Моето завещание – Дейвид Огилви

Запази за по-късно
 masterhack

Когато Fortune публикува статия за мен, озаглавена „Гений ли е Дейвид Огилви?“, веднага попитах адвоката си дали можем да ги съдим за въпросителния знак в заглавието. Сподели icon-facebook

Ценните уроци на Дейд Огилви от „Изповедите на един рекламист“:

 1. Създаването на успешна реклама е от една страна занаят, от друга вдъхновение, но най-вече ноу-хау и упорита работа. Ако имате поне малко талант и знаете кои техники работят, ще извървите доста дълъг път.
 2. Изкушението да се забавляваш, вместо да продаваш е заразно
 3. Разликата между една и друга реклама по отношение на продажбите, които реализират може да бъде толкова голяма, колкото е разликата при 19 към 1
 4. Струва си да проучиш продукта, преди да пишеш реклами за него
 5. Ключът към успеха е да обещаеш на потребителя някаква полза, облага – нещо като по-добър вкус, по-бяло пране, повече километри с един резервоар, по-добър тен.
 6. Функцията на рекламата е не да убеди хората да изпробват вашия продукт, а да ги убеди да го използват по-често в сравнение с другите марки на вашия пазар.
 7. Това, което работи в една страна, почти винаги работи и в други страни
 8. Повечето кампании са твърде сложни. Те отразяват един дълъг списък от цели, опитвайки се да обхванат различни гледни точки на твърде много мениджъри. В стремежа си да обхванат толкова много неща, накрая стигат до едно голямо нищо.
 9. Не позволявайте на мъже да пишат реклами за продукти, които се купуват от жени.
 10. Добрите кампании работят в продължение на много години, без да намаляват продажбите. Кампанията ми за Hathaway с мъжа с превръзка на окото, вървеше 21 години. Тази за Dove се ползва цели 31 години и Dove в момента е най-добрия продавач на сапун.

Веднъж продавач, винаги продавач.
Дейвид Огилви, 1988


Най-доброто от Дейвид Огилви събрано в 2 части:

 • 175
 •  
 •  

Остави коментар

avatar

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg