Как управляват времето си в Мафията?

времето, ефективно управление на времето, тайм мениджмънт, мениджмънт, изкуството на управление на времето

Тайм мениджмънта в мафията!

[sws_divider_line]

Въпреки, че това са съвети взети от истинското битие на мафията, колкото и да не ви се вярва, те със сигурност ще намерят приложение в ежедневната ви работа и планиране на времето дори и да не сте престъпник.

Стига да имате малко по развито творческо мислене и креативност, за да ги приложите.

Работете по-умно, а не по-упорито.

Поради факта, че работа в мафията е привлекателна предимно зa амбициозни, но мързеливи хора, човека, който има амбицията да се издигне, трябва да си намери добра работа за свободното време – такава, която да привлича вниманието, да пълни джобовете и да увеличава Властта и славата на преките му началници.

Намерете такава работа и за себе си/доста трудна задача, но кой ви каза, че ще бъде лесно/.

Открийте онази част от деня или нощта, в която сте най- енергични. Използвайте я само за бизнес.

В мафията приемат бизнес партньори, жалбоподатели и обикновени посетители само в часовете в които се чувстват във върхова форма.

Грешките в този бранш често водят до смърт или осакатяване, затова много внимават и гледат да вършат работата в подходящото време.

Правим своите обиколки, събираме си вземанията, пускаме си заплахите, ритаме задници, чупим глави и се усмихваме на приятели и врагове – и всичко това в най-подходящото време.

Това се отнася и за вас, нищо че работите скучна и гадна работа. Нито минута по-рано или по-късно.

Ако трябва да свършите нещо в неудобно за вас време, бъдете кратък, не казвайте нищо и гледайте да направите така, че да го отложите за друг, по-удобен за вас час.

Но запомнете, че ефективното управление на времето не означава да си направите железен график. В крайна сметка знае ли някой как ще се развият нещата и няма ли някой да се просне в краката ни точно когато не трябва?

Най-добрата инвестиция за вашия бизнес е вашето време. За да можете да го разпределяте ефективно, трябва да си познавате работата и най-важните неща в нея.

Трябва да направите вярна преценка на евентуалните препятствия и добрите шансове, след което да изработите и съответната стратегия. Ето част от стратегията, до която прибягват хората от мафията, когато искат да спестят време:

Винаги паркират на втора линия.

[sws_divider_line]

Никога не изразходваме цял час, за да изръсим стотина-двеста кинта от някой нещастник/или клиент/. За тая работа си имаме адвокати, които я вършат с лекота, без да бързат и да се потят, при това измъкват много повече.

Никога не се ангажираме с нещо, което може да свърши някой друг срещу съответното заплащане, заплаха или заповед. Някои от нас умишлено си поставят часовниците с десет минути назад.

Защо да се появяваме рано на поредната делова среща, защо да седим и да чакаме другите? Нека те да ни чакат! Това не важи за преките ни шефове, за тях винаги сме точни, няма как!

Винаги имаме чифт бельо и дрехи за смяна на местата, на които се появяваме редовно

[sws_divider_line]

Клуб, гимнастическа зала, любими заведения, апартаменти на гаджета. По този начин винаги сме спретнати и не губим време за покупка на дрехи, кражба или обикновено прибиране у дома за преобличане.

Нашият бизнес е такъв, че работното ни време е двадесет и четири часа в денонощието. Особено ако сме изпълнители. Трябва да сме готови да се явим на работа в момента, в който звънне телефонът.

Когато се наложи да направиш нещо за ченгетата или правителството, правиш го само в онези мигове, в които нямаш друга работа и нямаш никакви извинения, за да се измъкнеш.

Общо взето, когато трябва да направим нещо, което не е свързано с нашите шефове, подчинени, семейство, приятели, бизнес партньори, ченгета и държавни чиновници, ние го правим само когато се чувстваме напълно готови и във форма да го направим.

Това в, общи линии, са основните компоненти на ефективното управление на времето.

Основното накратко

[sws_divider_line]

Ефективното управление на времето означава да използвате максимума от всяка минута, през която работите.

В същото време трябва да сте абсолютно сигурни, че имате часове от деня, дни от седмицата и седмици от всяка година, през които изобщо не се налага да работите.

Това е крайната цел на всеки от вас, който умее да управлява ефективно своето време. Другите са просто работохолици. Работете по-умно, а не по-упорито, обичаме да казваме ние…Ето трите основни правила за ефективно управление на времето в мафията:

  1. Определете време за изпълнение на задачите си;
  2. Разпределете ги между подчинените си;
  3. Разпределете колкото можете повече от тях.

Лекторите на различни семинари по мениджмънт говорят надълго и нашироко за изграждане на „идеалното работно пространство”, което улеснява управлението на Времето, за „спокойната” обстановка на работното място, при която се минимализират прекъсванията и разсейванията, подобрява се процесът при вземане на решения и т.н.

Тяхната стратегия става твърде комплицирана – сякаш правят всичко възможно да внедрят техника за 25-часов работен ден.

Проблемът е там, че може би ще ви трябва година, за да свикнете с нея/а и при тия заплати тук при нас хич няма и да ви се занимава, сигурен съм/.

Но управлението на времето може да бъде сведено до разумни граници, точно както и всичко друго, свързано с мениджмънта. Ако знаете как да управлявате времето, със сигурност ще работите най-много по пет-шест часа на ден, при това не всеки ден.

Идеалното работно пространство е онова, в което се чувствате най-добре и работите оптимално. То може да бъде сепаре в ъгъла на кварталното кафене, кухненската ви маса, голо помещение в офиса, което предлага само уединение и възможност за максимална концентрация или пък служебната ви кола.

Изкуството на възлагането

[sws_divider_line]

В мафията са царе на това! За да го направите и вие, избирате час от деня (или нощта), в който сте най-енергични – вече го казахме, после сядате с чаша кафе или чай и освобождавате ума си. И хоп – изненада!

Той започва да ви предлага решения на проблеми и нови планове, за които дори не сте подозирали. Това означава, че сте открили („създали”) както идеалното работно пространство, така и идеалната обстановка.

Вземете един жълт адвокатски тефтер и теглете една линия в средата, в горния десен ъгъл поставете датата. В лявата половина нахвърляйте нещата, които трябва да бъдат свършени (желателно е да стенографирате, за да се предпазите от чуждото любопитство).

Подредете ги според важността им или ползата, която ще ви донесат, после направете преценка на спешността им. Вече сте изготвили програмата си.

После преминете към дясната част на листа и свържете задачите с евентуалните им изпълнители. Колкото повече такива намерите, толкова по-добре.

Вече сте възложили изпълнението на програмата си. Идва ред на прегледа и преценката на двете колонки. Размествате приоритетите, правите още едно разпределение на задачите.

Продължавайте така, докато умът ви откаже да измисля повече подробности.

В крайна сметка сте възложили известно количество задачи на себе си (на околните повече), подреждайки ги според предполагаемата им важност.

Утре ще проверите какво е било изпълнено и ще разделите нов лист от бележника – за новия ден. После започвате същите процедури – преглед, разпределение, преразпределение.

Това е същността на ефективното управление на времето. В него се съдържа и изкуството на възлагането.

Ако работиш нормална работа от 9 до 17ч

[sws_divider_line]

Да допуснем, че работите за организация, която държи на фиксираното работно време между девет и пет. Тук изкуството на управлението на времето се състои в умението да държите вратата на кабинета си затворена, позволявайки достъп единствено на онези хора, които желаете да видите, при това когато желаете.

Секретарката ви се превръща в пазач. Ако някой от подчинените ви все пак успее да я преодолее и покаже глава през вратата с въпроса „Зает ли си?”, вие троснато отговаряте „да” и правите заплашителна гримаса.

Когато сте приели в кабинета си свой подчинен, а той има много теми за обсъждане или е просто бъбривец, от когото няма какво повече да научите, придърпайте няколко папки, наведeme се над тях u кажеше: „Е, благодаря. А сега ме остави да поработя…” Това със сигурност означава край на аудиенцията.

Ако отвърнете на дадено обаждане, но насреща ви залеят с безкраен поток от думи, просто затворете и наберете следващия номер.

Много малко хора ще повярват, че сте прекъснали разговора по толкова безцеремонен начин, и за да запазят гордостта, си ще хвърлят вината на телефонната компания.

Ако наскоро сте изпробвали този номер на съответния досадник, опитайте с мълчание. Не отговаряйте. Мълчете като риба.

Скоро досадникът сам ще прекрати едностранния си монолог. В случай че насреща е наистина важна личност, но вие искате да прекъснете разговора, кажете му че имате насрочена среща, чийто час вече е настъпил.

Затворената врата на собствения ви кабинет не означава и не бива да означава, че сте лишен от възможността да обикаляте стаите и коридорите на офиса когато пожелаете – ей така, за да вдъхнете радост или страх на своите подчинени, да видите кой на кого погажда номера и какво всъщност се работи в тази фирма, по дяволите…

от Капо

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: