Как да продавате в Ebay – най-малкото, което трябва да знаете

ebay sell

“Гледай да имаш повече за живеене, отколкото да имаш всичко”

Вреоятно и Вие търсите варианти за изкарване на допълнителен доход. Ако може да е нещо извън редовната работа, което да ви носи допълнителни пари и да ви помогне да се справите с разходите си. А защо не и собствен бизнес…

Но така и не можете да измислите какво..

Какво ще кажете ако започнете да използвате най-големия онлайн аукцион, който всички познаваме – Ebay едно място, където да листнете всички неизползвани от вас вещи, които съхранявате в мазето си и искате да се отървете.

Милиони хора по света правят това, защо да не и вие!

Тук, двата основни фактора, които все служат за оправдание – пари и контакти, няма да ви трябват изобщо. Нужни са ви само малко познания, желание и малко свободно време.

Що се отнася до познанията, в тази статия ще ви дадем базовата информация за това върху какво да наблегнете, когато оформяте заглавия на обяви, описания, изображения, някоя и друга тактика, с които да започнете отнякъде в търговията през Ибей.

Как да пазаруваме в eBay: най-важното, което трябва да знаем в началото

Няколко страхотни съвета от един успешен търговец в Ибей – Бейкър

Какво кара Бейкър да се обърне към Ибей?

Има десетки ръководства , хиляди съвети и трикове на тази тема, разпръснати по милиони сайтове. Авторът на тези страхотни правила, заедно със своята съпруга също били погълнати от консуматорското поведение и стрес, причинен от натрупани дългове,в резултат на това поведение.

Бейкър споделя, че в резултат на всичко това, те били страшно уморени и отчаяни от непрекъснатия натиск на работа, която не ти носи никакво удовлетворение и страст и да плащаш за неща, които не носят никаква трайна стойност и радост.

В резултат на това, те продават всичко, което имат…

А онова, което не успели да пробутат за някой и друг долар го даряват или изхвърлят.

В течение на година те се отървавали от всички притежания, които имат и изплатили дълговете си от 18 хиляди долара, след което скачат на самолета за Австралия заедно с тяхната едногодишна дъщеря.

Ebay се оказва безцененния им помощник за коренната промяна на живота им.

Те успели да продадат 70% от всичко, което притежават чрез сайта.

Както споделя Бейкър, с течение на времето той и съпругата му научили на тънкостите на Ebay за целия търговския процес. Разбрали как да увеличат парите си, които получават от най-големия онлайн магазин като същевременно намаляват количеството време прекарано да търгуват там и сега имат желание да споделят със света най-малкото, което трябва да знаем, преди да започнем да търгуваме в Ebay.

Ето и най-основното, което трябва да имаме предвид, преди да пуснете нещата си за продаване в Ибей според изключително успешният търговец Бейкър:

  • Умствена нагласа

Макар да ви звучи  банално, това е най-важното нещо за всяка една инициатива в живота си и фори и за онлайн търговията. На старта на нещо важно няма по-важна стъпка от ясното мислене и правилната умствена нагласа. Можете да го направите по следния начин:

1. Привързаност към стоката

Важно е да премахнете емоционалната привързаност, както и завишената стойност, която придавате на това, което ще продавате, особено ако е ваша лична вещ. Ако получите за стоката цена, над средната, това е страхотно. Това е доста вероятно да ви се случи.

2. Продайте, Дарете , Изхвърле!

След като решил да прочисти нещо от своя живота, Бейкър първо се опитал да извлече максимална полза, преди да разкара, стоката. Ако не може да я продаде, той се опитва да я дари на някого. Ако и това е невъзможно просто го извърля, като или ще даде за рециклиране или ще продължи да я използва, доколкото е възможно.

3. Минимизирайте инвестирането на време и стрес.

“Очевидно е, че не бих искал да инвестирам голям отрязък от времето си или да си докарвам допълнителен стрес при процеса на продаване” – казва Бейкър! “Искам да взема за нещата си една справедлива цена, но нямам интерес в извличането на максимална печалба, ако тя ще изисква високо ниво на енергия, време и стрес – казва още той.

  • Проучване

Ибей осъществява ежедневно огромен обем от сделки и листване на нови продукти. За щастие можем да проучим колко продукти като нашите се продават и каква цена евентуално можем да очакваме.

Ето какво да имате предвид при проучване за даден продукт:

1. Стартирайте с определено, специфично търсене.

При използване на търсачката на Ибей, бъдете колкото се може по конкретни. Опитайте се да въведете най-близкото наименование на продукта, който искате да продавате. Ако търсенето ви върне по малко от 10 резултата, можете да го разширите или да отидете на опцията за разширено търсене

2.Търсете първо по завършени списъци

продажба в ebay

След като направите търсене, не забравяйте да сложите отметката на “completed listings” в лявата странична лента. Тази опция също е достъпна и при възможността за разширено търсене. Вижте първо обекти, които успешно се продават чрез основния формат на търга!

3.Очаквана цена.

Ако можете да намерите от 5 до 10 продадени продукта, които точно съвпадат с вашия или поне е допустимо сравним, със стоката, която искате да продадете, преценете каква цена да искате възоснова на пусканите оферти в тези търгове, в които са продадени въпросните от 5 до 10 продукта.

Уверете се, че цената е достатъчно висока, за да обосновете времето, което ще инвестирате листвайки този ваш продукт. Ако в момента цената е добра поставете стоката  в списъка да се листва, а ако не ви харесва изчакайте или я поставете в списъка за даряване и се опитайте да я продадете локално на ваш познат.

4. Изучете най-добрите примери!

Когато решите да листнете нещо за продаване, отворете 2-3 подобни обяви, които са получили най-високи оферти. Проучете техните заглавия, снимки и описания. Обърнете внимание на причините поради, които са получили топ цена, в повечето случаи си личат!

Никога не крадете или копирайте описанието. Вместо това проучете подобните на вашата стока примери и направете обява по-добра от конкурентите, но с ваши собствени думи!

  • Снимки

Снимката продава най-добре! След като сте готови с краткото си проучване, време е да подготвите и най-добрата възможна снимка на стоката си.

Използвайте ясни, изчистени снимки на обикновен, неутрален фон. Отстранете всякакви ненужни елементи, гледайте стоката да заема почти цялата част на рамката.

Можете да направите и няколко снимки от различни ъгли като по-късно ще решите кои са най-добри, за да използвате именно тях. След като сте готови със снимките, подредете ги по папки ако са няколко продукта, за да са готови за бъдещо листване в аукциона.

снимките в eBay

Качвайте най-висококачествените изображения, които сте подготвили, а за главна снимка винаги поставяйте изображение с фронтален изглед на стоката.

За допълнителни изображения имате две възможности: Можете да ги качите във Flickr и да поставите HTML код с тях в описанието на стоката безплатно /това е за предпочитане/ или другата възможност е да платите малка такса и така да качите още снимки директно в Ибей.

  • Заглавие

Заглавието на обявата е разковничето! Винаги пишете заглавията първо за търсачките, хората поставете на второ място – да, прочетохте правилно!

Резултатите от търсенията в Ибей и къде ще се появите вие е фактор номер едно за това, колко пари ще получите в крайна сметка. Използвайте ключови думи, които смятате, че купувача ще използва при търсенето за вашата позиция и стока. Отделете повечко време на заглавието и добре го обмислете.

заглавието на стоката в eBay

Ибей позволява 55 символа за заглавие! Бъдете конкретни и включете колкото се може повече подробности и детайли като марка, модел, производител, година.

Избягвайте да купувате подзаглавия. Информацията от тях не се появява в търсенето по подразбиране и рядко си струват допълнителните разходи.

  • Описания

След като участниците в търга намерят вашата оферта и кликнат върху заглавието и, описанието, което сте предоставили ще определи дали те искат да продължат напред и да купят стоката ви.

описанието на стоката в eBay

Големите и добри описания са повече изкуство, отколкото наука, но ето я формулата, която Бейкър следва:

1.Покажи точния продукт

Разширеното и добро заглавие и/или подзаглавие и показването на точния и добър продукт ще ви помогне доста в успешната му продажба. Тук включи задълбочени подробности за марка, модел, състояние, възраст и други.

2. Личност и история

Продавайки, особено ако е някоя ваша лична стока, а и въобще продавайки нещо в Ибей отделете малко време и място да покажете вашата личност.

Направете така, че да изглеждате достъпни и реални.

Винаги можете да направите това като включите подробности, например от колко време имате продукта, някаква минала случка с него, защо го продавате и т.н.

Това е една от най-пренебрегваните и в същото време една от най-ценните части от оформянето на една страхотна обява и изграждането ви на успешен продавач с положителни фийдбакове. Затова и обърнете особено внимание на това и няма да съжалявате.

3. Ползи

Тук директно заявете и напишете как продукта, който продавате е помогнал във вашия живот ако сте го ползвали и как би могъл да помогне на потенциалния купувач!

4. Направете списък с всичко включено

Бъдете конкретни и подробни. Направете списък с всички аксесоари, ръководства за употреба, батерии, зарядни устройства, включително и липсата на такива!

5. Разкрийте подробности относно всички недостатъци

Това не само ще ви направи етичен и честен продавач, но и ще ви спести много време и енергия от това да връщате пари на недоволни купувачи. Със сигурност е изкушаващо да скриете някой и друг дефект, но ако искате да сте успешен продавач и да ви имат доверие не го правете!

6. Допълнителни снимки

Ако знаете как да добавите още допълнителни изображения чрез HTML, можете да включите колкото се може повече, без да плащате допълнително за това.

7. Доставка, начин на плащане и условия за връщане

Отбележете подробно условията на доставка и подробности за плащането в описанието на стоката.

“За да си спестя време, енергия и главоболия аз обикновено приемам само плащания през Paypal и не приемам връщане на стоката, като се има предвид подробното описание, което съм направил с включените дефекти ако има такива и с многото изображения” – казва Бейкър.”Вярно е, че загубих някои купувачи, но пък отстраних доста проблеми и стрес чрез тази тактика.”

Но вие сами си преценете дали да го правите. Проучете и възможните начини за доставка, които можете да използвате!

  • Ценови формат

За повечето продукти, стандартния формат на цената при търга ще ви доведе до най-добри резултати.

Не запазвайте цена!

Това ще ви донесе допълнителни разходи, ограничава потенциалните участници в търга и е по-подходящо за уникални и редки стоки без аналози или малък пазар за тях.

Задайте начална цена от 0.99$.

Най-важното предложение е първото! Колкото по ниска начална цена определите, толкова повече наблюдатели и купувачи ще бъдат привлечени към вашата стока в началото на нейното листване. Високият брой на наддаванията, които получавате ще ви донесе и по добри резултати при търсене в Ибей, които излизат от търсачката на сайта, когато потенциалните купувачи търсят подобни на вашия продукт.

В заключение


Не забравяйте, че написаното в тази статия е най-малкото, което трябва да знаете, за да започнете. Има още много подробности около процеса на продажба в Ибей, но съветите и насоките посочени по горе ще ви дадат възможност да се съсредоточите първо върху основите на успешната търговия в този сайт.

Това ще ви позволи да продадете част от вашите неща или каквото решите за над средните цени още в началото, тъй като ще сте доста по-подготвени от масата продавачи.

Пожелавам Ви успех!

Вижте още и: Как да пазарувате изгодно в eBay

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак