Ефектът на високите токчета върху краката

Ефектът на високите токчета върху краката ви

По-важните моменти от инфографиката накратко:

  • Промяната на стойката на тялото, в резултат на ходене с високи токчета добавя допълнително натоварване във вътрешната страна на коляното.
  • Налягането в колената се увеличава с 26%, когато носите високи токчета.
  • Височината на токчетата и остротата на обувките създава удебеляване на тъканта около нерва между третия и четвъртия пръст, което може да доведе до болка и скованост в краката – виж снимката горе вдясно.
  • Обувките с високи токчета, плътно прилепнали към ходилото могат да причинят деформация на ставата, намираща се в основата на големия пръст на крака, което да изкриви ъгъла на същия пръст и да го наклони към останалите
  • Когато предната част на крака е наклонена надолу спрямо петата, както е при носене на високи токчета – ахилесовото сухожилие се стяга. Колкото по-високо е петата спрямо предната част на ходилото, толкова болката може да бъде по-силна.
  • Носенето на високи токчета преразпределя тежестта на тялото неравномерно, а ако това продължи по-дълго, може да доведе до болки в основата на крака.

Дами, какъв е вашия опит с високите токчета? Споделете в полето за коментари

Сподели 😍

11
Остави коментар

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Дануте Петрова-Николоваlilka0208Елена ЦанковаVessilifehackerbg.com Recent comment authors
нови стари харесвани
lilka0208
Гост
lilka0208

Обувките са нещо специално за жената – създават самочувствие или я превръщат в гротеска. За всяка жена има определен вид подходящи обувки – според фигурата. Високите токчета удължават фигурата, правят я грациозна и елегантна. Ето някои от моите правила, които научих с годините: 1. УДОБСТВО. Най-важното е обувката да бъде мека, удобна, да пасва на крака, като ръкавица на ръката, да не я усещаш, когато си на работа и цял ден тичаш по задачи. 2. ВИСОЧИНА. Всяка крайност във височината е вредна. Равните обувки без токчета са също толкова „вредни“, колкото много високите токчета. Ток с височина от 3-5-7 см… Прочети всичко »

Елена Цанкова
Гост
Елена Цанкова

Ниските обувки също крият рискове, но най-голям риск крият некачествените обувки създадени за масово потребление с единствено качество – красив външен вид. Има и по – високи обувки, които са страшно удобни. Една обувка трябва да е удобна и качествено направена, за да приляга на крака. Сигурно прекомерното носене предизвиква някакви увреждания на стойката или на крака, ето защо трябва да се търси баланс. На работа с токчета, в ежедневието с равни 😉

Дануте Петрова-Николова
Гост
Дануте Петрова-Николова

Елена много интересен „баланс“ имаш по твоята схема аз през повечето време трябва да съм на токчета, но за едно нещо си права обувката трябва да е преди всичко удобна, за това ако някой тръгне с мен докато си търся обувки се побърква от ходене. Иначе по темата обувките с широк ток и мека и дебела подметка са малко по-малко страшни и ако реша да не нося маратонки се спирам на такъв вариант и все пак вредни или не всичко си е въпрос на личен избор.

Елена Цанкова
Гост
Елена Цанкова

Това беше малко на шега 🙂 Аз също не съм на работа постоянно на токчета. Краката ми не издържат този тормоз просто 😀 Така и не успявам винаги да намеря удобни обувки на ток и ако два дни си причиня изтезанието да съм с такива обувки, които са ми неудобни (а на мен винаги са ми неудобни в началото), после 3-4 дни релаксирам на равни.

Vessi
Гост
Vessi

Аз нося токчета от много малка – някъде 5.-6. клас. Започнах със съвсем малки и дебели (като на снимката с правилната стойка) и след това се увеличиха и изтъняха :). Нося токове непрекъснато – средно високи и не много тънки (а по официални събития – много високи и много тънки). Цялото ми тяло е пригодено към носенето на токове и равните обувки ми причиняват невероятни болки. Но… като гледам снимката, нищо чудно проблемите с гърба ми да са от токовете 🙁 (имам изкривяване в областта на кръстта)

Cvi Dichevska
Гост
Cvi Dichevska

До 12 клас никога не бях носила токчета и дори и сега, не са най-удобните обувки на света. Не разбирам как в днешно време, децата на 14 години тръгват с тези обувки навън и се чувстват добре да ходят прегърбени и стъпващи едва едва…

Ivelin Peychev
Гост
Ivelin Peychev

Високите токчета придават грация и осанка на жената. Уви, всяко нещо си има цена. 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top