Яна Влъчкова от Swipes за качествата на приложението, осигурили му номинация за наградата Webby 2015

Днес имаме удоволствието да разговаряме с Яна Влъчкова – двигателят задвижващ успеха на едно от най-ефективните приложения за продуктивност в света – Swipes. Причината да я поканим, за да ни разкаже за него (нещо, което тя и екипът и вече направиха пред медии като TNW, Fastcompany и Lifehacker.com) е номинацията му от Международната Академия за Дигитални Изкуства и Науки (IADAS) за престижната награда – Webby, категория Продуктивност. Зададохме на Яна няколко доста интересни въпроса отговорите, на които могат да съперничат по полезност дори и на самия Swipes!


Привет Яна, ти си основна част от екипа на Swipes, но каква по-точно означава това?

yanaЗдравейте, радвам се да участвам в интервюто. Много интересни статии пускате и е голямо удоволствие да съм един от вашите гости. В Swipes основната ми роля е развитието на бизнеса и управлението на маркетинг стратегиите ни. Но тъй като съм и един от тримата основатели на компанията, често ежедневието ми е изпълнено с множество задачи от най-различно естество.

Както се казва – предприемачът не може да е само експерт в една сфера, а трябва да умее от всичко по-малко. И в този смисъл, моите роли често се менят спрямо каква работа трябва да се свърши в дадения момент.

Преди да навлезем в детайлите, нека да поясним – каква е основната задача на Swipes?

Swipes е дигитален органайзер, с който можеш лесно да подредиш работните си задачи за деня и да следиш напредъка си. Приложението е виртуален личен помощник, който ще ти напомни какви са текущите ангажименти, кое и кога да свършиш.

Визията ни е да създадем цялостна система за продуктивност, която да бъде имплементирана в софтуера, и която действително да дава насока на хората как да повишат своята работна ефикасност, а не просто да им предлага редица функции, които те сами трябва да разучат.

Сега малко по-детайлно – коя е любимата ти функция и защо?

Основната идея, от която се роди проектът, беше създаването на лесен начин не само да си водиш списък със задачи, а тези задачи да представят твоите цели, включително с план кога и какво да свършиш.

За това и моята любима функция е бързото разпределяне на задачи – така нареченият ‘quick snooze’.

Приоритетите ми през деня се променят и с тази функция бързо премахвам от текущите задачи нещата, които изведнъж добиват по-нисък приоритет, и ги разпределям за друг час и ден. Това ми дава възможност да работя винаги само върху едно-единствено нещо, знаейки, че приложението ще ми напомни за следващите задачи, когато им дойде реда.

Няма как да не се запитаме кое според теб е изиграло ключова роля сериозна организация като Международната Академия за Дигитални Изкуства и Науки (IADAS) да номинира Swipes за престижната награда Webby?


swipes-cover-3

През последната една година Swipes започна бързо да набира популярност на пазара за приложения за продуктивност. Изградихме ключово партньорско отношение с една от водещите компании – Evernote. Направихме много подобрения по функциите и дизайна на продукта и хората започнаха да говорят за нас. Swipes започна да се споменава и класира сред големите имена в индустрията. Не вярвам, че едно нещо ги е накарало да ни забележат, а че всички тези усилия, които сме вложили в това да го изведем на челните позиции, са причината за тази престижна номинацията.

На сайта на приложението могат да се видят отзиви на едни от най-популярните медии в интернет: TNW, Fastcompany и Lifehacker – как успяхте да привлечете вниманието на такива сериозни сайтове?

Хората си мислят, че публикациите в големите медии създават успеха на един продукт.

Истината е, че големите медии се интересуват от вече доказани успехи. Още с пускането на Swipes на пазара, ние брандирахме приложението като популярния имейл клиент – Mailbox, но за задачи.

Това даде на големите медии интересна история, която да споделят със своите читатели.

Всъщност, успехът се дължи на висококачествения продукт и нашата страст да го изпипваме и разрастваме. Най-добрите публикации, които са правили за нас, често са били резултат на това журналистът сам да открие приложението, то да му е истински полезно и приятно, и тогава той да напише материал за него.

През lifehack.bg минават доста приложения за продуктивност и е любопитно да разберем с какво Swipes е по-добър от останалите? Защо да си го инсталираме на телефона – как ще подобри живота ни?

Приложението на Swipes има красив и интуитивен дизайн, който ви грабва веднага. Зад него е заложена методология за по-ефикасна работа със задачи. В Swipes не държиш още един списък с неща, които може, а може и да не направиш.

В Swipes планираш деня си и определяш върху какво ще работиш сега, какво ще свършиш по-късно и кои ангажименти ще останат назад в плановете. Swipes ти помага да подобриш работната си ефикасност като ти дава система и инструмент, с които да събираш задачите си на едно място, да откриваш приоритетите си и да работиш върху тях с пълен фокус.

Ние създадохме платформа, по която да проследяваш постиженията си за деня. И денят е по-добър, и животът е по-добър, когато чувстваш, че си постигнал целите си.

Evernote е едно от приложенията, които ежедневно ползвам – дори тези въпроси в момента ги пиша там, в тази връзка разкажи ни малко повече за интеграцията на Swipes със „зеленото слонче“.

В днешно време технологиите помагат на хората да автоматизират много от процесите си на работа и въпреки това органайзерите за задачи очакват потребителите сами да въвеждат ангажиментите си в техните продукти. Тези ангажименти често вече съществуват като задачи, записани в бележки, имейли, събития в календара и тн.

Решихме, че за да улесним хората да съберат всичките си планове на едно място, най-добре е да интегрираме софтуерите за продуктивност и да автоматизираме процеса. Първата интеграция, която направихме бе със софтуера за бележки на Evernote, зеленото слонче. Тази интеграция ти позволява да прехвърляш автоматично всичките си задачи от дигиталните ти бележки директно в органайзера на Swipes, което ти спестява време и усилия да ги помниш и преписваш.

Ти и колегите ти със сигурност сте хора, които залагат много на високата производителност на труда, та в този смисъл какви други приложения използвате, за да поддържате високата си продуктивност?

swipes-cover-webby

Ние сме компания за продуктивност и, разбира се, това е водеща тема в нашия екип. Продуктивността е не просто да работиш много, за да работиш много. Продуктивността е нагласата винаги да работиш върху правилния приоритет към текущия момент и в края на деня да чувстваш, че си постигнал целите си. В нашия екип използваме ежедневно:

Evernote – за всички документи и материали, които създаваме; Slack – за комуникация и координация на работата между всички сфери на бизнеса (маркетинг, продуктово разработване и дизайн); Swipes – за приоритетните задачи за деня на всеки от екипа; Trello – за планиране на работната седмица и на по-мащабни проекти.

Тези приложения подобряват комуникацията в екипа и ни дават възможност да работим върху дадена задача едновременно и да координират действията помежду си. Един от членовете на нашия екип е бразилец и възможността да работим ефективно виртуално е от ключово значение. Обичаме и срещите на живо. Рядко работим самостоятелно и винаги търсим обратната връзка като метод за оптимизиране на новите неща, които създаваме.

От тук накъде Яна – как смятате да развивате приложението, нови екстри, функционалности или…

От тук само напред и нагоре! От две години развиваме Swipes и сега вече компанията започва да расте бързо и стремглаво. Това е най-вълнуващият етап. Нови колеги се присъединяват към екипа ни, а голямата ни цел е да създадем компания-лидер в нашата индустрия и продукти, които се използват от милиони хора по света. В следващите месеци ни предстоят нови интеграции с приложения за продуктивност и изграждането на цялостна методология на работа.

Сподели 😍

7
Остави коментар

avatar
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Йордан БорисовKiril MihaylovYavor DonevДимитър АтанасовYana from Swipes Recent comment authors
нови стари харесвани
Йордан Борисов
Гост
Йордан Борисов

Един глас и от мен…..Ползвам Swipe от няколко месеца и вече ми е основния органайзер.Интерграцията с Mailbox е страхотна от последния ъпдейт е страхотна

.

kmm1313
VIP член
kmm1313

И аз гласувах … успехи!!!

Yavor Donev
Гост
Yavor Donev

Вот и от мен с пожелание за успехи. Надявам се скоро интеграцията с Google calendar да е налице, тъй като тя би била много удобна и ефективна.

Димитър Атанасов
Гост
Димитър Атанасов

Вотът е вече факт и от мен!
Успех в надпреварата.

Yana from Swipes
Гост
Yana from Swipes

Благодаря ти, Митко!

Ивко Беновски
VIP член
Ивко Беновски

Успех на екипа. Гласувах за вас.

Yana from Swipes
Гост
Yana from Swipes

Благодаря, Ивко! 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top