Как алчните авиокомпании да не ти прецакат почивката (и този път)?

Запази за после

Вижте как да си вземете полагащото ви се обезщетение ако полетът ви закъснее или няма място за вас!

Сезонът на отпуските започва и вероятно искате да посетите някоя екзотична дестинация? Планирали сте маршрута, резервиралите сте самолетните билети и хотелите и вече мечтаете за мохито на плажа.

Какво може да ви развали кефа от предстоящата почивката?

Най-често срещаният проблем този сезон са отменени полети или такива с големи закъснения, пропуснати връзки и отказан достъп до борда на самолета.  Това със сигурност не е приятното изживяване, с което желаете да ви започне лятната почивка.

Да си говорим честно – авиокомпаниите са алчни, особено нискотарифните! И както всеки голям бизнес, единствената им цел е колкото може по-големи печалби.

И все пак какви са най-честите причини за гореспоменатите проблеми?

Отменени полети, закъснения и пропуснати връзки


В типичен юлски ден в небето над Европа летят около 30000 самолета. Тъй като летищата изнемогват и физически не могат да осигурят времеви интервали за кацане/излитане, самолетите трябва да изчакват докато се отвори място за излитане/кацане. Сега си представете да се случи технически проблем с някой самолет, времето да се развали или пилотът да се разболее.

Целият план се обърква и полетите се отменят или закъсняват, пътници пропускат свързващи полети и като цяло плановете за почивка се объркват тотално.

Отказан достъп до борда на самолета

Авиокомпаниите искат да продадат всички места за всеки един полет. За да са сигурни, че няма да пътуват с празни седалки – те продават повече места, отколкото има свободни. Резултатът е т.нар. overbooking, а вие може да сте този късметлия, който няма да пуснат в самолета, защото са ви продали билет за вече пълен самолет.

Неприятно нали? Но какво можете да направите?

Европейската комисия се е погрижила  да защити пътниците, като е създала регламент, съгласно който всеки пътник може да получи обезщетение между €250 и €600 при отменен полет, закъснял полет повече от 3 часа или отказан достъп до борда.

Авиокомпаниите и летищата (като техни контрагенти) обаче крият тази информация от пътниците, защото никой не иска да плаща, а само да печели.

Но как да защитим правата си и да си получим дължимото обезщетение?

Българският стартъп Аероиск помага на пътниците да получат това, което им се полага

В началото на 2016 адв. Милен Христов – специалист по авиационно право – създава стартъп компанията Аероиск в гр. Варна.  Целта му е да помага по извънсъдебен начин на пътници, които са имали неприятни премеждия свързани с отменени полети, много закъснели полети, отказан достъп до борда или пропуснати връзки да получат обезщетение за неудобството, което им е било причинено по вина на авиокомпаниите, изпълняващи проблемните полети.

Още повече – ако пътниците са направили разноски, във връзка с тези проблеми (напр. Хотел, храна и напитки, такси/автобус до др. летище и т.н.) – Аероиск помага за възстановяването на тези разноски.

Много често авиокомпаниите лъжат за това, какво се е случило с полета и се опитват да избегнат отговорност.  Аероиск използва интензивно технически данни от авиационната индустрия- данни за трафик контрола, данни от летища и метеорологични станции и навигационни данни,  за да може да направи реалистична фактическа оценка на всеки конкретен случай. Квалифицираните юристи на Аероиск познават европейската съдебна практика, както и международното авиационно право и успяват да притиснат авиокомпаниите да платят обезщетението, което се дължи на всеки пътник.

Важно: Аероиск работи на принципа no-win-no-fee т.е. ако не осигурят обезщетението ви, пътникът не заплаща нищо. Това се отнася дори и за адвокатският хонорар и съдебните такси – в случай, че е небходимо да се води дело. Дори и делото да бъде изгубено, разноските пак се поемат от Аероиск.

Рискът за пътниците е нулев! При успех, Аероиск вземат комисионна от 25% + ДДС от събраното обезщетение.

[su_button url=”https://aeroisk.bg/” target=”blank” style=”flat” background=”#00d987″ color=”#ffffff” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: th-list” icon_color=”#ffffff” rel=”nofollow”]Успехът за една нощ е мит,точка.[/su_button]

Можете да търсите обезщетение за проблемни полети до 5г. назад във времето!

Ако сте имали полети, които са били отменени, закъснели са повече от 3 часа или не са ви допуснали до самолета, можете да искате обезщетение за тях.

Погасителната давност е различна в зависимост от държавата от/до която е бил полета (напр. в Испания е 12 г., в България е 5 г. и т.н).

В сайта на Аероиск, има безплатен калкулатор на обезщетение, който автоматично проверява критериите за получаване на обезщетение и за по малко от 1 мин. можете да разберете дали имате право на обезщетение за даден полет или не.

Дори и да не знаете номера на полета си и датата, пак можете да проверите. Най-точна оценка обаче можете да получи ако знаете номера на полета си и датата, за която е бил насрочен.

Мързи ви да търсите стари полети? Няма проблем – има автоматична търсачка за Gmail

Технологиите са върха – вече може да възложите на Аероиск да намери всички минали полети във вашата пощенска кутия в Gmail, като ще бъде извършена автоматична проверка дали имате за тях право на парично обезщетение.

Автоматичното търсене на обезщетение във вашата пощенска кутия не събира лични данни или друга чувствителна информация – единственото, което търси са номер на полет и дата на полет! Сигурността на личните ви данни е гарантирана. Аероиск са регистрирани като оператори на лични данни към КЗЛД.

Твърде хубаво, за да е истина?

Екипът на Аероиск обича, това което прави – работата им е съчетание на високи технологии, авиация и право. Какво по-хубаво от това, човек да работи, това което обича и същевременно да помага на хората?

[su_button url=”https://aeroisk.bg/” target=”blank” style=”flat” background=”#00d987″ color=”#ffffff” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: th-list” icon_color=”#ffffff” rel=”nofollow”]Успехът за една нощ е мит,точка.[/su_button]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак