Как да си напълно невидим във Facebook

След тази статия отлично ще знаеш не само как да скриеш снимките си във Facebook, но и всичко, което публикуваш, харесваш и т.н., за да е недостъпно за онези погледи, които не желаеш да знаят какви ги вършиш. Погрижи се тайните и лошите ти навици да си останат само за онези, които искаш да ги знаят. Отдели 10 минути и разбери как:


Понякога изглежда, че всичко, което правиш във Фейсбук е пред очите на целия свят.

Да се скриеш обаче не е сложно. Всъщност, има няколко начина не просто да забраниш нежеланите погледи, а да контролираш какво да се вижда и какво не. Ако искаш да скриеш снимките, статусите си и т.н., виж абсолютно всички възможности, които Фейсбук предлага за това.

Важно: не ти препоръчвам да променяш всички настройки, за които ще стане въпрос след малко, тъй като това все пак е социална мрежа и ако забраниш на всички да виждат каквото и да е от профила ти, точно този социален елемент ще се загуби напълно и няма да има особен смисъл от присъствието ти там. Промени само онези опции, които сметнеш за необходими в конкретен момент и ги върни обратно ако решиш, че не искаш повече да се криеш.

Как да се скрия във Фейсбук – пълно ръководство

1 Кликни на катинарчето в горния десен ъгъл на профила си, а след това избери „See More Settings”.

как да се скрия във Фейсбук

2 Ще попаднеш в раздел „Поверителност” (за повече яснота съм настроил български език за профила си). Сега в раздела „ Кой може да вижда бъдещите ми публикации?” промени настройките на „Само аз”, ако разбира се искаш да ги скриеш.

Настройки за поверителност във Фейсбук

3 Ограничи достъпа и до своите стари публикации → „Ограничаване на стари публикации”. Вече публичните ти статуси ще бъдат достъпни само за приятели, а другите потребители няма да могат да ги виждат.

как да скрия стари статуси във Фейсбук


screenshot_628

4 В раздела „Кой може да Ви изпраща покани за приятелство?” прoмени „Всички” на „Приятели на приятели”. Така можеш значително да ограничиш случайните покани за приятелство, които редовно получаваш.

кой може да ми праща покани за приятелство във Фейсбук

5 В раздела „Кои публикации искам да филтрирам в папка Входящи?” промени основния филтър на „Второ филтриране„.

съобщения във Фейсбук

6 Ако не желаеш всички потребители да те намират по електронната поща, в раздела „Кой може да ви търси посредством предоставената електронна поща” промени от „Всички” на „Приятели”.

friends23

7 Същата схема действа и за раздел „Кой може да ви намери с помощта на указания от вас телефонен номер?

screenshot_636

8 Ако не желаеш други хора да те намират с помощта на търсачки като Google, убеди се, че НЕ си отбелязал в полето „Желаете ли други търсачки да показват дневника ви?” оградената на снимката отдолу опция.

виждат ли търсачките профила ми във Фейсбук

9 Преминаваме към раздел „Дневник и отбелязвания„. Срещу всяка точка избери „Само аз„, а на последното поле „Кой вижда предложенията за отбелязване в снимки, които приличат на вас?“ избери „Никой” (тази опция още не е активна).

Кой вижда профила ми във Фейсбук

10 Не забравяй да настроиш и следните параметри: „Преглед на публикации, на които сте отбелязани от приятели, преди да се появят в дневника ви“ и „Преглед на отбелязванията, добавени от други хора към вашите публикации, преди да се покажат във Facebook„. Това ще ти даде повече контрол върху действия, които засягат активности свързани с профила ти, и които не би искал случайно да попаднат без твое позволение на стената ти.

Как да скрия статуса си във Фейсбук

11 Ако искаш постовете ти да не бъдат достъпни за никой, освен за приятелите ти, то премини в раздел „Follow” и срещу опцията „Кой може да ме последва”, вместо „Всички” избери „Приятели”.

follow

12 След това премини към раздел „Реклами” и срещу опцията „Third Party Sites” избери „Никой”, за да забраниш да се показва информация за теб. Направи същото и с точка „Реклама и приятели”, която се намира по-надолу.

ad

13 И накрая, отиди в раздел „Приложения”. Избери опцията „Стари версии на Facebook за мобилни устройства”  → „Само аз”.

Така предишните ти статуси, които са били направени с помощта на стари мобилни приложения във Facebook , при които липсва функцията за избор на аудитория, ще станат недостъпни за другите потребители.

ScreenClip


[su_box title=“Още статии свързани с управлението на профила ви във Фейсбук:“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]
 1. Как да съхранявате и колекционирате любимото си Facebook съдържание за по-късно с тези 4 трика!
 2. Как да качвате снимки във Facebook, без да губят качеството си?
 3. Как да използваме Facebook #hashtag-овете → пълно практическо ръководство + страхотните ползи!
 4. Пищов за Facebook администратори – Инфографика
 5. 14 малко известни екстри във Facebook
[/su_box]
19 Коментара
 1. нн каза

  здравейте ,моят въпрос е следният има ли начин когато публикувам обяви в групите да не са видими на профила ми
  тъй като маркет плейс ми е блокиран и мога да публикувам само в групи ,преди ми излизаше запитване къде искам да публикувам но сега вече не
  благодаря предварително !!

 2. Nuttella каза

  Как да заключа профилната си снимка така ,че да немогат да я коментират и харесват само да я виждат

 3. М каза

  Здравейте!
  Има ли начин да ползвам фейсбук, но да съм „извън линия“ не само за приятелите ми, но изцяло? Да не се вижда че съм влязла от този IP адрес.

 4. Магдалена каза

  Направих си старите публикации във фейсбук да не се виждат, мога ли да ги направя пак видими?

 5. Мона каза

  Искам приятелите ми да не могат да виждат снимките ми в профила

 6. ГЕРИ каза

  Нямам настройката за съобщенията ….Искам да не ми пишат други освен приятелите ми /ПОМОГНЕТЕ

  1. Руми каза

   Здравейте. Разбрахте ли как точно да се направи тази опция.. ? Аз също специално за това се ровя да направя.. ??

 7. Десислава каза

  Здравейте! Полезна статия, наистина. Аз пък искам да попитам дали има начин да се вижда активността на Близките приятели? Имам предвид коментари, харесвания и т.н. От известно време не ми излиза нищо, а така няма смисъл от този списък. Благодаря!

 8. Катя Стоянова каза

  здравейте искам да си премахнем напълно профил.Как да го направя?

 9. Гени каза

  Здравейте! Искам да попитам,защо фейсбук ми наложи ограничение до 15.12.2017? Не разбирам! Има ли начин да се оправи? Благодаря!

 10. как ? каза

  Искам да забраня на приятели да виждат общите ни приятели !

 11. нина каза

  здравейте как да спра на непознати хора да реагират и коментират публичните ми снимки

 12. Ивон каза

  Привет,как мога да забраня на всички да ми пращат покани и да настроя профила си така,че само приятелите да ми изпращат съобщение

  1. Pandolina каза

   Единствено можеш да си ограничиш с „покани да се пращат само от приятели на приятели“, но върши сравнително добра работа. Когато ти пишат хора, които не са във friend-листата, съобщението отива в спам директно и стои в полето “ изчакващи съобщения“ (така специално трябва да влезеш в тази графа, за да я провериш и да разрешиш да ти пишат не-приятели)
   Надявам се да ти е от полза този коментар 🙂

 13. Gabriel каза

  Въпрос, как може да се спре след приемането на приятелство да излиза в news feed?

 14. 12345 каза

  Всичко добре, но имам 1 въпрос – има ли начин да се премахне опцията „poke“ – поне да не е достъпна за публичното пространство? Защото с всички тези направени настройки публично остава видимо името ми и излишната, дразнеща опция „сръчкай“. И познайте – всички се възползват именно да „сръчкат“, за да им обърне внимание потребителят с ограничен профил и да ги добави. Доста изнервящо е, а фейсбук админите не правят нищо по въпроса. Създали са там системно приложение или не знам какво се води „poking-a“ и са го оставили така, да се закачат/ дразнят потребителите. Търсих информация в нета – в български форуми, в английски такива – нищо. Има ли някаква настройка, add-on към браузъра, скрипт или каквото и да е, което не просто да скрие бутона „poke“, а да го премахне изцяло от даден профил?

  1. lifehackerbg.com каза

   Здравейте, признавам, че при направата на статията не се бях замислял за тази опция. Сега като се опитах да намеря нещо за нея и как се спира, но явно не може. Ето и един отговор от екипа на Фейсбук по въпроса → http://i.imgur.com/foSmIla.jpg

 15. Elitsa Krasteva каза

  Много полезна статия, благодаря!

  1. lifehackerbg.com каза

   Радваме се, че ще Ви бъде полезна 🙂

Остави коментар

Your email address will not be published.

Благодаря ти!