ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Собствен онлайн магазин само за 5 минути с CloudCart – Част 2 (детайлите)

Запази за после

Продължаваме с възможностите, които платформата CloudCart дава, като днес ще наблегнем на  детайлите, които я правят подходяща за вашия онлайн бизнес. В края на статията ще разполагате с всичко необходимо като информация, за да създадете перфектния посредник между вашите продукти и клиентите ви в интернет.


След като сте създали магазина си (ако не сте, започнете от тук) и сте се погрижи в него да има продукти, методи за доставка и плащане и най-вероятно сте оформили облика му, избирайки тема и качвайки вашето лого, време е да обърнем внимание на малките, но важни специфики, които ще направят онлайн магазина ви още по-представителен.

Богата отчетност за бизнеса ви

онлайн магазин

Менюто “Отчети”, едно от най-полезните в платформата, ще ви осигури голям набор от важни доклади като например: по продукти, по продажби, по клиенти.

Всички отчети в това подменю са създадени, с цел да получите подробна, изчерпателна и полезна информация, с която да следите случващото се в магазина ви относно клиентите и техните поръчки, наличности на продукти, силни и слаби месеци и т.н.

Друго важно меню в платформата е “Блог”.

lifehack-image-2

Чрез него ще имате възможност да създавате описателни статии като тази, с които да разказвате на клиентите си как да работят с продукта ви, да им предоставяте търговска информация, да им споделите нещо ново или да получите обратна връзка от тях.

Последното може да се случи и чрез “Приложения” като например коментари от платформата Disqus. С тази добавка ще подобрите дискусиите в онлайн магазините и ще обедините разговорите и коментарите за конкретен продукт/тема в цялата мрежа.

Имате още Facebook коментари и Zopim чат. Чрез Zopim чат например, клиентите ще могат да ви пишат директно, докато са в магазина. Този чат предлага управление на няколко разговора/чата едновременно, така че бързо и лесно да отговаряте на всички запитвания.

Не по-малко полезно е менюто “Настройки”.

Има удивително много модификации, които да използвате. Благодарение на него ще подготвите всички страници за по-добри SEO резултати, като добавите мета заглавие и описание. Управлявайте данъци и такси, изберете име за домейн. Това са само част от настройките, които трябва лично да опитате в магазина си.

Онлайн магазинът ви ще има и мобилна версия.

онлайн магазин с мобилна версия

Това е оптимизирана версия за разглеждане през различни мобилни устройства. Така клиентите ще достигат до вас докато са в движение. Според статистиката над 50% от потребителите използват мобилни устройства, когато разглеждат онлайн магазини.

Филтри за важната информация

Разполагате с филтри по: характеристики, категории, статус, подреждане по име, цена и др. Чрез тези филтри може да подреждате и синтезирате нужната ви информация, според различни критерии, така че да ви се показват само продукти, които отговарят на тях.

Издаването на фактури към всяка поръчка е полезно винаги и улеснява процеса на продажбата между вас и клиентите. Фактурите се издават само с един клик, а клиента получава своята веднага. Така се избягва тягостната работа с документация.

Две функционалности правят особено впечатление.

Това са възможността да организирате продуктите си в колекции, които да използвате за създаването на промоции, специална реклама и т.н. и опцията за създаване на характеристики на категориите – това са различни критерии в една категория продукти, чрез които можете по-конкретно да селектирате продукт. Например, характеристики като “метал”, “цвят”, “производство”..за категорията продукти “Обеци”.

Cloudcart и на други езици

Клиентите ви могат да бъдат от различна националност или да говорят чужд език. CloudCart са помислили и за това. Ако не можеш да намерите езика, който ви е необходим, лесно можете да го преведете и сам.

Лесна интеграция с Google Analytics

свързване на онлайн магазин с Google аналитикс

Всеки търговец се нуждае от дефинирани Goals събития за Google Analytics.

Интегрирания Google Analytics Ви дава възможността да следите посетителите на онлайн магазина си, да генерирате отчети и по този начин да изграждате все по-добри маркетингови стратегии без дори да напускате административния панел.

Освен всичко това…

Ще разполагате и с голям набор от маркетингови инструменти като: Google enhanced ecommercе, с който може да видите, когато клиентите са добавили артикули в количките за пазаруване, започнали са процеса на плащане и са осъществили покупка; възможност за получаване на Ваучер за Google Adwords; споделяне на продукти, посредством AddThis и много други.

В заключение ще споменем и това, че от платформата предлагат неограничен трафик и PCI-DSS сертификат, което значи че CloudCart, и в частност твоят онлайн магазин, притежава инфраструктура и ниво на сигурност, сравнимо с банков софтуер.

Без значение от локацията на твоите клиенти, онлайн магазинът ти ще работи еднакво бързо от всяка точка, благодарение на свързаността в над 55 локации по цял свят. Твоите файлове се съхраняват сигурно, като се репликират на няколко различни локации по света в реално време. Това минимизира шанса да се изгуби информация или файлове.

CloudCart е инфраструктура в облака.

Конструиран за сериозни натоварвания от трафик и е тестван с множество едновременни заявки. Това означава, че предлагат бързина на твоя интернет бизнес, без значение колко голям е той.

Изпробвай сам предимствата на платформата

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си