syndicator-header
WEB & Apps

HootSuite Syndicator: обогатяване на социалните ви мрежи със съдържание от RSS [онлайн маркетинг]

718x90-lifehack

Ефективен начин за подобряване на онлайн маркетинга ви чрез консумиране, управление и споделяне на информация от RSS канали, директно от таблото ви в HootSuite

Google Reader може и да върви съвсем сигурно към пенсия, но в никакъв случай не изхвърляйте старите RSS емисии вън от играта, защото те все още остават доста мощен инструмент за поглъщане на селектирано според вкусовете ни съдържание.

Както видеото по-долу обяснява,  в наши дни едни от най-умните социално-медийни практици използват информационните RSS канали по съвсем нов, по-добър начин.

Когато имате за задача да разпространите дадена информация чрез социалните си мрежи, с което да подобрите вашия онлайн маркетинг, предизвикателство номер едно е най-напред производството на висококачествено, релевантно на вашата дейност съдържание.

В този смисъл инструментът HootSuite Syndicator може да ви помогне, като ви предостави доста удобна за организиране библиотека от публикации, подредени според вашите изисквания,

…съдържание, което в последствие да селектирате и да решите къде да споделяте.

Тоест това е една страхотна алтернатива, освен на RSS каналите, но и в това да попълните информационния поток насочен към вашите клиенти и читатели с още по-интересни и засягащи бизнеса или сайта ви неща.

С най-новата опция на добавката за Chrome Hootlet, която вече поддържа добавяне/абониране за RSS емисии, най-новите статии на любимите ви сайтове или на конкурентите ви да речем, ще се визуализират директно на таблото в профила ви в Hootsuite, точно до каналите от социалните ви мрежи – организирано в табове.

Маркетингът на съдържание покачва все повече своята популярност сред желаещите да наложат някаква марка, а инструментът HootSuite Syndicator определено спомага още повече за ефективността му.


Вижте още и → Защо качествената рекламна статия е новия маркетингов инструмент?


Това приложение днес може да ни даде пълен контрол на съдържанието, което следим, ще го централизира на едно място, директно в ръцете ни чрез потребителския ни акаунт в HootSuite.

A image

Тези нови възможности на един от най-популярните инструменти за управление на профили и фен страници в социалните мрежи, обединява към настоящия момент редица мощни функции и приложения.

Главното табло осигурява достъп към всяко медийно съдържание, което се публикува в добавените от вас социални канали, а функцията, за която говорим тук RSS абонамент ще ни позволи да добавим всеки фийд от сайтовете, които желаем.

В тази връзка плъгина за Google Chrome – Hootlet прави точно това – добавяне на RSS емисиите наистина много по-удобно.

След като вече сте се регистрирали за безплатния акаунт на HootSuite и го използвате за публикуване на статуси във време, което желаете – да добавяте и RSS каналите на любимите си сайтове няма да ви е никакъв проблем.

След като инсталирате Hootlet, трябва само да отворите някой сайт, който искате и да се абонирате за първата си RSS емисия, а HootSuite ще се погрижи за останалото.

HootSuite Syndicator автоматично ще добави към таблото заедно със социалните ви мрежи и вашите нови RSS абонаменти.


Вижте още и → Как да печелим пари от интернет – новият онлайн стандарт!


А сега следвайте тези няколко лесни стъпки, за да направим всичко това на практика:

 • Инсталирайте Hootlet във вашия Google Chrome браузър – преди това обаче трябва да имате регистриран профил в HootSuite, за да може да свържете добавката към него.
 • Отворете сайт, за който искате да се абонирате – съдържанието, което да се изобрази в таблото избирате само и единствено вие.
 • Намерете бутона или линка за RSS абонамент и кликнете върху него – вижте снимката.

syndicator-header_lifehack_bg

 • Изберете къде искате да се добави потока от абонамента ви – може да го поставите във вече съществуващ раздел от таблото ви или да създадете ново. Много удобно за организация на информацията. Вижте снимката отдолу.

Untitled-10

 • Сега, когато отворите профила си в HootSuite, ще видите и новите потоци с добавената от вас информация и съдържание от любимите ви сайтове.
 • Остава само да следите, да четете и да споделяте съдържанието, което сте добавили.
 • Избирайки бутона за тази цел, разположен върху всяка една статия от фийда, автоматично ще ви се създаде статус за публикуване с удобен, съкратен линк плюс всички останали преимущества на този инструмент – добавяне на снимка, задаване на желан от вас час за публикуване и т.н.

Untitled-12


Цялата тази работа може да е адски полезна и удобна за няколко неща свързани със съдържанието, което споделяте и консумирате, а именно:

 • да следите и управлявате съдържанието от важните за вас блогове и сайтове от едно-единствено място
 • да следите каква информация публикува конкуренцията
 • да публикувате друга, различна от вашия сайт интересна информация.
 • да добавите собствения си сайт, като така още по-лесно ще споделяте постовете си от таблото, без да се налага да пишете на ново статуси

Как да импортираме OPML/XML файл с вече направени абонаменти


Оказа се, че тук имаме и тази изключително удобна функция, която ще ни позволи да импортираме вече направени абонаменти в други RSS приложения, които вече ползваме. Става доста лесно, вижте как:

Отваряте вече направен от вас таб, където сте добавили поне вече един RSS фийд. Избирате бутончето, показано отдолу на снимката, след което ще ви се отвори изкачащ прзорец с мениджъра на емисиите, които са в този таб.

hoot1

След това най-отдолу ще видите опция, от където да импортирате файл с ваши вече направени RSS абонаменти, както съм направи аз в случая – бях си запазил OPML файла от Google Reader, който в този момент вече е мъртъв!

hoot2

Остава само да изберете, съответния сайт, който да добавите в желания от вас таб. Аз лично си направих отделни табове с отделни теми, където от този RSS мениджър добавям тези блогове, които са тематични с таба.

Доста е лесно всъщност и удобно разбира се. От вас се иска само малко време да си организирате импортираните информационни потоци. Това е!

Ако вече използвате тази нова добавка за Chrome и имате профил в HootSuite, кликнете върху нашия линк за RSS емисията ни и я добавете към таблото си!


A image

Вижте още и → Как да се подготвим за предстоящия RSS армагедон на Google Reader?

718x90-lifehack

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!

Пишете ни! Как можем да ви бъдем полезни?

Съобщението ви беше изпратено
Благодарим Ви!