ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Яна Влъчкова от Swipes за качествата на приложението, осигурили му номинация за наградата Webby 2015

Запази за после

Днес имаме удоволствието да разговаряме с Яна Влъчкова – двигателят задвижващ успеха на едно от най-ефективните приложения за продуктивност в света – Swipes. Причината да я поканим, за да ни разкаже за него (нещо, което тя и екипът и вече направиха пред медии като TNW, Fastcompany и Lifehacker.com) е номинацията му от Международната Академия за Дигитални Изкуства и Науки (IADAS) за престижната награда – Webby, категория Продуктивност. Зададохме на Яна няколко доста интересни въпроса отговорите, на които могат да съперничат по полезност дори и на самия Swipes!


Привет Яна, ти си основна част от екипа на Swipes, но каква по-точно означава това?

yanaЗдравейте, радвам се да участвам в интервюто. Много интересни статии пускате и е голямо удоволствие да съм един от вашите гости. В Swipes основната ми роля е развитието на бизнеса и управлението на маркетинг стратегиите ни. Но тъй като съм и един от тримата основатели на компанията, често ежедневието ми е изпълнено с множество задачи от най-различно естество.

Както се казва – предприемачът не може да е само експерт в една сфера, а трябва да умее от всичко по-малко. И в този смисъл, моите роли често се менят спрямо каква работа трябва да се свърши в дадения момент.

Преди да навлезем в детайлите, нека да поясним – каква е основната задача на Swipes?

Swipes е дигитален органайзер, с който можеш лесно да подредиш работните си задачи за деня и да следиш напредъка си. Приложението е виртуален личен помощник, който ще ти напомни какви са текущите ангажименти, кое и кога да свършиш.

Визията ни е да създадем цялостна система за продуктивност, която да бъде имплементирана в софтуера, и която действително да дава насока на хората как да повишат своята работна ефикасност, а не просто да им предлага редица функции, които те сами трябва да разучат.

Сега малко по-детайлно – коя е любимата ти функция и защо?

Основната идея, от която се роди проектът, беше създаването на лесен начин не само да си водиш списък със задачи, а тези задачи да представят твоите цели, включително с план кога и какво да свършиш.

За това и моята любима функция е бързото разпределяне на задачи – така нареченият ‘quick snooze’.

Приоритетите ми през деня се променят и с тази функция бързо премахвам от текущите задачи нещата, които изведнъж добиват по-нисък приоритет, и ги разпределям за друг час и ден. Това ми дава възможност да работя винаги само върху едно-единствено нещо, знаейки, че приложението ще ми напомни за следващите задачи, когато им дойде реда.

Няма как да не се запитаме кое според теб е изиграло ключова роля сериозна организация като Международната Академия за Дигитални Изкуства и Науки (IADAS) да номинира Swipes за престижната награда Webby?


swipes-cover-3

През последната една година Swipes започна бързо да набира популярност на пазара за приложения за продуктивност. Изградихме ключово партньорско отношение с една от водещите компании – Evernote. Направихме много подобрения по функциите и дизайна на продукта и хората започнаха да говорят за нас. Swipes започна да се споменава и класира сред големите имена в индустрията. Не вярвам, че едно нещо ги е накарало да ни забележат, а че всички тези усилия, които сме вложили в това да го изведем на челните позиции, са причината за тази престижна номинацията.

На сайта на приложението могат да се видят отзиви на едни от най-популярните медии в интернет: TNW, Fastcompany и Lifehacker – как успяхте да привлечете вниманието на такива сериозни сайтове?

Хората си мислят, че публикациите в големите медии създават успеха на един продукт.

Истината е, че големите медии се интересуват от вече доказани успехи. Още с пускането на Swipes на пазара, ние брандирахме приложението като популярния имейл клиент – Mailbox, но за задачи.

Това даде на големите медии интересна история, която да споделят със своите читатели.

Всъщност, успехът се дължи на висококачествения продукт и нашата страст да го изпипваме и разрастваме. Най-добрите публикации, които са правили за нас, често са били резултат на това журналистът сам да открие приложението, то да му е истински полезно и приятно, и тогава той да напише материал за него.

През lifehack.bg минават доста приложения за продуктивност и е любопитно да разберем с какво Swipes е по-добър от останалите? Защо да си го инсталираме на телефона – как ще подобри живота ни?

Приложението на Swipes има красив и интуитивен дизайн, който ви грабва веднага. Зад него е заложена методология за по-ефикасна работа със задачи. В Swipes не държиш още един списък с неща, които може, а може и да не направиш.

В Swipes планираш деня си и определяш върху какво ще работиш сега, какво ще свършиш по-късно и кои ангажименти ще останат назад в плановете. Swipes ти помага да подобриш работната си ефикасност като ти дава система и инструмент, с които да събираш задачите си на едно място, да откриваш приоритетите си и да работиш върху тях с пълен фокус.

Ние създадохме платформа, по която да проследяваш постиженията си за деня. И денят е по-добър, и животът е по-добър, когато чувстваш, че си постигнал целите си.

Evernote е едно от приложенията, които ежедневно ползвам – дори тези въпроси в момента ги пиша там, в тази връзка разкажи ни малко повече за интеграцията на Swipes със “зеленото слонче”.

В днешно време технологиите помагат на хората да автоматизират много от процесите си на работа и въпреки това органайзерите за задачи очакват потребителите сами да въвеждат ангажиментите си в техните продукти. Тези ангажименти често вече съществуват като задачи, записани в бележки, имейли, събития в календара и тн.

Решихме, че за да улесним хората да съберат всичките си планове на едно място, най-добре е да интегрираме софтуерите за продуктивност и да автоматизираме процеса. Първата интеграция, която направихме бе със софтуера за бележки на Evernote, зеленото слонче. Тази интеграция ти позволява да прехвърляш автоматично всичките си задачи от дигиталните ти бележки директно в органайзера на Swipes, което ти спестява време и усилия да ги помниш и преписваш.

Ти и колегите ти със сигурност сте хора, които залагат много на високата производителност на труда, та в този смисъл какви други приложения използвате, за да поддържате високата си продуктивност?

swipes-cover-webby

Ние сме компания за продуктивност и, разбира се, това е водеща тема в нашия екип. Продуктивността е не просто да работиш много, за да работиш много. Продуктивността е нагласата винаги да работиш върху правилния приоритет към текущия момент и в края на деня да чувстваш, че си постигнал целите си. В нашия екип използваме ежедневно:

Evernote – за всички документи и материали, които създаваме; Slack – за комуникация и координация на работата между всички сфери на бизнеса (маркетинг, продуктово разработване и дизайн); Swipes – за приоритетните задачи за деня на всеки от екипа; Trello – за планиране на работната седмица и на по-мащабни проекти.

Тези приложения подобряват комуникацията в екипа и ни дават възможност да работим върху дадена задача едновременно и да координират действията помежду си. Един от членовете на нашия екип е бразилец и възможността да работим ефективно виртуално е от ключово значение. Обичаме и срещите на живо. Рядко работим самостоятелно и винаги търсим обратната връзка като метод за оптимизиране на новите неща, които създаваме.

От тук накъде Яна – как смятате да развивате приложението, нови екстри, функционалности или…

От тук само напред и нагоре! От две години развиваме Swipes и сега вече компанията започва да расте бързо и стремглаво. Това е най-вълнуващият етап. Нови колеги се присъединяват към екипа ни, а голямата ни цел е да създадем компания-лидер в нашата индустрия и продукти, които се използват от милиони хора по света. В следващите месеци ни предстоят нови интеграции с приложения за продуктивност и изграждането на цялостна методология на работа.

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
 

Подарък: най-полезната безплатна книга на български
Постигай повече за 5 мин / седмица