ВЛЕЗ В КЛУБА
деница сачева

Как работи Деница Сачева: Човек, дама, вдъхновител!

 •  
 •  
 •  

Запази за по-късно

Как е възможно туристически и здравен мениджмънт да се съчетаят със социална педагогика и връзки с обществеността?

Може ли толкова призвания да се пресичат от една и съща личност ?

За това ще ни разкаже Деница Сачева – изключително амбициозна дама, която не се спира пред нищо, за да се бори за своите мечти и каузи.

В свят, в който доминират цифрите и количествените показатели, търсим хармония чрез съдържание. – Интелдей визия

 • Кажете няколко думи за себе си, какво работите, с какво се занимавате?

Името ми е Деница, призванието ми е да съм общественик. Занимавам се с всичко, което ми е интересно и с всичко, което трябва.

В момента управлявам фирмата си – Интелдей Солушънс, която на 7 юли стана на 12 години . Опитвам се да измисля нови услуги, които да предлагаме в областта на обществените комуникации. Стремя се да бъда и активен гражданин в бунта на българите срещу лъжата, манипулацията и корупцията.

 • Визията на Вашата организация е обвързана с ДНК развитието. В такъв случай, кои са хромозомите на вашата организация?

Избрахме ДНК молекулата за наш символ по много причини.

Първо, вярваме, че само с качествена информация може да има качествена комуникация. Второ, вярваме, че развитието е спирала, а не права линия нагоре.

Що се отнася до хромозомите – нека да ги запазим в тайна.

 • Занимавате се с PR повече от 10 години. Коя е най-съществената разлика между съвременния PR и този преди 10 години?

Многопосочната комуникация.

Преди до голяма степен траекторията на информацията беше ясна и еднопосочна – говорител, PR, медия, аудитория. Днес всеки говори с всеки.

Представи се изграждат и разбиват всяка минута.

Съвременните комуникации са голямо предизвикателство за ума и личния морален интегритет. Морето от информация и натискът за това да живееш на слънце, ако искаш да си в крак с времето, действа дисциплиниращо.

Хората са принудени да се лъжат по–малко. Вярно е, че интернет комуникациите дават шанс и на анонимността, но тя провокира интерес и след това не генерира доверие.

A image
 • Голяма част от дейността Ви е свързана с благотворителни каузи. Смятате ли, че всеки един PR професионалист трябва да подкрепя подобни инициативи?

Благотворителността е личен избор. Ако някой го прави, за да се хареса, това е пошло. Не съветвам никого да го прави ако не му идва отвътре. В Интелдей винаги сме вярвали, че корпоративната социална отговорност не е услуга, която предлагаме на клиентите, а концепция за устойчиво правене на бизнес, която споделяме. Редовно работим благотворително за каузи, които ни харесват, защото така черпим вдъхновение, намираме смисъл в професията си и се срещаме с уникални човешки истории.

 • Последният проект/задача върху, който работихте е?

Последният проект е изложението „Младежта в действие“ на Европейската комисия, което се проведе в Бургас и по което работихме заедно с френската агенция Teamwork и нашите бургаски партньори от Сдружение „Интегра“.

В продължение на два дни и половина в Морската градина в Бургас в специално изградена шатра повече от 10 000 души имаха възможността да се информират за европейските програми за мобилност, образование, доброволчество и трудова заетост на младите хора в чужбина. Програмата включваше live chat, игри с награди, Hide Park Corner, дебати на открито, турнир по плажен футбол, концерти.

Паралелно с това разработвахме и предложения за наши клиенти от областта на телекомуникациите и медицината за техните кампании, които ще стартират от есента.

 • Как изглежда работното Ви място?

Цари творчески хаос. Пълно е с документи, книги, списания, картини, сувенири, четирилистни детелини, плакати и материали от наши кампании, цветя.

Бих искала да е по-подредено, но винаги имам да правя толкова много неща, че подреждането на кабинета е нещо, което правя два пъти в годината.

 • Какви мобилни устройства ползвате? На какъв компютър работите?

Ползвам Blackberry Q10 и няколко апарата Nokia. Работя на HP Probook, пътувам с HP mini. Ползвам и таблет Samsung Galaxy.

Като цяло обичам gadgets, но не съм маниачка на последните писъци на модата.

Прагматичността ми е по-присъща.

 • Кой е любимият Ви трик за пестене на време, за по-висока продуктивност?

От дете мразя да си губя времето. Имам фобия от това.

От малка се тренирах да правя няколко неща едновременно и да си разделям съзнанието. Това ме забавляваше. Пестя време като планирам.

Не общувам с безсмислени хора. Изненадващо, но не мога да карам кола. Когато се возя, винаги върша и нещо друго – чета, говоря по телефона, подреждам си задачите.

 • Използвате ли мениджър на задачи?

Не ползвам. Ползвам собствения си софтуер на ума като профилактика за Алцхаймер!

 • Кога ставате сутрин и кое е първото нещо, което дава старт на деня Ви?

Ставам в 5.30 – 6.00. Чета новини и преглеждам интернет и вестници, гледам телевизия. Това е задължително за мен професионално.

Понякога туитвам разни неща, които са ми направили впечатление.

Това, което ми дава старт за деня обикновено е фреш от грейпфрут. И ако ми е цъфнало някое от цветята. Обожавам цветята. новосъ

 • Какво обичате да слушате, докато работите?

Слушам радио – новини и музика.

 • Имате ли любимо работно облекло ?

Не. Дрехите са в графата вещи – нещо, което ти служи.

 • Какъв тип човек сте – повече интроверт или повече екстроверт?

Определено екстроверт, макар че си имам своите моменти на пълно усамотение.

Не съм лесен характер, но имам много добро чувство за хумор. И това помага. И на мен, и на хората около мен.

 • Номинирана сте за човек на годината през 2012 година. В този смисъл, какъв човек трябва да е „човекът на годината” ?

Човек на годината е една много добра инициатива на Български Хелзински комитет за принос към правата на човека и правозащитността.

Бях номинирана за подкрепата си за сирийската общност у нас и по-специално бежанците вследствие на сирийския конфликт, както и за подкрепата, която оказвам на роми, които искат да живеят достойно. Искат се прости неща – да обичаш другите, да ти се правят неща за тях и да не позволяваш страха да те управлява.

 • Какво Ви вдъхновява? Какво Ви подтиква да мотивирате останалите ?

Вдъхновявам се от различни неща – от думи на място, които издават уникален опит, от личната история на някого, от красива гледка, от хубава книга, от интересна статия, от ново преживяване, от детска пакост или новосъздена дума.

Не си поставям за цел да мотивирам някого.

Изобщо не живея с идеята, че трябва да правя нещо специално за другите, за да ме харесат. Правя това, което смятам, че е важно и което ми харесва. Ако някой намери мотивация в това отстрани това е прекрасно. Но е вторичен ефект. Опитвам се да мотивирам само екипа си като задавам високи цели и се стремя да ги карам да мечтаят.

 • Има ли нещо, което правите всеки ден, за да станете по-добра от всеки друг?

О, нямам желание да бъда по-добра от всеки друг. Искам просто да бъда различна и смислена. Всеки ден се опитвам да науча нещо ново. Без значение как – дали ще прочета нещо, дали ще говоря с някого, дали ще пътувам, дали ще гледам филм или театрална постановка. Просто искам когато заспивам да имам много ярък спомен от деня.

 • Любима книга/автор за личностно развитие?

Ще ви изненадам, но не чета книги за личностно развитие. Някога покрай един от хората, с които създадохме Интелдей – Борис Луканов – четох разни неща за НЛП.

Днес по-скоро предпочитам да прочета биографията на някой известен човек или да поговоря с някого, за когото смятам, че прави нещо по-добре от мен.

Последната биографична книга, която прочетох беше за Маргарет Тачър.

Любима книга са ми разказите на О’’Хенри.

 • Каква е Деница Сачева извън работно време?

Шегуваща се, обичаща да пътува, да танцува (но само, когато е самичка!) и да яде суши.

denica-sacheva3_Fotor

 • От тук накъде ?

Към непознати места…


 •  
 •  
 •  
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Научи как да постигаш повече
Вземи най-новите ни статии и ръководства с практически съвети и инструменти за психология, маркетинг, бизнес, продуктивност и креативност - директно в пощата ти [FREE]
ще получиш и най-полезната безплатна книга в света
✓ Присъедини се към над 6000 абонати ✓ Никога не пропускай най-новото от сайта ✓ Получавай ексклузивно съдържание ✓ Научавай първи за най-работещите подходи По-малко от 0.2% от читателите се отписват
инструмента
за супер продуктивност
100
Специална оферта:
спести 200 лв от цената за 6 м. абонамент и вземи подарък
Спести 200 лв от цената за 6 м. абонамент + подарък
Welcome Hunter! Get 20% OFF Just for Today