70+ начина да печелите пари от Интернет (UPDATED)

Запази за по-късно

Колко много статии има за това как да правите пари онлайн? Хиляди? Милиони?

Да, количеството е огромно. Дали са достатъчно? Вероятно. Но има един проблем.

Повечето ще ви говорят общи приказки, след които ще ви приканят да се регистрирате за някой семинар, уебинар, тренировъчна сесия или платен курс, който ще ви направи „милионер от интернет“.

Усещането след това често е разочароващо, тъй като не сте получили онова, което търсите, а именно реални начини да правите пари от интернет.

В тази статия решихме да направим нещо малко по-различно, защото наистина е възможно да правите пари онлайн. Имам предвид, че всички тези хора, които ви предлагат семинари, уебинари, е-книги и т.н. правят точно това – пари, нали?

Проблемът е, че истинските начини да печелите онлайн няма да ви направят богати за една нощ (ако търсите това, вижте тук). Те отнемат време и изискват търпение. Повечето реални, истински начини за печалба от интернет изискват много работа и често ще ви докарват до отчаяние, преди да взривите пазара и да си възвърнете инвестицията от време. Но ако наистина искате да правите пари онлайн, да работите от вкъщи върху идея или бизнес, може да го направите.

Ние го направихме…

В следващите редове ще ви разкажем за всички, наистина всички видове реални възможности да печелите от интернет. Много от тях са опция, която ще изисква от вас да отделите време, понякога не малко, за да получите първите си приходи.

UPDATE

Още 33 реални начина да печелите пари онлайн!


Няма съмнение, че управлението и притежаването на уеб сайт е една от най-популярните дейности днес, от която певечето от нас очакват да изкарат пари. Лошата новина е, че само малък процент от собствениците на блогове и уеб сайтове реално изкарват пари онлайн, а още по-малка част от тях са се посветили на тази дейност и са в нея на пълно работно време.

Разбира се, има и такива като мен, които работят към сайтовете си само през свободното си време, генерирайки достатъчно приходи, за да го правят.

И в двата случая това е резултат, който няма как да се случи за една нощ, дори и за година, повярвайте ми! Отнема време, упорита работа, много изпитания, лишения, грешки и търпение.

В инфографиката отдолу ще намерите примерни пътища, по които да поемете за да печелите пари от интернет. Разгледайте я много, много внимателно:


Възможност, която изисква реална работа и доста лишения.

как да печеля онлайн
Ако решите да създадете собствен продукт, вижте този процес:

Ако смятате, че ще продължавате да излизате редовно с приятели, че ще почивате събота и неделя, ще работите до 5 и след това ще си пиете ракията, по-добре никога не си помисляйте да се захващате с онлайн бизнес. Ако пък наистина сте решени да успеете, вижте вариантите, които дигиталният свят ще предложи именно на вас.

Ако решите да ползвате някой от тях, добре се запознайте с инструкциите, гледайте обучителни видеа, ако има, отделете време за всички детайли.

И преди да продължим по същество, имайте предвид, че в интернет не съществува такова нещо като „гейзер на приходи“ или неспиращ фонтан от доходи.

Трябва да си осигурите разнообразен приток от парични потоци, които да се вливат в голямата река наречена „вашите онлайн приходи„. Освен тях, не забравяйте, че това няма как да стане ако не вложите поне 90% от мотивацията и страстта си!

Бележка: ако имате възможност и познания, насочете се към бизнес на английски, тъй като този пазар е огромен. Ако се насочите към българския пазар, опитайте се да бъдете най-добрите сред добрите, защото тук размерът е малък, наистина малък.

# Сайтове, които плащат пари

Това са едни от най-популярните сайтове, което ще ви плащат за разни неща, като например пазаруване, проучвания или изпитване на продукти. Да, тези сайтове няма да ви направят милионер, но са добри за спечелването на някой допълнителен лев.

Полезно: преди да продължите вижте и този начин за печалба – Афилиейт програмата на CloudCart: работещ начин за правене на пари онлайн.

Вижте сайтовете, които плащат пари - кликнете тук
 1. Swagbucks Може да печелите като правите най-различни неща в този сайт – да се включите в проучвания или да използвате тяхната търсачка. Няма да станете богат, но ще спечелите няколко долара.
 2. InboxDollars е подобен на Swagbucks, тъй като и тук може да вземете участие в изследвания, пазаруване и т.н., така че ако искате да увеличите прихода от едно и също време прекарано в интернет – регистрирайте се и за двата сайта. И тук има търсачка, която ще ви плаща (пак като Swagbucks) и ще получите първоначално $5 само да се регистрирате. Ще спрем със сайтовете, което плащат за участие в различни анкети и проучвания, но ако искате още няколко допълнителни, вижте и GlobalTestMarket и Survey Club.
 3. Fiverr е най-популярният от всички в тази категория. Това е страхотно място, от което да изкарате пари онлайн или пък да изхарчите няколко долара ако имате нужда от някоя от стотиците услуги, които се предлагат в сайта. По принцип, всичко тук струва $5. Или получавате $5 ако свършите услуга на някой, или плащате $5 ако вие използвате такава. Това на сайта се нарича “gigs”. Може да предложите вашите услуги, може и да избирате такива. Ако продавате някакво изкуство, може да продавате всяко парче от него за $5 – това е gig. Ако сте графичен дизайнер и искате да предложите услугите си за $10/час, предложете gig оферта за 30 мин ($5). Ако клиента ви се нуждае от 2 часа графичен дизайн, ще получите $20. Тук не само може да печелите пари като предлагате услугите си, но може и да правите страхотни сделки за услуги, които ви трябват във вашия настоящ онлайн бизнес. Лично аз съм го ползвал, за да си купя 1500 последователя в Google+ само за $5, което за 2 дни ми даде възможността да използвам рекламната мрежа на тази социалка (за да я ползвате минимумът е да имате 1000 последователя).
 4. User Testing е популярен сайт, който плаща по $10 за тестването на други сайтове. Един тест обикновено отнема около 15-20 минути. Целта тук е някой да си плати, за да гледа как друг човек в ролята на нов потребител използва сайта му и навигира в него. Стойността на тези данни за този, който гледа реално потребителско преживяване е огромна, но и $10 за вас не е никак зле.
 5. ELance – програмисти, уеб дизайнери, писатели, редактори, могат да потърсят възможности за печалба чрез този сайт. За фрийленсъри е!
 6. Pay Per Post – Рекламодателите ще ви платят, ако напишете статия за техния продукт на вашия сайт.

# Копирайтинг на свободна практика

Писането на свободна практика е един от най-популярните начини да се печелят пари онлайн. Напоследък се наблюдава бум на тази дейност и в България, където това се превръща в добър бизнес за тези, които се справят добре, тъй като съдържанието все още е от голямо значение за всеки уеб сайт, бил той обикновен блог или е-магазин.

Разбира се, в тази сфера няма как да започнете да печелите още в началото.

Ще трябва да отделите време, за да изградите портфолио, да имате стабилно резюме и публикации в популярни сайтове. Ако не обичате да пишете, а ще правите това само за пари, по-добре недейте. Това е дейност, която отнема време и всеотдайност, въпреки, че наистина може да бъде доста печеливша, ако го правите, защото ви харесва.

Ако писането е това, което обичате, в следващите редове ще говорим как да печелите пари от вашето хоби. Преди да предложите услугите си като копирайтър, трябва да имате солидно присъствие в интернет или просто да имате собствен сайт с богато портфолио от авторски материали. Ще ви помогне и профил в LinkedIn, който старателно трябва да обгрижвате. Ако сте решили да пишете на английски или търсите помощни материали как да създавате добри текстове по принцип, вижте тези 150 ресурса или пък ако са ви много, хвърлете поглед на тези 50.

В края на този списък, свързан с печелене на пари от копирайтинг, ще намерите и няколко полезни безплатни инструмента, които ще ви помогнат в дейността.

Преди това обаче, нека видим от къде можем да припечелим малко пари:

Сайтове, които плащат за копирайтинг
 1. Listverse плаща $100 за всеки одобрен пост. Статията трябва да е под формата на списък, да е минимум 1500 думи и да включва поне 10 неща.
 2. A List Apart е един от най-авторитетните сайтове за уеб дизайн и потребителско преживяване и да станете автор в него си е истинско предизвикателство. Но ако не се уплашите от това A List Apart плащат по $200 за всеки одобрен пост. Да, трудно приемат статии, защото не са склонни да публикуват много подобни постове, но все пак сумата си струва усилията да се пробвате. И тук, както при горния сайт минимумът думи е 1500.
 3. International Living плащат по $75 за всеки одобрен пост. Тук се търсят най-вече публикации с туристически преживявания от страни, които сте посетили. За този сайт са важни повече вашия туристически опит, отколкото уменията ви да пишете добре.
 4. Uxbooth е уникален сайт! Ако се разходите из статиите му ще се убедите в това. Ако искате да станете част от съдържанието му, имате шанс. Сайтът дава тази възможност, като дори ще ви платят $100 ако приемат да публикуват текста ви. Има обаче някои специфики. Дават отговор и приемат нови автори от 4 до 8 седмици от последния прием, така че не разчитайте, че това е машина за пари. По-скоро престиж – представете си каква уникална реклама за копирайт бизнеса ви би бил един пост публикуван в сайт като този? Отнема им толкова дълго да отсеят съдържанието, което им се предлага, защото публикуват само и единствено изумително съдържание.
 5. iWriter плащат до $15 за одобрен пост. Сумата може и да е малка, но тук не са толкова строги, както при много от вече споменатите сайтове.
 6. Textbroker плаща до 5 цента на дума ако сте 5 звезден писател. Тук се започва с кратка статия за проба и ако ви одобрят ще започнете като 3 звезден писател, който може да работи по издигането си, създавайки все по-добро съдържание като това ще се отрази и на рейтинга ви.
 7. Matador Network плаща до $60 за всяка одобрена статия, но стандартното заплащане,което може да очаквате в началото е около $20-$25. Тук не се фокусират върху минималния брой думи, но пък имат праг на максималния брой, който е до 1500.
 8. The Penny Hoarder плаща до $800 (но рядко), в зависимост от броя на посещенията, които получава вашия материал. Заплащането започва от $100 за 50 000 разглеждания на страница, което означава, че тук не ви се гарантира, че статията ще ви е платена, но пък има потенциална възможност за високо възнаграждение – зависи от уменията ви на писател.

Няма съмнение, че може да изкарвате пари в интернет с писане на свободна практика като копирайтър. И все пак това е сериозен процес и истински онлайн бизнес.

След като изградите вашето портфолио и писателски умения, може да започнете да печелите сериозни пари, които да не са само от статии на английски, но и от такива на български. За пример мога да ви дам lifehack.bg, където често имаме рекламодатели, наемащи копирайтър, за да направи невероятна статия, която да публикуват при нас. Ако все още сте неопитен писател, но обичате да пишете, подгответе се психически, че докато започнете да изкарвате сериозни пари от хобито си ще мине известно време.

[su_box title=“Супер инструменти за копирайтъри:“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″] [/su_box]

# Продавайте ваши неща

Това е един от най-печелившите варианти за допълнителен доход от интернет, независимо дали продавате това, което вече имате или искате да завъртите търговия като прекупвач. Нека първо споменем няколко основни съвети за продажби онлайн:

 • Направете си Pay Pal акаунт. Ако не разполагате с Pay Pal сметка ще се наложи да си създадете такава ако искате да правите бизнес онлайн. Това е стандарт в онлайн търговията за получаване на плащания и за разплащане с другите.
 • Използвайте само страхотни снимки. Особено важна част, в която не трябва да забравяте да използвате или да си направите качествени снимки, чрез които продуктите ви ще се откроят сред останалите. Може да създадете с подръчни материали малко студио в дома си, за да правите снимки, които да изглеждат професионално. Освен това ще ви трябва и добър фотоапарат.
 • Бъдете честни! Ако продавате употребявани предмети, бъдете честни за всеки недостатък и дефект. Това ще намали въпросите на клиентите, ще обори най-честите им възражения и ще ви осигури положителен рейтинг и авторитет.
 • Правете добър бизнес – просто и ясно. Независимо дали имате малък сайт за е-търговия или голям онлайн магазин, обслужването на клиента е от огромно значение. Качественият сервиз ще ви помогне да получите положителни отзиви и да изградите добро име. Отговаряйте на въпроси, проблеми и оплаквания. Предложете гаранция, връщане на парите или безпроблемна замяна.

Следвайте тези простички насоки и ще се справяте добре в онлайн продажбите. Когато сте готови да започнете да продавате, тук са местата, където да отидете:

Най-добрите места, където да продавате вашите неща
 1. Amazon се превърна не само в място, от където да си купим нещо изгодно, но и в място, където можем да продаваме продуктите си, е-книгите си и т.н. Място, от което да правим реални пари онлайн. В тази връзка, чували ли сте за FBA? Тази абривиатура, означаваща “Fulfilled by Amazon” става все по-популярна. Това е услуга на гиганта, която ще ви позволи да развиете бизнес в международен план, продавайки през Amazon и други канали за продажби. FBA дава достъп до логистичните ресурси от световна класа на Amazon, множество опции за доставка на вашите продукти и т.н. Моделът е следния: изпращате вашите продукти до Amazon, който ги съхранява и когато някой си поръча от тях през сайта на гиганта, те ще го опаковат и транспортират до клиента, след което от Amazon ще ви изпратят парите (минус техния дял). Има хора, които се издържат само от FBA програмата на Amazon, докато други го правят само за допълнителни пари. Каквато и да е причината ви, това е възможност да се възползвате от мулти милионният пазар на най-големия онлайн търговец в света.
 2. Amazon Affiliate – създаване на магазин или секция за пазаруване на вашия сайт вместо да препращате вашите посетители до Amazon.
 3. eBay разбира се. Няма как статия за печелене на пари от интернет да мине, без да споменем най-големия онлайн аукцион. Може да започнете с профил в иБей и сериозно да задвижите търговията там или просто да продадете някои стари неща, които вече нямат място във вашия дом. Ако сте решили да ползвате този вариант за допълнителни доходи, започнете от тази статия.
 4. eBay Stores – ако имате офлайн бизнес и искате да продавате нещата си онлайн, това е страхотна опция да започнете да правите това чрез този сайт.
 5. Etsy става все по-популярен и в България. Ако сте творец и се занимавате с изкуства, занаяти, рисувате, плетете или творите разни други неща, може съвсем спокойно да се възползвате от огромната аудитория на Etsy. За да започнете да продавате там, трябва да се регистрирате, да публикувате качествени снимки на творенията си и да започнете да продавате. Може да изберете от различните опции за плащане, но Pay Pal като цяло е най-лесната. Etsy прави много лесен процеса на продажба и проследяването на наличностите. Комисионната, която вземат за цялата тази услуга е 3,5% от всяка продажба, която правите.
 6. Yahoo! Merchant Solutions – лесен и евтин начин да създадете онлайн магазин.
 7. Shopiko от Superhosting е платформа, която ще ви позволи адски бързо и лесно да имате онлайн магазин със собствен домейн, без да се налага да плащате за програмисти, дизайнери и т.н. Правите си профил, качвате продуктите, слагате им описание и започвате да продавате. Плаща се под формата на месечен абонамент.
 8. Cloudcart е платформа, която предлага достъпен и лесен начин за пренасяне на физическия ви магазин в онлайн пространството. Или пък да създадем такъв като сами решаваме: какво да включва, какви модификации да има, как да изглежда и още куп полезни неща, които превръщат платформата в подходяща за всеки, който иска да прави бизнес онлайн.

# Медия продуцираща съдържание (в миналото – блог)

Недопустимо е в блог статия за печелене на пари онлайн да не споменем блогването като страхотно средство за това. В следващите редове ще поговорим за тази опция.

Всъщност, блогването е малко остаряло понятие, което трябва да се замени с продуциране на качествено съдържание, което да обединява в себе си безплатно и платено такова. Преди няколко години този сайт можеше да се нарече блог, но днес ще го наричаме медия с продуцент Христо Стоянов. Всъщност, това е модела, който ние от lifehack.bg сме избрали за двигател на своята дейност.

Освен нашия сайт, известни са стотици блогове/малки онлайн медии, които печелят по този начин. Затова нека поговорим малко повече за него.

Създаването на сайт продуциращ съдържание, наречен в миналото блог, изисква постоянство и дисциплина. Това често означава писане всеки ден в продължение на една-две години, преди наистина да започнете да вадите някакви пари от тази дейност.

Тази ваша медия може и да е изключение от правилото, но допирът ми с успешни блогове през годините ми показа, че на почти всички им трябват няколко години, за да се наложат като машини за печелене на пари време, през което изграждат своя бранд и създават авторитет чрез съдържанието си.

Някои хора твърдят, че може да печелите от подобна онлайн медия и без много трафик и това може да е така при някои обстоятелства, но в общия случай със сигурност ще се нуждаете от много трафик към сайта си, за да започнете да печелите от него.

След като стигнете до този момент, за ваше съжаление най-трудното тепърва предстои, а именно да превърнете авторитетния си и популярен бранд в машина за пари.

Ето и основните начини как да го направите:
 1. Реклама – това определено е и най-стария начин за печелене на пари в една медия, било то печатна, онлайн или каквато и да е друга. Може да продавате рекламна площ от вашия сайт – банери, PopUp прозорци и т.н. или да се регистрирате в Google AdSense, където да дадете дигиталната си площ под наем на Гугъл, който да сервира на потребителите ви реклами. Така или иначе в днешно време ситуацията е такава, че няма да се заринете с пари от подобни реклами. Имате шанс да печелите добри пари от тях само ако разполагате с огромен трафик.
 2. Афилейт програми – със сигурност има много партньорски мрежи, които вече здраво настъпват и в България. Това е начин да насърчавате продукти на други компании като от продажбите им през вашия сайт вземате комисионна. Добре е да изберете продукти, които пасват на тематиката на сайта ви, за да ги обвържете с проблемите, които разглеждате в съдържанието си. Този метод в България тепърва предстои да се развива, така че можем да очакваме добри перспективи в този бизнес.
 3. Платено членство (Membership сайт) – в развитите държави това е изключително успешен модел за правене на пари от интернет. Идеята му е да направите платена зона за потребителите си, където да им предлагате ексклузивно съдържание, по-разширено от безплатното ви такова. Тук трябва да създадете инфо продукт, който да предоставя информация, която не може лесно да се намери в мрежата. Най-добрия пример, за който се сещам в момента е copyblogger, чиято платена секция е доста скъпа, но пък разполага с материали, които не могат да се намерят на друго място.
 4. Собствен продукт – това е един от най-перспективните и стабилни варианти за печелене на пари от блог. Може да създадете свой собствен инфо продукт като например електронна книга, софтуер, уеб услуга, уебинар или платен видео курс. След което може да използвате авторитетната си медия, за да го промотирате и да убедите хората да го купят. Но и тук трябва да имате търпение докато натрупате солидна аудитория и най-вече авторитет.
 5. Услуги – може да предлагате чрез своята дигитална медия платени услуги като лайф коучинг, създаване на уеб сайтове, оптимизиране на такива, финансово планиране, правни услуги, счетоводство и т.н. За да правите това обаче не стига да имате само трафик, но трябва да сте сигурни, че сте експерти в своята област и да убедите хората, че познавате в детайли това, което правите. Пример за такива сайтове може да видите в следните статии на наши партньори, които са експерти в своите области: Как да вземете безвъзмездната субсидия на Google – Ad Grants, 10 курса на правна тематика, Да започнем от нулата или да купим бизнес.
 6. Спонсорирани/платени постове – след като стане популярна една онлайн медия, то тя започва да бъде търсена от различни рекламодатели, които искат да представят продуктите и услугите си пред хилядната ѝ аудитория. Точно това е и част от бизнес модела на lifehack.bg, благодарение на който вече разполагаме със солидно присъствие в категорията ни за подобни публикации Brandvoice. Важното, което трябва да имате предвид тук е, че би било добре да си изградите стандарт за рекламните статии, чрез който успешно да ги интегрирате в регулярното си съдържание. Имам предвид да имате високи критерии за този вид постове, за да се получи качествено съдържание, което да бъде полезно на потребителите, а не просто статия тип брошура, която никой няма да прочете. От този висок стандарт ще спечелят всички – читателите, че получават качествено съдържание, независимо, че е рекламно, бизнеса, че ще се утвърди като авторитет с висока компетентност и вие, че ще спечелите не само пари, но и уважение от потребителите си, че не публикувате пошли материали.
 7. Абонамент – чудесен вариант да създадете платен бюлетин или онлайн списание, в които да предоставяте по-разширена информация от тази, която стандартно публикувате в сайта си. Може да ги предлагате в определен времеви интервал – седмичен, месечен и т.н. като доставянето на съдържанието може да става на абонаментен принцип чрез мейл. Така или иначе това трябва да бъде продукт, който вашите клиенти получават след като се абонират за уеб сайта ви. Чудесен пример за такъв успешно реализиран начин за приходи от интернет на български е месечното онлайн издание на експерта в спорта и храненето Инес Субашка.
 8. Видео – тук колкото и да говорим все ще е малко. Много хора са направили и продължават да правят доста пари чрез създаването на видео клипове в YouTube и местния ни Vbox на най-различни тематики – промо на продукти, трикове, лайфхакове, съвети, смешни скечове, истории и т.н. Много популярни блогъри направиха рязък завой изоставяйки писаното слово замествайки го с видео.

Ако истински се интересувате от създаването на онлайн медия, започнете да следите сайтове като Copyblogger, Fizzle, Нейл Пател и разбира се не спирайте да четете lifehack.bg, който в много отношения предоставя по-качествена информация от изброените. След това приложете добрите идеи, които намерите.

Рекламни мрежи, афилейт и други:
 1. Clickbank – Бързо ще се превърне във ваша любима афилейт партньорска програма. Можете да разполагате с хиляди неща, които да рекламирате на вашия уеб сайт. Избирате си ниша, която ви харесва, избирате си и колко процента искате да получавате от продажбата на продукт, поставяте рекламата във вашия сайт и чакате паричките!
 2. Google Adsense – е тук не вярвам да имате нужда от обяснение, тези реклами са навсякъде, дори и тук при нас, няма как… Google показва релевантни на съдържанието на сайта ви реклами! Скоро мисля да опитам обаче алтернативен вариант и да го сменя.
 3. Google Adwords – Създайте прости текстови реклами и изберете ключови думи, с които да се показват. Не се нуждаете да имате сайт за това! Използвайте го, за да рекламирате вече съществуващ ваш бизнес, за да увеличите продажбите си!
 4. Microsoft Adcenter – това е подобно на Google Adwords само че от Microsoft. Избирате си ключови думи и рекламен текст. И при търсене се появява рекламата ви. Не е нужно да имате сайт.
 5. Shoemoney – Това е блог, който може да те научи как да изкараш пари онлайн. Прекарал съм доста време там да чета старите му неща. Препоръчвам го!

В тази статия ще научите за една чудовищно голяма възможност за безвъзмездно финансиране за вашия онлайн бизнес.


В тази инфографика са обобщени 200 от най-популярните начини за печелене на пари онлайн

как да печелим пари от интернет


Е, оказа се, че не е толкова лесно, колкото изглежда, нали?

Ако питате мен бъдете независими, доколкото можете, създайте си собствен продукт /може и дигитален/ и го продавайте. Ако не можете – ползвайте някой от начините,  изброени по-горе или просто си направете блог. Създавайте страхотно съдържание, бъдете постоянни и след няколко години печелете от дигиталния си бизнес.

Помнете: Уеб сайтовете не правят пари, бизнесът прави пари!


g-certd

 • 154
 •  
 •  
 • stoevm каза:

  В inboxdollars не мога да разбера едно нещо: за всички survey-s ми иска пощенски код и адрес като мога да задам само американски такива.

 • Poli Bell каза:

  Художник съм- пейзажист. Искам да продавам онлайн.Как да се реализирам?

 • Йордан Йорданов каза:

  А нещо за „по старата“ генерация,която е на ВИЕ с английски и не толкова добра с интернет?!
  Благодаря предварително за отделеното време!

 • Самуил каза:

  Здравейте,имам въпрос.Примерно възможно ли е да влезем в някой от сайтовете за гледане на реклами и да оставим рекламите просто да се въртят на компютара а ние да не ги гледаме за известно време примерно?

 • Www.et.com каза:

  Пропуснал си да споменеш адълт сайтовете с онлайн камери на живо. Там се правят найстина големи пари, като под големи имам в предвид от порядъка на 10 000$ на ден стига да си атеактивен и да правиш шоу на камерата си. Ако желаеш добави информация и съдъебание за тях.

 • сМирНаТеб каза:

  Браво, много добра статия с подробно описание на видовете възможности да направиш $$$!
  Избор голям, само да си наясно и знаеш какво да правиш.

  Проблем остава за тези които не знаят английски и нямат никакво понятие от програмиране или поне от това как да ползват готовите платформи с които могат да си направят сами страница, обикновен блог или уебсайт. Аз поне не съм програмист и честно казано ХИЧ НЕ РАЗБИРАМ от програмиране, но съм направил вече над 10+ страници… така се случи.

  Може да изкарвате пари от интернет или поне да си направите сами страница и да предагате (offline) това което умеете да правите! Ето защо на кратко ще ви разкажа как стана при мен.

  Завърших Т.О.Х. като готвач и го работих 6-7 години, но ми писна от стреса и напуснах. Работих и като готвач в Англия за 1 година през 2005 и там разбрах що е интернет, eBay, Paypal и възможностите на глобалната мрежа.

  Върнах се в България през 2006-та и търсих работа тук-там докато накрая се насочих към дейност която не съм мислил че ще работя, но така се стекаха обстоятелствата и сега вече 7 години си работя самостятелно.
  През 2009-та след неуспешен опит да ми направят страница, се захаванах сам да се опитвам да си направя страница. Направих си на готова платформа, след което разучих как да я изкарам на първа страница в Гугъл.

  Е, може би с късмета на начинаещия или може би с моето постоянство (не знам) но вече 5 години съм на първа станица и първо място (след 3-те платени реклами).
  „Бизнеса“ ми е офлайн, но всичките клиенти който ме намират е само и единствено от тази страница! Бизнес в кавички, защото парите които изкарвам са колкото за един-двама човека да се издържат. Както и да е…

  Другата ми страница предлага нещо което хората търсят безплатно… е, аз им го предлагам и заработвам малко допълнителни $$$ почти на автопилот… с 1-2 пъти работа за по 2-3 часа седмично.
  Имах късмета да съм на първа страница и с тази страница, но понеже се заиграх с оптимизацията, Гугъл ме наказа жестоко и загубих почти 80% от трафика си и сега не мога да го върна на предните нива… но, по важното в това което пиша е, че ако имате желание ще намерите какво да правите.

  Пари се изкарват ВИНАГИ КОГАТО:
  1. Имаш идея или подобриш нечия чужда
  2. Знаеш какво и как да направиш
  3. Не се отказваш когато се проваляш
  4. Не се отказваш когато другите не вярват в теб и в твоя успех
  5. Продължаваш на инат да преследваш мечтите си
  6. Имаш търпението да дочакаш нещата да се случат

  …и когато започнете да се отчайвате, продалжавайте да работите отчайващо и стремглаво към победата!

  Успех на всички!

  • Голямо благодарим за страхотната добавена стойност към статията сМирНаТеб и за споделения опит, евала!

 • mayam каза:

  Здравейте,поздравления за статията,съдържа добра информация.Но тези сайтове не поддържат опция да се регистрираш и да печелиш от Bg.

 • Пръц каза:

  Другия начин е да поискаш малко милиончета на Рокфелер….

 • Ganbox каза:

  Още една възможност е сайта: http://bogat.neurs.net – социална мрежа за предприемачи. Накратко вместо да дават пари за реклама те дават пари на регистрирани потребители, които пращат покани. Пуснаха и версия на български.

  • Онзи ден видях, че всички са луднали по този сайт. Регистрирах се и аз и общо взето на мен лично не ми направи впечатление. И сайта не е ли само neurs.net, а не bogat.neurs.net? 😉

 • An Average Man каза:

  Повечето съвети тук са за хора, които имат собствен уеб сайт. Ако имаха пари за запазване на домейн, сървър и разходи по поддръжката му (евентуални ремонти плюс разходи за електричество) /или пък хостинг/, възнаграждение за програмист (който ще направи сайта им, защото не може всички да разбират от програмиране) и т.н. дали щяха да си търсят доходи от Интернет? Леко съм разочарован! Както винаги определени групи хора кучетата ги яли. Този път поне е метафорично за разлика от жертвите в някои български градове.

  • Пич, само да ти кажа, че този сайт съм го започнал от нулата, с 30лв за хостинг и 10лв за домейн. А даже и не съм програмист. И от нищо нещо пари няма как да направиш! И кое ти гарантира доходите дори и да си програмист?

   • cerenity каза:

    Евала за сайта, евала и за труда да напишеш толкова подробна и изчерпателна статия. Очевидно, че не си лентяйстваш насам-натам. Възхищавам ти се за предприемчивостта и хъса. Продължавай все така!

    П.С. Не обръщай внимание на хора, който са се загубили в себе си отдавна или, още по-лошо, никога не са се откривали. Всеки с малко разум може да разсъди кое е варно и кое подправено в тези спорове. А и се усеща, когато някой е вложил истински труд, усилия и честност в нещо. Не мисля, че има смисъл да се обясняваш на някой, щом знаеш, че си чист пред себе си.

    • Огромно благодаря за подкрепата cerenity!

     Радвам се, че има хора, които все пак „виждат“! Успех.

     Христо

 • Ники каза:

  борса в интернет печелене на пари

 • Аз използвам един сайт за фрийлансъри https://www.odesk.com/ . Ако разбирате от правене на сайтове,оптимизация за търсачки (SEO), реклама в интернет, писане на статии и други подобни умения можете да правите добри пари. Успех!

 • svetlin hristov каза:

  Това е един много добър сайт за решаване на финансовите проблеми в днешно време.

 • admin каза:

  Здравей, Благодаря ти че ми го казваш това! Явно като съм превеждал статията съм я превел и за този господин. И аз копирам, но само от англоезични сайтове. Поне да не копира БГ сайтове че и без това няма никакъв смисъл. Не мога да го разбера какъв му е кяра. Че и от Адсенс нищо няма да изкара. Както и да е, да е жив и здрав. И ако не възразиш ще му изтрия адреса от коментара ти че сега и реклама да му правя малко ми е в повече 🙂

  Гледам и от твоят сайт е копирал някои статии! Няма защита от такива, какво дасе прави!

  Още веднъж благодаря ти за коментара и че ми го каза тоя сайт 🙂 Всичко добро

 • Много добра статийка. Описани са наистина добрите методи за пари от Интернет

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >