Как да се превърнеш в милионер – 10 мъдри съвета от Матю Торен

милионер, печалба, богатство, как да, спестяване, инвестиции, акции, евтино, успех, бизнес

Така, казвате, че искате да бъдете милионер? Не сте сами, и аз искам!

Въпреки че всички започват бизнес по различни причини, предприемачите почти винаги посочват финансовото обезпечение за себе си като един от основните фактори за стартирането на собствено пътешествие в света на бизнеса.

И докато един милион долара са нещо твърде далеч, поне от мен, да се превърнем в милионери все още е една страхотна цел, която да искаме да постигнем.

Не става въпрос само за парите, а най вече за свободата, която дават на тези, които ги имат. В крайна сметка това е и по привлекателното за всеки един от нас, нали?

Е, какво трябва да направите, за да станете милионер?

[sws_divider_line]

Отговорите на този въпрос никак не са толкова вълнуващи, колкото може би очаквате. По голямата част от милионерите правят много повече от това просто да стартират собствен бизнес, който да им носи тонове пари. Те правят определени неща с тези пари, които им помагат да достигнат и запазят статута си на милионери.

В крайна сметка има причина повечето късметлии спечелили милиони от лотарията да завършват разорени и това не са многото пари, които им идват накуп.

Причината е как живеят с тях и какво ги правят. Точно това определя границата на техния успех или в повечето случаи провал!

Само четенето на тези съвети в никакъв случай няма да Ви направи милионери ако и за миг сте си помислили това.

[sws_divider_line]

НО със сигурност ще ви помогнат да имате малко повече от това, с което разполагате в момента ако се вслушате в тях разбира се.

Аз мисля да го направя, защото изпитвам нужда от едно рамо в тази посока, тъй като както знаете парите никога не стигат, нали?

Ето ги и 10 съвета, които ще ви помогнат по пътя да станете милионер:

Съвет # 1-Харчете по-малко

[sws_divider_line]

Въпреки, че мнозина смятат, че печеленето на повече пари е ключът към богатството, харченето на по-малко е липсващата част. Повечето от нас в крайна сметка харчим толкова, колкото и печелим или дори малко повече.

Вместо това се опитайте да намерите начин да харчите по малко в момента, което ще ви позволи не само да имате повече пари, но ще ви даде възможност да изкарвате и допълнително такива.

Ако е възможно се опитайте да не повишавате разходите си, когато дохода ви се увеличава/адски трудна задача за нас българите с нашите комплекси/

Това ще ви позволи да държите повече от вашите пари и постоянно ще ви доближава в това да станете милионер.

Обърнете сериозен и твърд поглед върху вашите финанси, за да видите къде можете да орежете някой безмислен разход.

Ето и няколко такива за примери, които да използвате:

Кабелна телевизия: На първо място ако имате намерение да ставате милионер или поне малко по-богат със сигурност няма да имате много време за ТВ, а и само ще си загубите времето.

Гледането на ТВ е най-тъпото нещо на света, което може да правите в момента!

Тарифния ви план за телефон: Повечето хора използват планове за мобилния си телефон далеч по скъпи от това, от което всъщност имат нужда.

Аз съм типичен пример за това.

Планът ми хич не е изгоден за това, което потребявам и все не мога да се наканя да го сменя. И аз незнам защо! Явно няма да ставам милионер. Погледнете миналите си навици и преценете колко минути долу горе сте говорили и съкратете плана си така както трябва, за да не плащате повече и най-вече да не храните шибаните оператори с парите, които ще ви трябват, за да станете милионер или поне малко по малко беден!

Сметката за интернет: Тук съвета на автора на тази статия звучеше нещо от сорта да я оптимизираме и намалим подобно на тази за телефон, НО аз хич не съм съгласен.

Точно в ерата на интернет аз бих ви посъветвал точно обратното: да си осигурите добра, бърза и стабилна връзка с мрежата. Нито струва скъпо нито няколко спестени лева ще ви помогнат особено в задачата ви да ставате богати! Напротив, Интернет е един добър инструмент по пътя към богатството, поне на теория 🙂

Кафенцата: Обичате ли да висите по кафетата?

Да, тези 5лв дневно, които давате по кафета може да ги добавите към сметката си за богатство, особено ако практикувате висенето там всекидневно.

Вземете си собствена чаша за кафе тип термос както го правят американците и си осигурявайте дневната доза кофеин в движение.

Така със сигурност ще спестите доста пари и ще си запазите утринната свежест идваща с горещото ароматно кафе! Но ако пък ви се виси и клюкари по кафетата май не е лошо да спрете да четете още тук! А, щях да забравя! И умната с кредитната карта,  интернет пазаруването и залагането онлайн.

Съвет # 2 – Инвестирай повече

[sws_divider_line]

Вземете парите, които сте спестили благодарение на стъпка 1 и ги инвестирайте! Спестили сте ги вече, така че няма да ви липсват, а и ще ги превърнете в нещо, което може да ви донесе печалба от всякакъв вид/може да ги инвестирате в обучение/.

Ако ги сложите в някакъв вид финансови инструменти/застраховка живот, инвестиционен фонд, нещо смесено между двете/ не само ще спечелите известни данъчни облекчения, но и ще ви се начисляват лихви и дивиденти от няколко инвестиционни сметки.

Разбира се фондовата борса носи страхотни проблеми през последната особено една година и въпреки това все още ви позволява да имате голям шанс да направите пари от спестяванията си, отколкото да ги оставите да стоят неподвижни в банковата ви сметка.

И все пак задължително се консултирайте с човек, който разбира и който ви е близък, защото повечето брокери откровено казано лъжат заради комисионната си. А и борсата е доказала във времето, че след спад идва и възход, така че помислете по въпроса!

Съвет # 3 – Използвайте социални мрежи

[sws_divider_line]

Един от най-малко скъпите начини за пускане и промотиране на свой бизнес на пазара е чрез социалните медии. Ако имате фирма, която желаете да се превърне в печелеща милиони трябва да започнете да използвате онлайн инструменти.

Направете си безплатно Фен страница във Facebook и започнете да изграждате общността си. Използвайте Twitter и Linkedin, за да разширите още повече обхвата на влияние на бизнеса си. Колкото повече увеличавате мрежата си, толкова повече клиенти ще привличате. Също така създаването на блог ще ви помогне да се свързвате с клиенти и да комуникирате с тях по още един добър начин.

Това ще ви помогне да разширите доходите си, без да ви струва много, но в никакъв случай няма да е лесно, не се заблуждавайте!

Съвет # 4 – Стани експерт

[sws_divider_line]

Сериозно ли искате да станете милионер? Ако имате желание поне да опитате трябва да се превърнете в експерт във вашата област или поне се обградете с такива/много по полезно би било дори в стаята с вашия екип вие да сте най-глупавия от всички/.

Няма преки пътища към богатството. Бидейки експерт в това, което правите това ще ви отличи от конкуренцията и ще привлича клиенти.

Опитайте се да научите всичко, което засяга вашия пазар и ниша и след това започнете да пишете статии и използвайте онлайн инструментите, за които говорихме в Съвет 3.

Или пък съберете най-добрите ресурси, материали, статии и т.н и ги обединете в едно място, където ще носите много голяма стойност на своите читатели, точно както правя и аз с този сайт. В крайна сметка какво го интересува редовия читател кой е написал статията, авторска ли е и т.н Това, което би трябвало да го интересува е стойността и удоволствието, което ще му донесе материала! При Вас така ли е?

Съвет # 5 – Мрежа, мрежа, мрежа

[sws_divider_line]

Макар че този съвет няма как да не е свързан със Съвет 3, има какво да се каже за старомодната, олд фешън връзка лице в лице.

Колкото повече си говорите с другите, толкова повече името на фирмата ви ще стои в съзнанието им/дано да е с хубаво/. Имате 30 секунди да представите това, което предлагате, без да ставате досаден. Така че раздавайте визитки, свързвайте се с другите хора и говорете за вашия бизнес, но и не прекалявайте. Направете го така, че другия да види ползата за самия себе си от вашата фирма, него и без това не го интересува нищо друго.

Никога не знаете кога един бърз, непринуден разговор с непознат може да се превърне в добро бизнес предложение и възможност!

Съвет # 6 – Предложете продукти или услуги, към които клиентите ви да се връщат отново и отново

[sws_divider_line]

Когато става дума за вашия бизнес и затова какво продавате, помислете от какво се нуждаят хората, услуга или продукт, който ще могат /или ще се налага/ да използват отново и отново. Точно това правят милионерите! Най-добрия начин да изградите постоянни и големи приходи е като си осигурите постоянен поток от клиенти.

Оферирайте нещо уникално за бизнеса, в който се намирате. Нещо, което да кара хората редовно да идват при вас като добър ресторант например или нещо, към което да се абонират, печеливш блог например!

По този начин всички нови клиенти ще добавят към вече съществуващите приходи печалба, а няма да заместват изгубените ви от вчера потребители!

Съвет # 7 – Преместете се в по-евтин град

[sws_divider_line]

Интересен съвет и не е за пренебрегване!

Звучи по-лесно, отколкото да се направи в действителност, но ако наистина помислите колко може да спестите, този вариант никак не е за отхвърляне.

Ако живеете в голям и скъп град започвате да харчите повече за всичко-от газ, ток и храна до жилище. Ако можете да живеете извън голям град ще успеете да намалите разходите си значително и да инвестирате разликата.

Представете си парите, с които можете да разполагате ако отрежете или намалите някои от плащанията си като наем или нещо, което можете да премахнете като разход ако се преместите и да спестите примерно 30% или повече.

Ако имате онлайн бизнес нищо не ви пречи да сте в по малък град, нали? Друг е въпроса за близки и семейство. Пак казвам звучи по-лесно отколкото да се направи, но все пак милионер не се става лесно, никак даже!

Поне на мен не ми изглежда лесно, за вас не знам.

Съвет # 8 – Разгледайте пазара на недвижими имоти

[sws_divider_line]

Недвижимите имоти е страшна дума за много хора в момента, но всъщност може да бъде нещо удивително добро за инвеститорите.

Ако сте в състояние да инвестирате в пазара на недвижими имоти днес, когато цените и лихвените проценти са стигнали почти дъното може да увеличите шансовете си да станете милионер през 2011, дори и след това 🙂

Съвет # 9 – Намерете начин да печелите от лихви

[sws_divider_line]

Банковия сектор в момента е много конкурентен пазар и е възможно да намерите варианти да накарате парите си да работят за вас. Опитайте се да откриете инструменти и услуги, в които плащате по малко такси и печелите повече лихви.

Това ще се окаже много благоприятно за вас в дългосрочен план независимо дали ще станете милионер или не/ по вероятно е да не станете /!

Съвет # 10 – Спестявайте

[sws_divider_line]

Ако се вслушате в предните съвети като например да харчите по-малко, да намалите разходите си, да инвестирате, ще имате допълнителни, екстра пари, чрез които ще можете да започнете да спестявате повече.

Това ще ви помогне в моментите, в които ще претърпявате провали, икономиката ще е западнала, няма да имате работа и т.н.

Възможността за “черни дни” никога не е толкова далеч, тя постоянно дебне зад ъгъла. Когато имате спестявания най-малкото ще сте по спокойни за това какво може да стане ако предприемете някакъв риск или ако останете без работа.

Започвайки с идеята да заделяте 10% от приходите си е един страхотен старт.

Ако поддържате редовно това ниво на спестявания, преди да се усетите ще имате сериозна сума пари зад гърба си. Когато правите това не забравяйте и Съвет # 2 да инвестирате разумно спестяванията си, за да увеличите приходите си!

Бонус съвет:

И накрая един съвет от lifehack.bg как да станете милионер! Вземайте колкото се може повече пари от песимистите, защото те и без това НЕ очакват да им ги върнете обратно!

В заключение

[sws_divider_line]

Да станеш милионер изисква дисциплина, поне така казват милионерите! Но може и да се превърне в забавна игра, в която почти винаги да сте победител именно благодарение на тази дисциплина. Ако използвате тези съвети вие със сигурност ще намерите повече пари в джоба си след известно време, в края на 2011г.

Е,  малко вероятно е да станете милионер, но все пак нека бъдем в реалността и да се радваме на това, което имаме, защото има хора, които нямат и наполовина толкова!

милионер, печалба, богатство, как да, спестяване, инвестиции, акции, евтино, успех, бизнесЕдна статия от Matthew Toren – автор печелил множество награди, предприемач и инвеститор. Той също е и съавтор и президент  на световноизвестният сайт YoungEntrepreneur.com, който е най голямата социална мрежа за предприемачи в света!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: