ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Защо професионализмът винаги ще си остане най-печелившата стратегия?

Запази за после

Всеки ден влизаме в ролята на клиенти. И като такива имаме определени очаквания. Когато те бъдат оправдани или дори надминати, ние сме щастливи. Когато останат неоправдани, ние сме недоволни – в най-добрия случай.

Да бъдеш обслужван от професионалисти е чиста проба удоволствие.  Те работят със сърце и с грижа, освен за всичко останало, но и за емоционалния свят на клиента. Те знаят, че той се нуждае от техния професионализъм.

Колкото по-голям е залога, толкова по-важен е професионализма!

Още помня професора и целия му екип, които направиха така, че първият ни син да се роди жив и здрав. Те буквално спасиха живота му.

Благодарение на техния професионализъм аз и съпругата ми сме безкрайно щастливи. От онзи ден изминаха повече от осем години. Как мислите? Дали ще забравим как си свършиха работата?!

Професионализмът не е запазена марка за определени професии

Дори да влезете в кварталния магазин, от човека зад щанда зависи в какво емоционално състояние ще излезете. Ако ви посрещнат с усмивка, ако ви обслужат любезно и компетентно, ако ви изпратят подобаващо, ще си тръгнете удовлетворени и по-щастливи. И обратното важи с пълна сила.

Ако ви отвърнат с безразличие, ако ви обслужат с досада, ако ви изпратят с каменно лице, ще излезете недоволни.

 • Възможността

Постоянно работим с хора.

Всяка социална интеракция е възможност да дарим своя професионализъм и да допринесем за материалното и емоционалното благополучие на нашите клиенти. Едно е сигурно – професионализмът винаги ще е най-ценния актив, с който разполагаме.

 • Добрата новина

Професионализма е въпрос на личен избор.

Ти решаваш сам за себе си. Аз също. Този избор променя всичко.

От всеки един зависи дали ще се стреми да става все по-добър професионалист, или ще се задоволи да е посредствен и лесно заменим.

Колкото повече хора осъзнават важността на професионализма, не само от икономическа и финансова гледна точка, а и от гледна точка на емоционалното благополучие, толкова повече ще процъфтяваме.

Имаме нужда от това.

Професионализмът е най-печелившата стратегия!

Струва си да се стремим да ставаме все по-добри експерти и професионалисти. Ето и няколко причини, които отговарят на въпроса “Защо по дяволите да го правим?”:

 • Повече усмихнати и доволни клиенти.
 • Повече лоялни клиенти и повторни продажби.

Спечелването на нов клиент е трудно и е свързано с разходи. При условие, че го задържите, те се превръщат в печеливша инвестиция.

 • Повече препоръки. Доволните клиенти споделят приблизително с 5-10 души от своя социален кръг. Това е най-ефективната и безплатна реклама, която ще ви спечели приходи, без допълнителни разходи.
 • Повече позитивни емоции и щастие. Винаги става въпрос за социално взаимодействие. Чрез работата си директно можем да осигурим приятно преживяване и да повишим нивото на щастието у клиента.

Щастливите клиенти са най-добрите клиенти.

 • Лично удовлетворение. Усещането, че си свършил работата си по възможно най-добрия начин е невероятно. Добрата работа те изпълва с чувство за значимост, полезност, щастие. Тези чувства ни мотивират да продължаваме в същия дух и да се представяме на все по-високо ниво. Двойна печалба.

Професионализмът е най-печелившата стратегия и е на разположение за всички желаещи. Да, трудно е. От друга страна си заслужава всеки грам усилие.

Как да бъдем незаменими професионалисти?

Вземете твърдо решение да се присъедините към гилдията на хората, които дават най-доброто от себе си и всеки ден работят за своето реноме, развитие и благополучието на клиентите, които им гласуват доверие. Останалото е чисто и просто действие и неотклонно следване на избраната посока.

Светът има нужда от професионалисти.

За да се присъедините към този елит, всеки ден правете правилния избор. Използвайте най-печелившата стратегия и процъфтявайте.

6 въпроса, които незаменимите професионалисти често си задават:

 1. Професионалист ли съм в действителност?
 2. Как разбирам, че съм професионалист?
 3. Какво мога да направя, за да повиша нивото си?
 4. Какво реално правя, за да повишавам нивото си?
 5. Какво ще направя днес, за да стана една идея по-добър?
 6. Щастливи ли са моите клиенти?

Отговорите са индивидуални. Изборът също.

P.S. Изборът не е еднократен. Изборът е всекидневен.

Tzvetan1Автор: Цвeтaн Ивaнoв, позитивен пcиxoлoг, aвтop нa щacтиeтo.com. Лична концепция – Успявай и процъфтявай.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
★★★★★
Постигай повече за 5 мин / седмица