Христо Златарски, създател на Elitebook.bg, пред lifehack

Христо Златарски е от хората, които имат малко по-различно виждане за сайтовете за запознанства. И точно тази своя собствена визия, той е материализирал под формата на дигитална среда, в която интелигентните хора биха могли да общуват помежду си по един изключително приятен, а често и романтичен начин. Вижте какво сподели Христо специално за читателите на lifehack.bg за причините, които са го подтикнали да сътвори тази “първа онлайн стъпка в намирането на подходяща, сродна половинка”:

Как се роди идеята за създаване на подобен сайт за запознанства?

След завръщането ми от чужбина се наложи да намеря нова социална среда. Попадайки в различни социални кръгове установих, че има  голям брой млади хора, които търсят човек на тяхното ниво. Това са добре образовани, интелигентни, с богата обща култура хора – говорещи по няколко чужди езика и имащи перспективни професии.

По това време се запознах с моите партньори, с които заедно направихме този сайт.

Оказа се, че и  те като мен са имали същата идея и след, като в един разговор се разбра, че сме на една вълна, решението да започнем беше взето бързо.

С какво този сайт е по-различен от всички останали?

Елитбук е първият сайт в България създаден да събере  хора с отлично образование, маниери и стремеж към себеусъвършенстване. Нашата аудитория се състои от международно-мислещи хора със сходни интереси, възпитание и образование. Целта ни е да гарантираме  запознанства и комуникация на високо ниво.

Намирането на тези хора сред основната маса се оказва почти непосилна задача за повечето успели мъже и жени. Целта ни е да ги съберем на едно място и да им дадем възможност да се срещнат. Във всички останали сайтове това не е така, там са събрани хора от всички прослойки и търсенето е като игла в купа сено.

Кой може да стане член на Elitebook.bg?

Сайтът е затворена общност и за да сте част от нашето общество се изискват сериозни критерии.

Членството става с покана от съществуващ потребител или одобрена молба за членство от нашата етична комисия, съставена от членове на сайта. Изисква се да имаш над средното интелектуално ниво, да си в подходяща социална среда, за да може да попаднеш сред нас.

Какво прави сайтовете за запознанства по-сигурно място от социалните мрежи?

Да започнем с това, че не всички сайтове за запознанства са сигурно място.

Повечето от тях ти позволяват само с една, и то безплатна регистрация, да търсиш хора по всякакви критерии, веднага да им изпратиш съобщение или имейл. Нищо не те спира да досаждаш на някого или ти да се окажеш под ударите на човек, който просто се опитва да убие времето.

Допускането на всички желаещи, без критерии за регистрация в тези сайтове ги прави равнопоставени със социалните мрежи, където всеки вижда всеки и е свободен да прави каквото поиска. Да не говорим за съдържанието на някои снимки, които се прикачени към профилите в тези сайтове. Любими са ми тези, в които чичо Пешо от село Буйнаре се е снимал сам по „мускули” пред огледалото в банята. Такъв тип човек няма да намерите в Елитбук.

Тук не се допускат хора, които не отговарят на високи критерии, тук не се допускат хора, които са решили само да си убиват свободното време, тук не се допускат хора, които качват снимки с подобно на вече споменатото съдържание.

Елитбук е преди всичко място за хора с добро възпитание и вкус.

Отхвърлили сме стотици молби за регистрация точно, защото искаме да съхраним уникалната атмосфера, която предлага сайта. Не на последно място трябва да кажем, че някои от функционалностите му – като скриване на снимки по желание на потребителя, отписване от групи за съвпадения, контрол над езика и т.н., правят Елитбук сигурно място за общуване.

Това, че не се разкриват имейл адреси, телефонни номера, скайп и Фейсбук акаунти, рождени дати и т.н. някак си те кара да се чувстваш доста по-защитен и далеч от обсега на хора, с които не желаеш да общуваш.

Защо Elitebook.bg е платена услуга?

Членството в Елитбук не е безплатно поради много причини.

Първо това отсява наистина сериозните хора от тези посетили сайта от чисто любопитство. Вече много хора посещават модерните SpeedDating събития, където цената на посещение е 20 лв. и можеш да срещнеш не повече от 10 души от неподбрана аудитория. При нас това е цената за месец и имаш възможността да срещнеш много повече хора. И най-вече съдържанието – ние нямаме аналог в България. Стандартните сайтове за запознанства предлагат много профили, но нивото на хората е ниско. Тук плащаш за качеството на това, което получаваш.

Предлагаме голямо разнообразието от екстри, разработени изцяло за улеснение на потребителите.

В момента предлагаме  пълен Видео и Аудио чат, SMS известяване, търсачка на заведения и места за среща, както много други екстри улесняващи комуникацията между участниците. Получавате достъп до интересни събития и образователни семинари, както и възможността да срещнете на живо други членове на сайта на ексклузивни партита. Ако нашата услуга Ви се струва прекалено скъпа, то Вие най-вероятно не сте готови да бъдете наш член.

Организирате събития, каква е тяхната идея и цел?

Целта е да предложим на нашите потребители възможността да посетят семинари за личностно развитие, покани ли сме известни лектори, които да предадат своите знания и да помогнат за развитието на нашите членове. Също така организираме  клубни срещи и ексклузивни партита за среща с другите членове на сайта.

Как беше при нас миналия уикенд, с гостите от elitebook.bg…Видеото не лъже – едни от най-забавните и емоционални дни, които сме имали в Къщите на Витата Стена!

Posted by Къщите от Старо Време on Friday, 23 January 2015

Организираме  прекрасни уикенди. Това са групи от по 10 мъже и жени, където участниците могат да прекарат чудесно време в компанията на хора като тях, да спортуват заедно, както и да участват в семинари на различни теми, за да могат да получат 3 в 1 – запознанства с нови интересни хора, личностно развитие и спорт.

Кой е по-активен що се отнася до първата крачка – мъжете или жените?

Данните от сайта показват, че по-често жените правят първата крачка. Те са и по-креативните в завързването на разговор. Мъжете най-често ползват така наречените „айсбрейкър” въпроси (въпроси за „разбиване на леда”), с които целим да помогнем на потребителите да започнат разговор на тема, която знаем, че е важна за отсрещната страна.

Това е една от заложените тайни в алгоритъма на Елитбук и кара човекът отсреща да обърне внимание. Няма друга система, която да прави това.

Жените са и по-наясно какво търсят, по-стриктни са в попълването на данните, изпращат ни коментари, оценяват другите. Може би тяхното желание за връзка е по-голямо и това се обяснява с факта, че те са по-притиснати от времето в сравнение с мъжете. За интелигентните и успели жени е доста по-трудно да намерят подходящия мъж, защото повечето мъже не се чувстват комфортно, когато жената ги превъзхожда.

Да, те вътрешно й се възхищават, но нямат куража да се обвържат с нея.

Всички мъже твърдят, че искат успяла и умна жена до себе си и това е хубаво, защото е възможност те самите да се развиват покрай нея, но малко са тези мъже, които се обвързват с точно такъв тип жена.

Защо, според теб, толкова много хора срещат трудности в откриването на правилния партньор?

С течение на времето човек, който влага много труд и старание в това да постигне нещо в професионален план, се оказва така да се каже „отритнат от стадото”. Приятелите му вече са семейни, имат други ангажименти и цели в живота. Чуват се все по-рядко, а накрая дори престават да се виждат. Малцината, които все още не са семейни вече са те запознали с всички техни приятели, с някои от които си имал несполучливи връзки. Т.е. на теб ти трябват нови хора, но къде да ги срещнеш, когато се прибираш уморен от работа, нямаш с кой да излезеш и просто си казваш „ще организирам нещо за събота вечер”. В събота обаче пак се чувстваш изтощен, защото си прекарал вечерите до късни часове ровейки нещо из нета. Отлагаш една събота, втора събота и така месеците си вървят.

Точно от там идва трудността –първо нямаш подходящата среда да срещнеш нови хора, камо ли правилният партньор, второ няма как да намериш тази среда, защото си стоиш вкъщи и трето при някои хора многократните опити за завързване на връзка са ги направили доста предпазливи.

Издигнали са стена около себе си, защото не искат отново да бъдат наранени.

И тъй като тези хора си знаят цената, не биха направили компромис в избора на партньор. Колкото повече се усъвършенства човек, толкова повече растат неговите изисквания към половинката. И това е съвсем нормално.

Защо Елитбук, а не Фейсбук?

Това е добър въпрос. Facebook е като гигантски магазин, в който няма табели къде са стоките. Имат всичко, включително и онова, което търсиш, но то няма етикет, няма цена и не знаеш дали се продава.

Това е груба аналогия, но ако заместим стоките с хора ще видим, че нещата са точно така. Имаш голям избор от хора, но не знаеш нищо за тях. Свободни ли са в момента, търсят ли връзка? Какво е тяхното интелектуално ниво? Какви са техните интереси и имате ли общи събирателни? Търсенето там е изтощително и е сравнимо с чукането от врата на врата, за да видиш къде ще ти отворят. 90% от случаите срещаш отказ или просто другата страна няма интерес.

При нас, всички тези неща са ясни.

Нашите членове имат ясна визия защо са при нас, знаят какво търсят и какво е тяхното ниво. Това прави нещата значително по-лесни за хората със забързано ежедневие и ясна представа какво искат от човека насреща.


[su_button url=”https://elitebook.bg/” rel=”nofollow” target=”blank” style=”3d” background=”#9E55DD” color=”#ffffff” size=”9″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: heart” icon_color=”#6C3F93″]Подайте заявка за члество! Вижте какво всъщност предлага elitebook[/su_button]


Вижте още и: За бариерите, които успехът често създава пред шанса за една истинска връзка, за способността да бъдем слаби: Успехът – враг или приятел на истинската връзка?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак