Как работи Петя Кутлева – дясната ни ръка

Петя Кутлева е един от малкото хора, които помагат на lifehack.bg да се развива. Благодарение на нея успяхме да направим страхотни материали, повечето от които са и най-четените статии в сайта. Поради тази и ред други причини нямаше как да не поканим най-здравия ни помагач, без който този сайт не би бил същия, за да разкаже малко повече за себе си. Запознайте се с Петя от lifehack:


Обикновено не познавам добре участниците в рубриката Как работи, но днес е малко по-различно. С теб се познаваме вече може би 2-3 години? Как попадна на lifehack.bg? Припомни ми…

Случи се съвсем случайно. Харесвам lifehack.bg още от първата статия, на която попаднах. Започнах да следя материалите и един ден си казах, дали случайно не мога да съм от полза на тази медия. Реших да рискувам и се свързах с теб. Така попаднах в lifehack.bg и вече 3-та година е част от живота ми.

Каквито възходи и падения да имам работата ми тук (работа не е съвсем точна дума, защото докато се занимавам с lifehack си почивам), винаги ме мотивира и ме кара да се чувствам добре, заредена положително и нужна както на себе си , така и на многобройната аудитория.

До колкото знам, занимаваш се с доста неща – ходиш на работа, четеш, помагаш ни с преводи от руски, пътуваш до Русия често… Как организираш времето си? Разкажи ни

Пропусна фотографията. Почти не тръгвам без фотоапарата си, макар че напоследък не ми остава време. Обичам реда, а планирането ми е в кръвта, затова и нямам нужда да се затормозявам с планове и записки.

Често работим по материали, които не са ти любима тема. Кои са онези, които те вълнуват?

Дори темата да не е от любимите ми, когато се потопиш в непозната за теб материя тя ти става малко по-симпатична, защото от всеки материал научаваш нещо ново, нещо което те обогатява.

Знам толкова много за свръхзвуковите самолети, за живота на страшно много известни личности, за работата на различни приложения и т.н. Теми, на които бих хвърлила едно око, но не и с часове да чета и пиша по тях. Какво харесвам ли? Мисля, че маркетинга и всичко свързано с него ми е интересно като материал, увличам се по психологията и личностното развитие. Малко след като бях прочела книгата на Стивън Кови – Седемте навика на високо ефективните хора, попаднах на материалите на Димитър Шопов в lifehack, тема към която определено имам интерес. Харесвам и статиите с практическа насоченост, защото така можем да сме от полза на останалите.

Когато пишеш вероятно използваш някакъв софтуер. Кой е онзи, без който не можеш

В началото използвах познатия на всички офис пакет. Откакто разбрах за Write, не се разделям с него.

Страхотна безплатна програма, която разполага с възможности за форматиране и проверка на правопис. Това е моят бял лист дигитална хартия, който не отклонява вниманието ми. Точно това, от което имам нужда, за да създам един добър материал.

Следиш доста руски сайтове. Сподели ни своите 10 най-любими от тях

Така е, следя руски сайтове от всякакво естество. Огромна страна с много възможности, материали, проучвания, експерименти и каквото си пожелаеш. Ето и моите топ 10.

  1. lifehacker.ru
  2. adme.ru
  3. prophotos.ru
  4. kinozal.tv
  5. rosphoto.com
  6. psychologies.ru
  7. lightroom.ru
  8. goodfon.ru
  9. fithacker.ru
  10. furfur.me

Има ли нещо, което правиш всеки ден, за да станеш по-добра от всеки друг? Всъщност, в какво се състои процеса на твоето личностно развитие?

Занимавам се с lifehack.bg почти ежедневно и това допринася много за личностното ми развитие. Обичам да пътувам, да снимам, да чета, все неща, които ни обогатяват и личностно и душевно.

Какво те движи напред и те мотивира най-силно?

Това да бъда полезна на себе си и на останалите.

Кой е най-добрия съвет, който някога си получавала?

Давай, без да очакваш да получиш нещо в замяна.

За какво искаш да пишем повече Петя?

Пътешествия, здраве, спорт, психология, може би дори теми свързани с околната среда.

Защо помагаш на сайта? Какво те кара да го правиш?

Мисълта, че днес някой някъде е прочел мой материал, материал на други колеги, посетил е Lifehack и е намерил отговор на даден въпрос или просто е научил нещо ново ме кара да се чувствам полезна и ме мотивира още повече.

Какво мислиш, че трябва да се промени в lifehack.bg? Вече имаш добър поглед отвътре

Определено имам добър поглед отвътре. Тук е мястото аз да ти благодаря, за това че си така амбициозен и трудолюбив притежател на този невероятен сайт. Lifehack.bg беше напълно преобразен откъм дизайн, оформление и теми. Продължава да се развива всеки ден и се превръща в място, което все по-често посещавам и без което не мога.

В този смисъл нямам какво да добавя като препоръка. Просто продължавай!

За финал бих искал да те помоля да споделиш живота на кой руснак те мотивира най-силно?

Живота на всеки човек е уникален и мотивацията може да се открие навсякъде. В момента  съм на тема Антон Чехов, тъй като чета негови разкази. Ето няколко мотивиращи цитата от него:

Колкото по-високо стои човек в умственото и нравственото си развитие, толкова е по-свободен и толкова по-голямо удоволствие му доставя животът. – Чехов


Желанието да се служиш на общото благо трябва непременно да стане потребност на душата, условие за лично щастие. – Чехов


Въобще не искам от мен да произлезе нещо особено или да създам нещо велико, но просто ми се иска да живея, да мечтая, да се надявам, да успявам навсякъде… Животът… е кратък и трябва да го живеем по-добре. – Чехов

Подготвяш ли нещо ново и интересно за нашите читатели Петя?

О да, и то не само едно! Виж си в WordPress-a…

А като за завършек на всичко казано до тук искам да благодаря на читателите на Lifehack.bg, да им пожелая да са здрави и да продължават да ни четат, защото винаги има какво още да научим.

Нека се разделим с думите на Робърт Хътчинс:

Образованието не е, за да преобразява хората или да ги развлича, или да ги прави експертни техници. То е, за да освободи мисълта им, да разшири хоризонтите им, подхрани интелекта им, да ги научи да мислят правилно, ако е възможно.


hristo stoyanovВъпросите зададе Христо Стоянов – основател на медията за бизнес и личностно развитие lifehack.bg Може да го намерите във Facebook или Google+ Вижте и останалите интервюта в рубриката “Как работи

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта