Внимание: можем ли да подобрим вкуса и качеството на спермата си?

Запази за по-късно

Да кажем, че съм чувал, че много жени са щастливи да имат любовници, които да еякулират в устата им, след което да поглъщат въпросната семенна течност.

Други пък изобщо не искат и да чуят за тази идея, макар тя да присъства неизменно в главата на всеки мъж.

Ако обаче жената до вас приема това орално съприкосновение със спермата /по-културно не се сещам как да се изразя, но повечето от вас вече и без това са възмутени/, ние мъжете трябва да зачитаме техните желания и да правим този акт още по-добър за тях.

При това действие, част от секс играта, никой от двамата не трябва да се чувства под натиск или да усеща принуда от отсрещната страна /обикновено от мъжката, но само обикновено/. Специалисти-сексолози казват, че ако жената отказва да приеме сперма в устата си, двойката може да опита компромисен вариант /то голяма любов трябва да е в случая/ с презерватив. Така мъжът еякулира в устата на жената, но тя няма съприкосновение с този вид телесни течности. Както и да е, много жени цитират конкретни причини защо презират идеята да постави някой мъж сперма в устата им.

Според различни изследвания и анкети от сексолози, някои жени твърдят, че ги притеснява силата на еякулацията, други не харесват вкуса на спермата.

Има и такива, които не искат да я поглъщат, а други смятат това за унизителен акт, недостоен за чистите им и безгреховни душици и т.н. Има жени, които се страхуват и от предавани по полов път болести и инфекции.

Всички тези дами си имат своите основания да отказват да приемат този високо протеинов концентрат и това си е тяхно право, но останалите, за които това е част от любовната игра може би няма да е зле да препоръчат на половинките си да прочетат останалата част от статията.

Почти невъзможно е да се открие в медицинската литература как да се подобри вкуса на спермата, но от друга страна в интернет могат да се намерят редица мнения и то от опит на тази тема.

Уролозите обикновено казват, че мъжете трудно могат да променят вкуса на спермата си.

„При здравите мъже, “ казва Лоурънс Рос, преподавател от университета в Илинойс, „съставът на семенната течност е сравнително постоянен, защото включва прецизна смес от компоненти, необходими за поддържането на добрите качества на спермата.“

Логиката в случая казва, че ако съставът ѝ е постоянен, то и вкусът и също би трябвало да е такъв.

Говорейки за състава на спермата или ако вече сте чели другата ни статия по темата, сигурно вече знаете, че тя се състои от 96% вода, плюс:

 • Сперматозоиди, които възлизат на около 2% от целия обем на еякулацията;
 • Фруктоза – захар, която подхранва сперматозоидите да имат сила да стигнат до целта;
 • Витамин С, който помага да се поддържат сперматозоидите здрави;
 • Натриев бикарбонат, алкални съединения, които предпазват малките разбойници от леко киселата среда на влагалището /то на жените само това да им беше киселото… 🙂/.

Въпреки че някои специалисти твърдят, че малко трудно може да се промени вкусът на спермата, доста, така да се каже опитни жени дебатиращи в интернет тази тема, са съгласни, че плодовите сокове са страхотен вариант за подслаждане на спермата и по-специално тези от ябълка и ананас. В същото време се съобщава за списък с храни като месо, млечни продукти, пържени храни, кафе, алкохол и аспержи, които са известни, че променят миризмата на урината, а оттам влияят и върху вкуса на спермата.

Към тях също спада и нехранителният елемент цигари!

Макар че няма авторитетни изследвания по този въпрос, храните, които подслаждат спермата – плодове и зеленчуци, са както знаете добри и за здравето, докато повечето от храните, които развалят вкуса ѝ, освен този минус докарват и рискове от сърдечни заболявания и рак. Така че можем да кажем, че подслаждането на спермата подобрява и здравето на мъжете. Що се отнася до поглъщането на спермата, от което много жени се притесняват, както казахме вече тя е 96% вода и в нея няма нищо вредно.

Освен това мили дами няма и да напълнеете от това, защото средно в една нормална еякулация се съдържат долу-горе около 20 калории!

Ако пък толкова не искате да го правите това, но пък половинката ви настоява и знаете, че ще му хареса, можете да му доставите това удоволствие като, за да погълнете по-лесно спермата държите до себе си силно ароматизирани напитки като вино, ликьор или храни като шоколад.

И след като мъжът еякулира зад красивите ви устни, пийнете или хапнете нещо подобно. Е, вино или ликьор е препоръчително да сте пили и преди това и то повечко!

И в крайна сметка ако една жена не иска да ви поглъща спермата, отвращава се от нея и от този акт и не ѝ харесва, уважавайте това!

В порното жените рядко в действителност поглъщат спермата. Вместо това, те отвличат вниманието от този акт, правейки голямо шоу размазвайки семенната течност около устата си и разнасяйки я навсякъде по кожата си.

Някои мъже намират това за еротично, а и представете си, ако поглъщаха всичко при всеки филм или сцена… Накрая да споменем, че гонореята, например, може да се предава по време на фелацио, но други полово предавани болести и инфекции, включително и СПИН е малко вероятно да се разпространят устно освен ако жената има кървене на венците или възпаление, което докарва наличието на кръв в спермата при мъжа.

И ако в крайна сметка плодовите сокчета не вършат никаква работа, за подобряване вкуса на спермата или за преодоляване на категоричния отказ на дамата да ви достави това да го наречем „удоволствие„, напийте жената така, че какво влиза в устата и да няма никакво значение……..

Да запазим качеството /да се надяваме и вкуса/ на спермата

Когато дойде денят, в който да искате деца – далеч, далеч във времето от точно този момент разбира се – ще искате да имате на разположение плувци във форма като на Майкъл Фелпс, нали?

спермата и транс мазнините
Спри! Убиваш бъдещите си деца!

Две нови проучвания от университета Харвард показват, че диетата може значително да навреди на количеството, скоростта и както по-горе видяхме – вероятно и на вкуса на спермата.

В друго проучване изследователите са открили, че мъжете с нисък прием на транс-мастни киселини имат около два пъти над средната концентрация на сперматозоиди повече от останалите мъже, които се тъпчат с пържено ежедневно.

Тези резултати в цифри: 79 милиона сперматозоиди на милилитър за тези, които приемат по-малко транс-мазнини и 48 милиона за тези с висок прием на този вид мазнини, които всъщност са почти във всичко!

„Разбира се, необходими са още изследвания по въпроса, но е възможно тези транс-мазнини да се натрупват в спермата и да убиват част от сперматозоидите с течение на времето, “ казва авторът на изследването Одри Гаскинс, д-р от Харвардското училище за обществено здраве.

Във второ проучване от „Кримсън“ изследвали спермата на 188 момчета в колежанска възраст /доказателство, че студентите правят всичко за бира и пари/ и е установено, че тези, които се хранят сравнително здравословно, с много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, риба – абе изобщо всичко, на което му викаме здравословно, имат много по-подвижни и гъвкави сперматозоиди, отколкото тези пичове, които редовно се тъпчат с пица.

Това е важно, защото темповете на подвижност на сперматозоидите им гарантира способността да доплуват успешно към яйцеклетката.

Изследването доказва, че подвижността и размерите на малките войници при така да се каже здравите момчета са с почти 7% по-високи от тези на по-малко водещите здравословен начин на живот младежи.

„Една здравословна диета с много растителни храни /не с растителни мазнини/ има тенденцията да бъде пълна с антиоксиданти“, обяснява д-р Гаскинс. Той казва още, че оксидантният стрес може да увреди спермата, но храненето с антиоксидантни храни може да защити нейното качество и да се надяваме да подобри и нейния вкус!

„Най-лесният начин да се повиши качеството на диетата, а и от там на спермата е да се намалят храните, които консумираме в опаковки, защото те са склонни да съдържат високо съдържание на транс-мазнини и много ниско съдържание на антиоксиданти, ако изобщо има такива в тях“, казва още Гаскин. Вземете кроасаните например – бъкани са с такива мазнини, то друго освен мазнини и консерванти няма в тях!

Витаминът за силна и качествена сперма?

Витаминът за силна и качествена сперма

Мъжете с най-високи нива на витамин D в кръвта имат най-добрите плувци в своята сперма, според ново датско проучване.

Учените вземали проби от кръвта и спермата на 300 мъже в продължение на 1 година за отчитане на сезонните разлики в нивата на Витамин D.

Използвайки микроскоп, те забелязали, че спермата на момчетата с най-много витамин Д в кръвта притежават сперматозоиди с 14% по-голяма вероятност да са прогресивно подвижни, когато се наложи, което означава, че никак не е зле да покачим нивата си на витамин Д. Витамин Д работи в полза на спермата, като предизвиква серия от сигнали, които позволяват на опашката на сперматозоида да се върти по-бързо, казва проучване с автор Мартин Бломберг Йенсен. А по-бърза опашка означава по-бърз сперматозоид, който е много по-вероятно да премине през външната стена на яйцеклетката и да я оплоди.

Все още не е много ясно дали един допълнителен ден на слънце или пиенето на добавки с витамин Д ще доведат до по-силни сперматозоиди, въпреки че шансът е доста голям. Но по-долу ви предлагам три начина, чрез които да поддържате плувците си силни:

 • Правете много, много секс!

При мъжете, които правят секс /или мастурбират/ веднъж дневно в продължение на седем дена в седмицата, се забелязва спад в процента на увреждане на ДНК-то на сперматозоидите с цели от 36% до 26% в края на седмицата, според австралийско проучване. Е това ако не е повод, здраве му кажете.

 • Приемайте повече фолиева киселина.

Мъжете, които не приемат повечко фолиева киселина, витамин В9, призвеждат с 20% повече сперма, която забележете съдържа една допълнителна хромозома, можеща да доведе до синдром на Даун и други вродени дефекти.

Съветът ни тук е да се храните с обогатени зърнени закуски.

Спанакът и аспержите също са богати на тази киселина. И избягвайте соята – за нея казват, че е най-опасната храна за мъжете.

 • Премахнете транс-мазнините от менюто си.

За тях вече говорихме по-горе в статията, но още веднъж ще спомена изключително вредния им ефект върху спермата на мъжете и изобщо върху здравето на хората.

Финални думи

а вие поглъщате ли сперма

Е, след тази статия някои ще са възмутени, други ще се забавляват, а трети ще отидат да изпият един плодов сок от ананас, за да видят дали сме прави… и няма да сбъркат!

Каквото и да направите свързано с темата тук, забавлявайте се и не приемайте нещата много на сериозно. И нали разбрахте: за качествена сперма правете много, много секс…..

А за мнението ви по темата има полета за коментари тук, по-долу, които искрено се надявам да използвате! Като ще съм Ви безкрайно признателен, ако решите да споделите статията… Благодаря Ви!

 • 6
 •  
 •  
 • здравеите на всички аз имах приятелка с която съм правил абсолютно всичко което си помислите наистина на повечето мъже им харесва свършването в устата просто нз доставя голямо удоволствие а на някои не им харесва сигурно си мислят как ще я целуна после и така де имах приятелка свършвах също и в устата тя ми казва че вкусът на спермата се променял от според зависи какво си ял не знам колко е вярно колко не е а относно за това да правим повече секс не знам за другите мъже но лично аз на ден свършвам поне 2-ти поне просто не знам не мога без секс някои път си мисля че аз нещо не съм добре засякохме се след известно време и тя ми вика няма да забравя какъв секс сме правили със тебе не знам но стане ли на въпрос за секс просто откачам !!

 • серсембалък каза:

  На жените не им харесва защото мястото за спермата не е устата им.

 • Angel каза:

  Моята приятелка рядко ми прави само свирка, но когато я прави винаги го усмуква докато не изпие и последната капчица в началото не искаше но след като го направи първия път видя че много се изкефих и винаги го прави вече въпреки че не и харесва много и пийва водичка или хапва нещо след това
  :)Стискам палци всеки един да си намери такава приятелка като моята 🙂

 • single_men каза:

  „Да кажем, че съм чувал, че много жени са щастливи да имат любовници,
  които да еякулират в устата им, след което да поглъщат въпросната
  семенна течност /не се правете, че ви е гадно, ей/. “
  Щастлиец, който намери такава жена.

 • vladi каза:

  interesno mi e toq prepodavatel Лоурънс Рос ot kade znae za vkusa na eqkulata

  • Предполагам е наблюдавал жени, които редовно поглъщат подобна течност 😉

 • Бенджи каза:

  Много си е добра статията. А червената вещица май е доста консервативна.

 • Nadinka каза:

  Това за (сока от) ананаса е напълно вярно.
  Ще има ли статия как жената да подобри вкуса на своите секрети? 😉

  • Nadinka радвам се и ти благодаря, че не се притесни да пишеш! А на въпроса ти: Не знам дали знаеш, но статиите в този сайт до една са от поне според мен от авторитетни източници, а не са мои авторски да се правя на интересен, та ако попадна на сносен материал за секретите на жената веднага ще го направя 🙂 Поздрави

 • The Red Witch каза:

  С удоволствие чета статиите ви всеки път, но този път прекалихте. Написано е много зле, много популистко, да не говорим колко е дискриминиращо. И преди да се обадите, вмятам – аз нямам нищо против този акт, но такива статии в стил “бг татко“ са ми доста нелепи.

 • Много интересна тема 🙂 особено в 7 часа сутринта

   • Няма разбира се 🙂 , но понеже е по-скоро време за закуска …
    Прозвуча малко като във вица за човека, когото попитали : – „Пиете ли?“, а той отговорил – „Това въпрос ли е или предложение?“ 😉

    • от тази гледна точка си е така наистина, но то и без това в статията пише за плодови сокчета 🙂

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >