„Племе на здравето“ – или как Живко споделя вкуса на живота по своя специален начин

© Живко Джамяров

,Живко Джамяров, създател на онлайн общността „Племе на здравето“, разказва за личната си еволюция – от „Защо точно на мен?“, през осъзнатата промяна за здраве и превенция, и предприемачеството с мисия да припомни на повече хора принципите на живота в хармония.


Точката на пречупване

Историята на Живко е колкото позната, толкова и уникална.

Той има успешна кариера, живее динамично, но един ден, в хотелска стая в чужбина, по време на командировка, преживява инсулт.

Тежкото му здравословно състояние и дълго възстановяване го карат да се обърне навътре към себе и да потърси отговор на въпроса:

Не исках този въпрос да остане без отговор и да го отдам на обстоятелства, които са извън мен, затова потърсих причината дълбоко в мен и в това, което съм правил или не съм правил до този съдбовен момент, анализирах моите навици и отношението ми към храната и собственото ми здраве. Стигнах до заключението, че най-важното за човешкото здраве е да има превенция, и то на много нива.

Живко, ancestralsuperfoods.bg

Вкусът на живота е въпрос на осъзнат избор

Живко загърбва корпоративната кариера и започва да търси начини да се възстанови устойчиво и да продължи напред, следвайки добрите традиции на здравословното хранене, с грижа за себе си, които да му осигурят бъдеще.

Така открива йогата, медитацията, разбира, че чистото съзнание има нужда и от добра храна, която да го подхранва и развива.

Йогата му открива пътя към чистата растителна храна, която не е лесно достъпна. Живко се обръща към книгите за плодовете, зеленчуците, билките, гъбите, за начините за здравословно им комбиниране, и разбира какъв е вкусът на живота, когато се храниш осъзнато и според истинските нужди на тялото и ума.

Но храната, от която наистина се нуждае, не се купува от супермаркета и той я търси усилено, за да продължи своя духовен път.

растителна храна

Духовното не е достатъчно за добрия живот – двигателят на човешкото тяло са хранителните вещества, които поема
– Живко джамяров

Големият проблем на модерното ни общество:

Индустриализацията в храната – това, че тя е много далече от истинската си същност на пълноценна храна, тя е просто масов индустриализиран продукт, лишен от полезните си свойства“, пояснява той.

Но за търсещите по-добър начин на живот има алтернатива…

Суперсилите на суперхраните


супер храни

Голямото осъзнаване, че вторият шанс, който е получил, изисква от него да надмогне собствените си нужди, води Живко до избора да развие концепцията за достъпни суперхрани.

Влага осъзнатата си любов към живота, търпение и постоянство в създаването на собствен бизнес за пълноценната и функционална растителна храна. И не се спира само до тук!

Създава и на общност, която използва храната като гориво за пълноценен живот, в хармония с природата.

Исках да имам готово решение, което да преодолее първичните съпротиви, като „нямам време за готвене“, „не ми е вкусно“, „не знам с какво да го комбинирам“. Заех се с по-трудната задача да споделя наученото и да помогна на колкото се може повече хора да осъзнаят важността на превенцията по отношение на различните заболявания и да се погрижат за здравето си.

Живко, ancestralsuperfoods.bg

Живко обединява усилия с микробиолог, с медицински специалисти, за да популяризира „живата“ покълналата и ферментирала храна, в която „витамините и минералите са съответно в метилирана и хелатна форма; която би помогнала за човешкия микробиом, подпомагайки го с пребиотици, с добавени пробиотици, улеснявайки функцията му“.

Така се стигна до създаването на четири многокомпонентни холистични формули за функционални храни, които да са лесни за консумация, универсални и приятни на вкус.

Проектът “Ancestral Superfoods” се посвещава на мисията за здраве и превенция и се развива до „Племе на здравето“.

„Племе на здравето“ събира осъзнатите хора


племе на здравето

Онлайн общността „Племе на здравето“ надгражда идеята на Живко да си отдаде на кауза, която да е изцяло насочена към  здравето на хората.

Във Facebook групата той и съмишленици споделят своя опит с различни храни, тяхното приготвяне и въздействие, възможности за превенция на различни заболявания и проблеми чрез природосъобразни методи, своята визия за света. „Племе на здравето“ е място за всички, независимо от избора им да се хранят със животинска храна, или не.

В него има усещане за единение и разбиране, че най-важното е да знаем защо и как да е грижим за себе си и за света.

Блогът на проекта – „Алманах“ допълва социалната функция на общността, като събира опита и личните истории на хора с мисии, които изпитват удоволствие да живеят осъзнато и да се развиват. Такива са и събеседниците на Живко във видеосрещите, които се излъчват директно в „Племе на Здравето“ през стрийминг платформата „StreamYard“.

В трудните времена по време на COVID ситуацията общността помогна на много от членовете ѝ да се справи с психологическите, социални и здравословни предизвикателства.

Самият Живко преживя тежко Ковид-19.

Той беше достатъчно смел и откровен да разкаже за изпитанието и за търсенето на нови подходи за възстановяване.

„Продуктите на „Ancestral Superfoods“ са част от пътя към здравето, а в нашите ръце е силата, с която да съберем останалите „градивни блокове“ и да тръгнем решително по него.

“Ковид-19 ме предизвика отново да си отговоря на въпроса „Защо на мен?“ и да поема още по-смело по пътя към себе си, да се уповавам по-силно на традиционните подходи в храненето и в грижата за себе си, за семейството си. Това изпитание ми показа, че има още много да надграждаме като хора, за да бъдем успешни и в хармония със света

Живко Джамяров

Ако имате въпроси към Живко и това, което прави, заповядайте да ги зададете в коментарите отдолу:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА