ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Кратка психология на перфектното видео послание [ИНФОГРАФИКА]

Запази за после

Днес видеото е един от най-предпочитаните формати – хората го предпочитат 4 пъти повече пред четенето. Това скоро няма да се промени – тенденцията се затвърждава. Ако все още не си го включил в стратегията си за съдържание, то опитай се по-скоро да започнеш да го ползваш.

Но преди да го направиш, виж тези 6 ценни съвета, които ще ти помогнат да се отличиш от конкуренцията.


кликни тук за пълен размер на изображението

Изводите от инфографиката накратко:


  • Хвани вниманието им още в начало!

Да, ще си разкажеш историята, но преди да го направиш помисли как да омагьосаш зрителя още в самото начало, грабвайки вниманието и съзнанието му.

Трябва да измислиш как да залепиш аудиторията за видеото си още през първите 10 секунди, защото ако не ги очароваш веднага, те ще преминат към следващото видео. Всъщност, само 37% от потребителите изглеждат клиповете до край.

След като кукичката ти улови вниманието им, покажи на аудиторията си защо си струва да остане да изгледа и останалата част от видеото ти.

Направи го кратко и сладко – не по-дълго от 2-3 минути, може и по-малко – зависи от съдържанието и контекста.

Любопитно: в този материал описах в детайли + примери точната формула, на Pixar при създаването на невероятните си истории, които плениха вниманието и сърцата на милиони зрители.
  • Каква е твоята история?

Каква стойност предлагаш на зрителя си? От какво се нуждае?

Не се опитвай директно да продаваш своя продукт и услуга, свържи се с него на по-дълбоко ниво, така че да се идентифицира с теб и с твоята марка.

Гледал си рекламите на Кока Кола, нали? Точно това имам предвид – чувство на щастие, дом, семейство, а продукта е само част от цялата тази идилия. Не забравяй, че клиентите са любопитни да видят и твоя бизнес зад кулисите, използвай тази идея. Бъди честен с аудиторията си, ангажирай се с нея.

Накарай ги да се смеят или да плачат. Накарай ги да чувстват нещо…

  • Създай видео от типа “Как да…”

Най-ангажиращите маркетингови видеа (според моето скромно мнение) са тези от типа “Как да…”, тъй като дават решение на конкретен проблем.

Тези видеа са страхотни за промотиране на продукт или услуга, най-вече защото потребителите научават за бизнеса ти чрез нагледна демонстрация.

Много, много по-вероятно е да разгледат продукта ти ако демонстрираш нагледно с видео как работи, отколкото ако направиш това само с текст.

Това ще направи и потребителя по-склонен да го купи.

  • Не ти е нужно непременно скъпо оборудване

Живеем в България, а тук много малко бизнеси имат привилегията да разполагат със собствен екип за създаване на видео съдържание. Ако и ти си като мен – с малък или почти никакъв бюджет за създаване на клипове, не се тревожи – има начин! Самото качество на видеото само по себе си не е най-важното.

По-важен е сценария, идеята и разбира се – чувството, което оставяш у зрителя, ползите, които му предлагаш. Нека ти дам елементарен пример:

Направих това видео за няколко минути с вградения в Windows 7 – Movie Maker.

Използвах професионални снимки от базата данни на Либхер и безплатна музика от аудио библиотеката на Youtube.

P.S. В тази статия ще намериш инструменти, с които много лесно ще можеш да създадеш ефектно видео, което да публикуваш в социалните мрежи!

  • Съчетай видеото и текста си перфектно

Въпреки тенденциите във видео съдържанието, текстът все още е изключително мощен инструмент. А когато го използваш в комбинация с видеото, той може да бъде още по-силен!

В този смисъл никак не е лоша идея да включиш видео в мейл маркетинга си. Може да пробваш за начало и с анимиран GIF.

На финала – не оставяй зрителя само с неговите чувства – накарай го да предприеме действие – да научи повече, да сподели клипа, да купи…


Днес видеото е трендът! Използвай го, направи го част от маркетинга си!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...
4.7 / 5 от 1300+ човека
10
дни
10
часа
10
минути
10
секунди

СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...