Влез в Клуба
онлайн магазин

Какво трябва да осигури платформата, на която ще повериш своя онлайн магазин

 •  
 •  
 •  

Запази за после
 • Ако си търговец поставил основите на своя онлайн бизнес, но искаш друг да поддържа онлайн магазина ти
 • Ако искаш да развиваш онлайн магазина си успешно, но нямаш достатъчно време да се занимаваш
 • Ако искаш някой друг да се грижи за добрата му работа вместо теб…

…този материал е специално за теб!

И така…заредил си е-магазина си с продукти, настроил си методите за доставка и начин на плащане и се чудиш сега накъде…или знаеш накъде, но се чудиш Как?.

Повечето платформи за създаваме на онлайн магазин предлагат допълнителни пакети с услуги, от които всеки бизнес се нуждае ако иска да бъде конкурентно способен. Преди обаче да избереш своята платформата, ще ти дадем няколко насоки какво да търсиш като функционалности и услуги, за да се ориентираш към подходящата за твоя бизнес.

Експерти осигуряващи спокойствие и сигурност за магазина ти

онлайн магазин

На първо място платформата трябва да предлага екип от професионалисти, готови да свършат всичко по настройките на магазина ти. Това ще ти спести време, а таксите, които се заплащат не са високи и ти гарантират професионализъм при изпълнение на услугата.

Така например от изключителна важност е да имаш “Общи условия” за работата и поръчките в магазина ти. Желателно е те да бъдат изготвени от юрист или човек, запознат със законодателството, което ще спести проблеми и за теб и за клиентите ти.

Съветът ни е да оставиш това на фирмата, чиято платформа ще използваш, защото те най-често имат вече изпипани и готови такива.

cover-33

Направи си собствен, напълно функционален онлайн магазин само в 4 лесни стъпки! Тествай безплатно

Професионално направено лого и банери за магазина ти

Всеки уважаващ себе си търговец има нужда от лого за магазина си. Тъй като логото те представя пред клиентите ти важно е да е лесно разпознаваемо и оригинално.

Потърси такъв екип, който е готов да ти предложи професионално изработване на лого, за да си гарантираш отличен старт и добро първо впечатление.

Друго, което се вижда първо на началната страница на магазина ти са неговите банери.

Банерите са неразделна част от рекламата в един онлайн магазин. Те ще ти помогнат да популяризираш всичко, което искаш и ще насочат клиентите ти към продукти или категории, върху които искаш да акцентираш точно в този момент.

Ако се нуждаеш от банери, фокусирай се в създаването на посланията, а остави други да изградят визията им и да направят всичко останало.

Сега да се концентираме върху самите продукти.

Кои са двете им основни характеристики?

 • Доброто описание (“Създаване на продуктово съдържание“)
 • Привличащи окото снимки!

И за двете особености се предлагат допълнителни услуги в платформите.

За да е наясно клиента какво точно представлява продукта, без да може да го пипне добре е описанието да е детайлно и съобразено със спецификите му.

За целта можеш да получиш съвет и помощ от хора, които се занимават с писане на продуктови описания и знаят тънкостите в тази материя.

На техническа помощ можеш да разчиташ и при търсенето на специалисти, които да заснемат в най-добра светлина самия продукт. Буквално и преносно, защото фотографията си е цяла наука и можеш много да объркаш или подведеш клиента, ако му предоставиш снимки с лоша резолюция и не показващи достатъчно контраст и детайлност.

Тук значение имат и тоновете на снимката, светлината ъгъла на заснемане и цял куп още подробности, за които един средностатистически потребител или търговец нямам как да знае, а какво остава да приложи.

Има и друг особен момент при снимките и той е тяхната обработка след заснемане.

Когато говорим за продукти, търговия онлайн и като цяло за неща, които се продават и по външен вид (освен по основни качества), именно последващата обработка на кадъра е това, което допълва липсващото парченце в пъзела от цялостния завършен вид на продукта. Важно е тук човекът, който ще работи по снимката да е истински професионалист, за да не се получават странни или направо нелепи фотографски продукти.

Стигнахме до тънката част, а именно:

Маркетинговите инструменти.

онлайн магазин

Ако не искаш конкурентите ти да се появяват преди теб в търсачките е важно да имаш правилно конфигурирана вътрешна оптимизация. Това е оптимизация по ключови думи, SEO заглавия, мета тагове и описания и други, което ти гарантира по-добра разпознаваемост от търсещите машини и по-добра вероятност потенциалния клиент да те забележи.

И, разбира се, каква търговия ще е ако не се рекламира правилно.

Рекламите в Google AdWords и в Facebook Ads ти гарантират достигане на огромен брой, различни по интереси клиенти, които можеш да сегментираш и таргетираш според целите на бизнеса и конкретната кампания. Повече хора ще видят и чуят за теб, по един различен начин, който не се приема като дразнеща рекламна кампания и вероятността това да ти доведе много повече клиенти е огромна.


Важно

Отношението към клиентите ти е от огромно значение за бизнеса и репутацията ти. То показва твоя авторитет и професионализъм като търговец. Затова е важно да се довериш на фирма, която ще ти предостави всичко необходимо за техническото обезпечаването на онлайн магазина ти – от началото до края. Точно такава компания е Cloudcart!

cover-33

Направи си собствен, напълно функционален онлайн магазин само в 4 лесни стъпки! Тествай безплатно


 •  
 •  
 •  
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
инструмента
за супер продуктивност
100
free ebook
инструмента
за супер продуктивност
100
Изтегли книгата и вземи над 100 принципа и инструмента, които ще ти помогнат да работиш по-бързо и по-леко
FREE ebook
Изтегли книгата и стани част от над 15 000 човека, които вече получават най-полезното от нас директно в пощата си
-50% отстъпка - всеки месец
Само 29 лв / месец за достъп до премиум съдържанието на Лайфхак, включващ:
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА
 • Достъп до микро ръководства и премиум материали
 • Достъп до секретна група в иновативна платформа
 • Достъп до библиотеката с подбрани книги (en)
 • Спираш подновяването, когато си поискаш
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this