Стани ЗВЯР! Вземи 24 дози от революционната добавка РитниДупеМотивин

спорт,мотивация

“80 percent of success is showing up.” – Woody Allen

Как да намериш мотивация за тренировки, когато не намираш нито стимул, нито смисъл да вдигнеш дупето си от удобното място, на което си го разлял?

Задаваш ли си този така мъчителен въпрос?

Аз го правя го постоянно. Боря се със себе си и с мързела си, чудейки се от къде тези добре изглеждащи атлети намират желание толкова интензивно да тренират.

Да, със следващите редове си поставям много тежка задача! Чудесно би било ако успея да те накарам да подскочиш и да хукнеш към залата с желание и усмивка на лице.

Спри за момент жестоката битка, която водиш със себе си, настани се удобно и се наслади на последните 5 минути в неподвижно състояние…


Зарежи безполезните Глутамин, L-карнитин и Креатин, напомпай се с РитниДупеМотивин

Ок, искаш да тренираш, но все отлагаш!

Искаш да изглеждаш добре, но ти липсва мотивация, за да започнеш. Не се притеснявай, не си сам. Вземи тези 24 дози от революцията в спорта, новата аминокиселина “РитниДупеМотивин”, специален синтез на lifehack.bg. Чети сега, после стани звяр…

1. Чувството след тренировка?

Когато тренирам винаги се чувствам страхотно след една добра тренировка. Да, изморен съм, но мозъка ми е като на полу-надрусан човек, толкова е активен!

Така е и при теб, когато тренираш, сигурен съм.

Остави това чувство в себе си, припомни си го следващия път щом те домързи и нека то те мотивира: Знаеш колко добре ще работи мозъчето ти след това….

2. Време само за теб – без жена/мъж, без деца, без колеги

Въпреки, че много хора ангажират по-голяма част от времето си, за да се грижат за другите/деца, съпруг, колеги, шефове, любовници и т.н./, те доста рядко отделят време да се погрижат и за себе си. Ти направи друго – запази малкото свободно време, с което разполагаш лично за себе си и не пропускай часът за тренировка.

Така хем няма да пренебрегнеш добрия външен вид, който си зарязал в младостта, хем ще се почувстваш зареден с енергия да се грижиш за тези, които разчитат на теб.

3. Ще активираш безмилостната пещ за калории

топене на мазнини и горене на калории

Вече знаеш, че колкото повече тренираш, толкова повече калории ще изгориш, толкова по-малко ката на стомаха си ще преброиш и толкова повече самочувствието ще качиш – не е истина колко много самочувствие дават упражненията. Усетил си го нали?

4. Ще се забавляваш

Дори и след това! Упражненията трябва да бъдат забавни, трябва да те карат да си прекарваш добре. Всъщност, защо пък трябва да е фитнес?

Ако ти е скучен (а той със сигурност е), какво ще кажеш за бокс, например?

Не е мит и, че когато тръгваме да правим нещо с мисълта, че ТРЯБВА, почти никога да не го завършваме или изобщо не го почваме. Така че гледай да практикуваш спорт, който ти харесва и запомни, че докато се движиш това ще е добре за теб. Да не говорим за остатъчният супер ефект от приповдигнатия тонус и настроението след тренировка.

5. Погледни се само как добре започваш да изглeждаш!

набирания, фитнес

Е, Ритнидупемотивин започва да работи! Нека да увеличим дозата. Сега си представи твоето по-вталено Аз, твоето по-красиво тяло, твоето по-високо самочувствие!

Нека тази визуализация те води… да те води право към залата….

6. Блогове и списания за фитнес/спорт

В ерата на интернет, когато вече никой не си купува “Мускули и фитнес, доста от нас се мотивират като четат онлайн издания и дигитални истории за хора, които изглеждат добре, в резултат на усиления си труд в залата, или такива, които драстично са загубили огромна част от теглото си и така са променили коренно живота си.

Това ни дава възможност да видим как обикновени хора като нас минават през възходи и падения, от които можем да извлечем безценен опит, както и да се мотивираме страхотно от неизменния им реализъм и практичност!

Този източник на мотивация е и най-модерният ресурс за качествена информация (невинаги). И за да не се лутате в океана от “здравословни” глупости, позволете да ви предложа няколко изключително добри източника на информация, които да те мотивират и ограмотяват, когато става въпрос за твоя по-добър външен вид и здраве:

  • T-nation и блогът на FitCityGym – за първия сайт ме открехна собственика на втория. Нека поясня: t-nation е икона, за някои дори религия що се отнася до силови спортове. Христо Трошев ме запозна с този сайт преди няколко години и определено мога да го препоръчам с две ръце като полезен източник на информация.

tnation

Що се отнася до блогът на FitCityGym, материалите там са направени след огромно проучване и години опит, а освен това са ползвани източници, които мога да ви гарантирам са изключително авторитетни. Ако искате мотивация и първокачествени знания следете тези два сайта! Вижте и тези надъхващи цитати от T-nation.

  • Блогът на Инес Субашка – страхотна дама, която определено знае какво прави! Материалите и са изключително изпипани и обосновани. Ползва наистина авторитетни източници, а и вече има много личен опит.
  • Блогът на Тим Ферис – един уникален човек, който може да ви научи на изключително полезни и често странни неща. Заровите ли се в неговите материали, ще получите знания от изключителни треньори, атлети, хора с огромен опит.
  • Strengthsensei на Чарлз Поликуин – не вярвам да има човек, занимаващ се сериозно със силови спортове и да не е чувал за Мастъра в този бизнес!
  • Бен Грийнфилд – по-добре изглеждащата версия на Тим Ферис.
  • Nerdfitness – страхотен блог за фитнес, наложил се с годините

Разбира се, можем да изброяваме още доста (има много качествени, не само чужди, но и български сайтове), но това е една добра отправна точка, от която да започнеш.

P.S. Знаеш още такива сайтове? Сподели ги с нас в дискусията във Facebook.

7. Историите за успеха.

Любимото ми! Намирам за невероятно вдъхновяващи историите за успеха на другите. Ако някой уеб сайт има страхотни, успешни истории, аз почти винаги ще ги прочета.

В lifehack.bg също има няколко, които могат да накарат кожата ти да настръхне:

И не се концентрирай само върху популярните личности. Изключително надъхващи са и тези на най-обикновени хора, постигнали зашеметяваща трансформация.

8. Споделяне на резултатите

Ние сме си егоисти и егоцентрици! Колко самозадоволяващо и мотивиращо би било да се похвалиш с подобрен външен вид и намалено тегло пред приятелката ти или пред познатия, с когото тренирате заедно….на това се вика мотивация и задоволство!

9. Награди се

Ако тренираш няколко дни усилено не забравяй да дадеш на себе си награда. Още една седмица тренировки – още една награда.

Прави го често и то в началото. Възнаграждавай се! Само ти си знаеш какво ти струват не само усилията във фитнеса, но и тези, чрез които стигаш до него.

10. Ще влезеш в нови дрехи

Искаш да носиш по-малък размер дрехи! Върви и тренирай…

11. Ще бъдеш атрактивен

Това винаги е било добър мотиватор, който всички ние познаваме доста добре. Кой не би искал да бъде атрактивен? Но шанса да станеш такъв като подобриш физическата си форма нараства значително, така че вече знаеш – отивай да тренираш!

12. Адреналин!

Познаваш чувството, което те изпълва докато тренираш, нали? Да отидеш в залата и да си вземеш още повече от него не е никак лоша идея…

13. Намаляване на стреса

фитнес против стреса

Прегорели са ти нервите след дълъг и изтощителен ден в офиса, мениджъра те е изнервил до червено? Излез след работа и поработи над този стрес. Точно това ще направи света ти по-различен и по-добър! Заслужава си, тренирай! Поне час…

14. Време за размисъл и съзерцание

Не знам за теб, но аз обичам тишината, докато се упражнявам /особено докато скачам на въже/ времето, през което си мисля за нещата, за моите си неща. Като нищо, част от добрите ти идеи да се родят точно тогава, точно докато тренираш…

15. Намери си (подходящ) тренировъчен партньор

Най-доброто нещо, което може да направиш за твоята по-висока мотивация за тренировка. Само че внимавай, умната докато го избираш. Този тип партньори няма да се наредят в залата в редица и да чакат да си избереш един от тях. Те са рядкост!

Той просто ще се появи от само себе си. Може да е колега, приятел или познат от фитнеса. Но добре го подбери, защото точно този човек, ако е избран добре, ще те пошляпва по задника, когато най-много те домързи да тренираш!

16. Включи се в група

fitnes-group (1) (1)

Да тренираш не означава само да ходиш на фитнес. Ако вдигането на тежести не ти допада и ти е скучно, ако функционалното трениране е прекалено изморително за теб, може да се запишеш на друг вид спорт, в който се тренира на групи.

Може да го направиш с приятел или колега, като така ще бъдеш още по мотивиран да го посещаваш. А ако в този клас има и готини мацки или пичове, мотивацията (и либидото) се повишава значително…, наистина значително!

17. Тренировъчен дневник

По някаква причина, когато нещо е написано, то става изключително важно. Наистина! Прави това в продължение на една седмица и ще видиш какво имам предвид!

18. Стара твоя снимка – преди и след

Христо Стоянов преди и след

Често сами не осъзнаваме до къде сме стигнали, колко далеко сме отишли в своето физическо и ментално развитие. Прави снимки, виж колко много си постигнал!

Добрите резултати (и фрапантната разлика като тази отгоре) мотивират адски много…

19. Измервай резултатите

Не е особено мотивиращо да се теглиш всеки ден, когато тялото ти варира постоянно. Но ако се измерваш веднъж седмично и резултатът е положителен, ще бъдеш надъхан да продължиш напред, вместо да стоиш и тумбака ти да продължи да се качва нагоре.

Комбинирай измерването на теглото, с измерването на талията си!

20. Удоволствието от постигането на целта

вдигане от лежанка

Постави си цел за тегло, за размер на талията, за това колко дни в седмицата ще тренираш, за обиколките на стадиона, които ще направиш тази седмица или тази тренировка. Постави си цел и за килограмите, които вдигаш и я преследвай!

Няма нищо по-мотивиращо от състезанието! А задаването на цел, проследяването и, ще ти помогне да се мотивираш да постигнеш поставената си задача.

А ако я изпълниш, доволната ти усмивка ще е адски дразнеща, но не за теб, а за околните, защото ще ти завиждат. Тя ще е благодарение на теб и на никой друг.

Малцина от нас могат да понесат щастието — имам предвид щастието на ближния си.
Марк Твен

21. Мотивационни цитати

цитат скалата

Обичам цитати, мотивират ме. Харесва ми да си ги отпечатвам и да си ги поставям до компютъра. Помага, опитай! Потърси такива на спортисти, много са надъхващи.

22. Вдъхновяваща музика и видео клипове

Има музика и песни, които действат като мигновено инжектиран наркотик – толкова са въздействащи, че човек често му идва не просто да тренира, а да убие някого. И все пак, това, което ще ти повлияе най-силно като звук е силно индивидуално.

Затова няма да ти препоръчвам песни, а просто ще те поздравя с едно любимо мое парче и ще те призова докато го слушаш (на макс) да се опиташ да не мърдаш…

23. Коментарите на другите за теб

Това е най-мотивиращо от всичко изброено, защото е пряко свързано с нашето болезнено голямо его. Когато някой забележи промените в тялото и напредъка ти, ще се почувстваш удовлетворен от постигнатото и със сигурност ще искаш още, така че гаранция ще отидеш на тренировка. Това ще те кара да работиш върху себе си все повече и повече.

Всички казваме, че искаме да променим външния си вид най-вече заради себе си, но често истината е съвсем друга – правим го да ни харесат другите! Точно затова е и толкова мотивираща похвалата за външния ни вид. Пожелавам ти повече такива.

P.S. Всъщност, ако не са брутално завистливи – не важат…

По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.
Херодот

24. Твоят собствен и уникален начин за мотивация!

мотивация за тренировки

Всеки от нас се вдъхновява от различни неща. Вероятно и ти си имаш личен метод, докосвайки се до който настръхваш и се активираш. Не го пази само за себе си, а ни разкажи какво те мотивира в дискусията към статията във Facebook!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: