбирам от тези неща, макар и изненадващо за вас, аз знам със сигурност, че сексът несъмнено води до бебета – и вие вече го знаете, нали? Чудесно!

Това, което вероятно обаче не знаете особено добре е какво се случва във времето между най-добрия секс – този на зачеването на бебе и неговото раждане.

Знаете ли например, че след 24 седмици плодът вече хълцука и смуче палеца си? Любопитно, нали – и аз сега го научавам.

Чрез тази инфографика ще ви прекараме през етапите на бременността седмица по седмица и ще ви дадем малко повече забавни подробности за това какво се случва „зад кулисите“.

Как точно оплодената яйцеклетка се превръща в бебе?

бременност

Кликнете върху снимката за по-голям размер!

Както може да видите от инфографиката, на бебето са нужни около осем седмици, за да придобие размера на гроздово зърно.

След 15-та седмица, бебето вече е пораснало до размера на домат – 40 пъти собственото си тегло само 7 седмици преди това.

А знаете ли, че в 28-та седмица зародиша започва да трупа мастна тъкан? Не, нали? Е хайде честито, и това вече го знаете.

Когато е в своята 36-та седмица плода вече има нокти и започва да хапе? Представяте ли си.

След 32 седмица, бебето вече разполага с напълно функционални бели дробове, пръсти и коса и е нараснало до размера на узряло пъпешче.

По време на 40-та седмица на малкото бебе-бръмбъзък му се появяват и топки, ако все пак бог е решил да бъде милостив и го е благословил да е момче!

Осем седмици по-късно, бебето ще достигне пълния си размер и ще придобие размерите на малко по-голяма диня /някои все пак завинаги си остават дини/.

След това водите на мама ще изтекат и бебето ще се появи, готово да види и опознае света, макар че с този наш съвременен объркан свят, това май не е особено положителен финал.

И преди да се разделим…

  •  
  •  
  •  

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg