5 Маркетинг съвета от Чарли Шийн!

чарли шийн,маркетинг съвети,двама мъже и половина,онлайн маркетинг,маркетинг

Напоследък Чарли Шийн доста често се появява в американските новини и то не по повод добрата си актьорска работа/просто сериала е страхотен/ ами с пиянските си изцепки и безцеремонното напускане на сериала “Двама мъже и половина“.

Той може и да изглежда като просто поредния пропаднал актьор, буквално опиянил се от славата, но може би не знаете, че Чарли се смята за  най-добрия бизнесмен сред актьорите.

“Аз съм пристрастен към едно нещо-ПОБЕДАТА” Чарли Шийн

Да, сериозно, това е факт! Някак той си успява всеки път да се уреди с най-добрите договори и хонорари. Само за една серия от 20 мин Шийн взема над 1 милион долара. Добре е нали?

Каквото и да кажем за Чарли, колкото и да се налива с алкохол, да се друса и да ходи по проститутки/честно казано завиждам му/ и то не само в един от най-смешните сериали ами и в реалния си живот, всъщност може да се научат едно-две неща от този тип.

По мое лично мнение Чарли Шийн е маркетинг гений.

Според мен той е и човек, който трябва да се разглежда в тази светлина най-малкото от хората на свободна практика и собственици на малък бизнес бил той офлайн или онлайн,  за всеки който се опитва да развие своя собствена печеливша дейност.

Така че ако се опитвате да разширите бизнеса си може би ще искате да си водите бележки, прочитайки маркетинг съветите, които можем да научим от Чарли Шийн. Но преди да започнете да четете налейте си един голям скоч и изгонете досадния си брат…:)

1. Бъдете, колкото се може по-скандални

Няма как да излезете голи на балкона си и да започнете да размахвате мачете, да пиете кръв или да се надрусате пред колегите си.

Най-много да умрете без хората да мислят, че това е скандално или особено интересно. Също не става и да прекарате няколко дни в гуляи, в секс с порно звезди без да причините повече вреда на себе си, отколкото да помогнете на бизнеса си.

Най-много да пукясате от цялата тази работа. Все пак не сме Ози Озбърн.

Не казвам, че трябва да имитирате буквално скандалното поведение на Чарли Шийн, но може да сте сигурни че има много начини, които можете да използвате, за да скандализирате вашия бизнес и да спечелите огромно внимание правейки нещо откачено, нещо което конкурентите ви не използват и не биха посмели да направят, защото просто ги е страх какво ще си помислят хората.

Помислете за нещо от сорта на все по популярния Guerrilla маркетинг! Няма да сбъркате.

2. Винаги правете кратки и запомнящи се фрази

Винаги правете кратки и запомнящи се фрази

Какво ще кажете за: “Просто печели!” какво повече има да се каже тук по въпроса? Нищо, нали? Ако напишете това в Twitter, всеки във вашия списък ще разбере за какво говорите.

Чарли Шийн се отличава със запомнящи се, кратки фрази, които всеки може да запомни и  да използва в своя полза, както и в полза на своя бизнес. Така че използвайте този стил на общуване-кратък, точен, ясен и запомнящ се!

3. Никога не забравяйте вашите настоящи почитатели и клиенти

Чарли Шийн е изградил репутация на много смешен и забавен човек в “Двама мъже и половина”, където играе герой, който до голяма степен /супер голяма степен/ имитира истинския си щур живот.

Разбира се винаги ще има хора, които няма да ви харесват за някои от нещата, които правите/и нас много не ни харесват/, но вие няма как да хвърлите мрежата и да хванете абсолютно всички рибки преминаващи покрай вас.

Просто се опитайте да изградите верни последователи, защото така или иначе не може да угодите на всички /вижте книгата на Сет Годин “Племена”/

Винаги помнете кои са вашите верни фенове, клиенти и хора, които пряко влияят на бизнеса ви, тъй като те ще застанат зад вас, дори когато никой друг няма да иска да го направи/е поне да се надяваме/.

Оценявайте ги и ги отбелязвайте подобаващо. Нека да се почувстват специални. Това е важно колкото за вас, толкова и за тях! Вижте как го прави Чарли….обичан е от милиони, въпреки бурния си живот. Аз лично съм му луд фен независимо от поведението му.

4. Винаги доставяй повече на хората и те винаги ще те обичат

Това върви ръка за ръка с предходния маркетинг съвет. Ако доставяте на вашите клиенти повече от това, което очакват, вие ще сте в състояние да се държите както си искате и да правите каквото си решите.

Да се държите както ви е кеф и в резултат на това да ви се размине почти всичко независимо от личните мнения по различни теми като това например, че някой е атеист, обича да се напива зверски, а другия е благочестив християнин.

Стига да осигурите невероятно съдържание във вашата услуга, да свършите страхотна работа за вашите клиенти и в резултат на това по голяма част от света около вас няма да му пука особено какво правите през свободното си време.

Чарли Шийн ми осигурява адски добро забавление, обичам да го гледам. Какво ми пука, че се друса и обича да ходи по проститутки. Това дори ме кара да го харесвам още повече…

5. Отиди и спечели

Отиди и спечели

Никога не спирайте да натискате и да правите това, което смятате за правилно, без значение какво стои на пътя ви. Чарли тръгна срещу шефа си по най-гръмкия начин без изобщо да му пука и получи уволнение от телевизионното шоу “Двама мъже и половина”, но той изобщо не позволи това да го спре.

Напротив, той продължи тирадата свързана с бившите му шефове и колеги по един необичаен начин като по този начин набра огромна маса от внимание към този процес, дори още повече верни фенове.

Той просто продължава да печели…И в този ред на мисли в резултат на тези му постъпки вместо да затъне се носят упорити слухове, че има сложени сделки на масата към него, които без съмнение ще му донесат още повече пари.

Времето ще покаже, но аз изобщо не се и съмнявам че Шийн отново ще спечели една страхотна сделка благодарение на различния си маркетингов подход, който може би дори и той не осъзнава, но който му върши перфектна работа!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: