ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Сандра Алексиева: за необятния свят на кулинарията и обаятелните рекламни послания

Запази за после

Сандра Алексиева е слънчевото момиче, което стои зад един от най-популярните кулинарни сайтове в България – www.1001recepti.com.

Нейното ежедневие е не само вкусно, но и динамично, в огромната си част прекарано не в кухнята, а онлайн. Тя е създател на безброй кулинарни идеи, но се занимава и с друг вид комуникация – Social Me – една от най-популярните дигитални агенции у нас.

Сандра е Sales Manager и продава успешно не само рекламата в своя сайт, но и реклама в социалните мрежи. Какво ни сподели кулинарната фея, прочетете в следващите редове.


 • Как организира времето си зает човек като теб?

Успявам да го организирам без много усилия. Намерила съм допирните точки на двете си занимания и работя върху общото между тях, в което съм добра – продаване на реклама.

Готвя все по-рядко, тъй като за последните 7 години с екипа ми сме създали огромно количество съдържание за сайта ни и към момента това не е най-важното.

Наслаждавам се на динамичното си ежедневие и се стремя да научавам и прилагам всичко ново и добре работещо, с което се сблъсквам в работата си.

 • Последният проект, върху който работи е?

Цялостна рекламна кампания на производител на хранителни продукти с много добро качество. И тук не говорим само за добър вкус, а за условия на производство на наистина високо ниво. Ще бъде много интересна календарна година за клиента ми и всичките ми идеи ще видят бял свят, въпрос на време е да мога да говоря в конкретика за този проект.

 • Върху какво работиш сега?

Оптимизация на сайта, целенасочена комуникация с вече утвърдената ни аудитория и търсене на нови и нови клиенти, които тепърва навлизат с продуктите  и услугите си у нас.

 • sandraРазкажи ни кои са най-важните неща в твоята дейност – за теб и за клиентите ти?

Най-важно е да рекламирам продукти, в които вярвам. И да го направя по начин, който да оправдае финансовата инвестиция на клиента.

Ако изпълня тези две изисквания, значи съм си свършила работата, както трябва. А най-важното нещо, свързано с клиентите е… да си платят фактурите навреме. (смее се)

 • Кой е любимият ти трик за пестене на време?

Не нося часовник. Това ми дава свободата да не мисля в минути или в часове. Именно така пестя време – вместо да броя, работя.

 • Има ли нещо, което правиш всеки ден, за да станеш по-добра от всеки друг?

Правя едно-единствено нещо, което е достатъчно, за да съм добра – мисля.

Кога ставаш сутрин? Кое е първото нещо, което правиш за деня?

Иска ми се да ви кажа, че ставам рано сутрин, но истината е, че винаги съм имала известен проблем с това. Щом отворя очи, имам нужда от дълго кафе с мляко и без захар, което да пия около час или повече.

През това време мога да правя и хиляда и едно други неща, но поетапно. Сутрин не е периодът за нови и креативни идеи, те се раждат вечер, когато имам свободата да мисля спокойно.

 • Какъв тип човек си – повече интроверт или повече екстроверт?

Трудно е да дам обективна оценка за самата себе си. В повечето случаи съм интровертна, макар че колегите ми биха поспорили по темата. Истината е, че разчитам предимно на себе си и това ме кара, дори когато работя в екип, да черпя енергия от самата мен, не от другите.

 • Кой е най-добрият съвет, който някога си получавала?

Този, в който не съм се вслушала, е винаги най-добрият съвет. Защото после помня с години последствията от неприемането му и не повтарям същата грешка.

 • А кой е най-ефективният съвет, който би дала?

Оставайте насаме с мислите си за поне час на ден. Може да добавите чаша алкохол и бар към това ваше време, но компанията нека остане за друг път.

Вашите собствени идеи се раждат във вашата глава, не в тази на вас и вашите близки.

 • Какво те движи напред и те мотивира най-силно?

Мисълта, че може да няма утре. Животът е ужасно кратък и фактът, че го имам и мога да го управлявам, не ми дава право да си пилея времето с неща, които не ме вдъхновяват.

 • Коя е най-голямата ти сила и най-голямата ти слабост?

Моето щастие е най-голямата ми сила и най-голямата ми слабост едновременно.

 • sandra2Как се справяш със стреса и напрежението?

Игнорирам ги. Често ми се случва да работя в стрес, но времето ме научи, че минутите, които пропилявам в негативни емоции, заради неуспех, ме водят към следващ неуспех, а не към нещо градивно.

 • Кой е най-големият риск, който някога си поемала?

Моята работа не е рискова, а и клиентите ми са такива, че никога не биха се доверили на твърде екстравагантна и предизвикваща лавина от разнообразни мнения рекламна кампания.

В този смисъл не мога да кажа, че поемам рискове.

 • Как действаш, когато клиентите ти не са съгласни с теб?

Рядко се случва клиентите ми да не са съгласни с мен. Обикновено, когато се разминаваме във възгледите за дадена рекламна кампания, аз отказвам съвместна работа.

Нямам практиката да правя всичко по силите си, за да получа дадена сума.

По-важно е да накарам клиентите си винаги да са доволни от рекламните кампании, които им предлагам, защото след това се връщат отново и отново. А това и в емоционален, и във финансов аспект, е по-удовлетворяващо.

 • Обича ли кулинарен експерт като теб да му готвят?

Много обичам да ми готвят, особено мъже. Но повече обичам да не ми пречат, докато аз готвя.

 • Оттук накъде, Сандра?

Засега към по-добрите дни. След няколко години – към Италия, надявам се.


Паулина УзуноваИнтервюто достигна до вас благодарение на Паулина Узунова – специалист по графичен дизайн в областта на рекламата, магистър от “Национална Художествена Академия”.


Вижте и останалите страхотни хора, които интервюирахме за рубриката “Как работи…”, превърнала се в една от любимите на страшно много от Вас, читатели на lifehack.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
 

Подарък: най-полезната безплатна книга на български
Постигай повече за 5 мин / седмица