Активирайте новият Facebook Timeline по-рано от останалите за 5 минути+Видео!

Важно: Всичко, което ще прочетете в тази статия за съжаление вече не е особено актуално, тъй като от Facebook официално направиха достъпен Timeline за всички профили.

И за да го активирате просто натиснете този линк, нищо повече! Или отидете в профил на ваш приятел от Facebook, който е активирал новия дизайн и най-отгоре на акаунта му би трябвало да видите зелен бутон, който ви подканя и вие да го включите!

Facebook изглежда този път изфабрикува доста сериозни промени особено във външния си вид и особено в потребителското преживяване, което ще ни предостави с новата си функционалност наречена Facebook Timeline.

Точно това нововъведение е може би най-голямата актуализация до сега в тази социална мрежа и освен, че ще се наложи тук в lifehack.bg доста да променим безплатната си книга за Facebook, ще даде на всички нас едно наистина по различно усещане за нашият профил и едно още по приятно прекарване в онлайн социала, от където както изглежда няма излизане и то особено сега.

С тази кратка статия може да следвате стъпките, които ще ви покажа, за да активирате новия дизайн на Facebook Timeline преди всички останали редови потребители и то точно сега!

И въпреки, че доста потребители вече са разстроени от поредните промени в Facebook, несъмнено това, което ще получат с новия редизайн на профилите си, Facebook Timeline ще ги изпрати на ръба на потребителското преживяване в една социална мрежа и това във съвсем добрия смисъл на думата.

Или може би не? Всъщност аз вече изпробвах този трик и си активирах това, за което става въпрос тук и наистина работи добре, изглежда супер лъскаво и признавам адски ми е любопитно и интересно да си настройвам новия Facebook профил.

Освен способността да се върнем назад във времето и да видим кога сме започнали да излизаме с бившата си приятелка и да умрем от смях как сме могли да я търпим толкова време-да, буквално Facebook Timeline ще ви изкара точните дати, ще ви бъде и интересно да проследите други интересни събития, които сте публикували в миналото на стената си.

Така че запретнете ръкави, отделете точно 5 минути и вижте как да активирате преди останалите потребители новият Facebook Timeline. Тази тайна е само за вас, нашите читатели, не казвайте на никого!

И ако се затрудните със стъпките, които съм написал, подготвил съм ви и кратко видео в края на статията с обяснение как много лесно да направите този трик следвайки описаните стъпки по-долу…

Ето и стъпките:

1) Естесвено нужно е да имате Facebook профил. Ако нямате, това е магическия линк в случай че още не сте част от най-голямата социална мрежа, в което лично се съмнявам и все пак: http://www.facebook.com

новия фейсбук профил

2) Ок, сега да започнем малко по-сериозно! В търсачката, която се намира най-отгоре на профилната ви страница или на новинарския ви фийд във Facebook въведете думата “developer” и изберете приложението на Facebook-“Developer” точно както го виждате на снимката отгоре.

3) Сега е необходимо да създадем ново приложение. И въпреки, че аз лично имам няколко, които използвам за коментари по сайтовете си, за да активирам новия дизайн ми беше необходимо да създам още едно, точно както ще видите и тук.

Не се притеснявайте никак не е сложно. Просто натиснете бутона “+Create New App“, попълнете задължителните полета и продължете напред…

създаване на фейсбук приложение

4) Изберете вашето ново приложение от страницата Developers App /трябва да сте логнати в профила си/и под надписа  Open Graph натиснете линка с наименование “Get Started“, както се вижда на снимката отдолу.

Ако получите съобщение за грешка, в което се казва да дадете специфично име за , т.нар. namespace на вашето приложение, просто се върнете в началната страница на приложението и под basic infо в полето “App Namespace” задайте някакъв произволен текст.

5) Въведете някаква произволна информация и натиснете големия зелен бутон наречен “Get Started“. Ако искате въведете думите read и movie точно както ги виждате на снимката, за да не му мислите много какво да напишете! И без това приложението, което създаваме няма да работи никъде.

6) На следващия екран променете най-малко една произволна част от информацията за приложението, след това натиснете  “Save Changes and Next” като правите това през целия  път до края, минавайки трите раздела на настройките!

7) Готови сте! Отидете във вашата профилна страница във facebook и изчакайте няколко минути, след което обновете страницата или както се казва “рефрешнете” профила си. Може и да го направите веднага…

При мен ефекта се получи точно след втория рефреш на профила ми-може да видите на снимката отгоре.

Ще разберете, че промяната е станала, когато видите на върха на екрана си покана, чрез която от Facebook ви канят вече като разработчик/в моя случай фалшив, защото не съм никакъв разработчик/ да използвате новия Facebook Timeline преди редовите потребители/вижте снимката отгоре/.

След това се насладете на вече абсолютно обновения си Facebook профил. Може би ще сте малко изненадани в началото затова сега аз ви оставям да си поиграете с настройките и новите му функции!

И да ви напомня, че ако не можете да се справите със стъпките и не се получава, можете да гледате видео урока, който направих, показващ точно как става целия номер, без да е нужно да сте разработчик на фейсбук приложения.

Естествено може и да ме питате ако нещо не ви е ясно в полето за коментарите и ако мога и ми е в компетенциите, ще ви отговоря с радост.

Нека и ние, които не сме разработчици да можем да използваме малко по-рано символът на новото усещане за социална мрежа, а именно новият Facebook Timeline. Давайте, напълно законно е…И все пак не казвайте на никого!