ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Как да анализираш поведението на потребителите си, за да подобриш съдържанието си?

Запази за после

Имате сайт и искате по-качествени потребители за него…

В тази статия ще ви споделя една страхотна инфографика, която детайлно ще ви покаже как да анализирате поведението на потребителите, които посещават собствения ви сайт, за да подобрите след това съдържанието си.

Благодарение на тази информация ще разберете какво не се харесва на читателите ви и от какво трябва да правите повече, за да увеличавате трафика си.


От къде трябва да започнете?

За да подобрите маркетинга си чрез съдържание, налага се да изследвате собствените си статии. След това трябва да комбинирате тази информация с онова, което вече знаете за съдържанието на вашата конкуренция.

Чрез един задълбочен и качествен анализ ще си осигурите информация, включително и такава за предпочитанията на потребителите ви, техните интереси и в коя част от сайта или съдържанието ви са готови да станат ваши клиенти.

Първо, разберете дали сайта ви вече е оптимизиран!

По-голяма част от читателите очакват сайта ви да зареди за по-малко от 2 секунди, затова уверете се, че не губите продажби заради бавен сайт.

След като го ускорите, уверете се, че насочвате посетителите си правилно през т.нар. фуния на продажбите. Информация за поведението на потребителите ви може да намерите в Google Analytics. Вижте къде обичат да прекарват времето си, когато са на вашия сайт. След като анализирате тези данни, създайте ново съдържание (или обновете старо) въз основа на направените констатации.

Google Analytics предлага богата база от данни: разгледани страници, посетени страници, средно време на престой и много други.

Прегледайте тази информация за вашия сайт – по този начин читателите ви сами ще ви подскажат с действията си какво съдържание предпочитат да създавате.

Как да стане това ли? Разгледайте внимателно инфографиката отдолу:

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си