Инструментите, които съм селектирал са едни от най-добрите в уеб пространството, а освен това са страшно лесни и приятни за употреба-почти не изискват замисляне! Включили сме от може би почти всички видове такива безплатни приложения с оглед на платформата, от която се използват: директно от Youtube, чрез други уеб сайтове и чрез добавки за браузъри.

Със сигурност има хиляди такива подобни инструменти в интернет и този списък изобщо не претендира за изчерпателност.

Ако вие използвате някоя подобна уеб услуга, за да си теглите любимите клипове и сте особено доволни от нея и не е сред посочените, ще се радвам да го споделите в полето за коментарите!

1. DownloadHelper

web екстрактора, добавката за Firefox, който тегли всичко отвсякъде!

Video DownloadHelp

Сайтовете като YouTube, Vbox7 и другите такива със сигурност са доста забавни, а честно казано на мен са ми и полезни-доста неща съм научил от тях!

Проблемът е че от тях не можете директно да изтеглите видео материала на компютъра си, който ви е харесал или ще ви бъде полезен-било то песен, презентация или стъпка по стъпка как се настройва дадена програма.

И така се налага да посещавате сайта всеки път, когато искате да гледате нещо,което вече сте харесали-досадно нали!

Ако обаче любимият ви браузър е Firefox, което е така вече за милиони потребители на интернет, на помощ за тази, въпросна задача, за която говорим идва супер добавката за YouTube-DownloadHelper.

Чрез нея можете да съхранявате любимите си клипове на вашия твърд диск и да ги гледате когато си поискате. И забележете, можете да теглите клипове не само от YouTube-можете да теглите клипове от всякакви сайтове имащи стрийминг видео.

Аз лично я използвам от доста време страшно съм доволен, защото до сега винаги и отвсякъде съм успявал да си изтегля желания клип без никакъв проблем. В характеристиките и пише че могат да се свалят и аудио клипове, но още не съм го пробвал.

Единственото, което трябва да направите е да я инсталирате във Firefox. След което ще ви се появи бутон горе при основните навигационни бутони на браузъра и когато решите винаги можете да изтеглите клипа, който ви е харесал.

Много добра добавка, никога не ме е подвеждала. Ако още не сте със Firefox можете да изтеглите последната му версия на български от този линк!

Някои видео файлове са доста големи и плъгина ви дава опция да го изтеглите на части с определен размер.Това е моят личен фаворит-абсолютно безплатен е! Може би по долу ще намерите и вашият!!

Забележка: понякога при мен при някой клип добавката не светва като активна и не мога да сваля видеото. За да светне отново като активна и за заработи просто презаредете страницата с клипчето-поне при мен така се оправя

2. DownloadTube

Изтегли и конвертирай любимите си клипове само с един клик!

downloadtube

Ако търсите решение чрез, което само с едно кликване да конвертирате и сваляте любимите си клипове от YouTube без да инсталирате какъвто и да е софтуер на компютъра си, сайта DownloadTube е вашият човек!

Това е страхотен безплатен уеб базиран инструмент чрез, който клиповете се преобразуват и теглят за нула време! Просто копирате URL адреса на клипа, който искате да конвертирате и изтеглите. След това посещавате въпросния сайт DownloadTube и поставяте линка в полето, което виждате на картинката по-горе.

Чрез това приложение можете да преобразувате клипчето във формати MPG, MOV, 3GP, MP4, в любимия ви MP3 формат или FLV флаш файл.

Просто натискате бутона “Convert and Download” и файлът вече е конвертиран и готов да го съхраните на вашия компютъра.DownloadTube е безплатен и не изисква никаква регистрация!

3. Dirpy

Страхотен начин да изтеглиш любимото си видео от YouTube

Dirpy - Internet DVR

Dirpy превръща любимите ви клипове от YouTube и други видео сайтове, директно в музикални файлове, готови да бъдат записани веднага на вашия компютър.

Отново копирате линка на клипчето, което искате да превърнете в музикален файл примерно.Поставяте го в dirpy, избирате си подходящите настройки и натискате бутона Record.

Dirpy Studio

Освен че можете да си свалите целия клип, можете също така да изтеглите видеото само като музика в mp3 файл, като в случая можете да си изберете начало, край, заглавие и име на файла различно от посоченото в YouTube.

Доста често ми се налага да си търся музика и знам че най-доброто и най-ново е в YouTube и за да си направя музиката на дискове dirpy ми помага изключително много в преобразуването на видео само в музика и звук.

Dirpy e страхотен безплатен инструмент, неизискващ никаква регистрация, супер елементарен за работа!

4. Saveyoutube

Удари една целувка на YouTube

Download Youtube Video. Just add 'Kiss

Мда, правилно прочетохте :) Удряте една целувка на най-големия сайт за онлайн видео и сте готови! За да използвате сайта, просто трябва да добавите думата “kiss”-целувка към URL адреса на видеото, което искате да свалите в YouTube.

Това ще ви пренасочи, към този сайт, от където вече ще можете да го изтеглите като Flv видео или да го конвертирате в друг формат-изборът на различни формати е много голям.

Да вземем за пример може би най-гледаното видео за всички времена-“Еволюцията на танца”: адресът му е http://www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg.

Сега за да го изтеглите, просто сложете едно kiss в адреса му, ето така-http://www.kissyoutube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg.

Като натиснете рефреш на браузъра си ще бъдете насочени към уеб сайта, от където вече можете да си го смъкнете, в който си формат желаете! Страхотно, бързо и лесно!

5. ClipConverter

Изтегли любимото си YouTube видео в различни формати

ClipConverter

Прехвърлянето на онлайн видео към вашето преносимо устройство или телефон, каквито и да  са те, може да бъде доста продължителен и досаден процес.

Първо ви трябва софтуер за сваляне на видео стрийминг, после ще ви е необходима и програма за конвертиране на видеоформата, съвместим с вашия портативен медиен плеър или мобилен телефон.

НО, благодарение на “Clip Converter”, този отегчителен процес става много бърз и лесен!

YouTube Converter

Онлайн Услугата, която се предлага от сайта Clip Converter-да изтеглите видео в желания от вас формат, е безплатна.

Всичко, което трябва да направите е да поставите URL адресът, принадлежащ на желаното ви видео, което може да е от сайтовете Direct Download, YouTube (HQ and HD), Google Video, Sevenload, MySpace, Dailymotion (HQ), Vimeo (HQ), Metacafe, MyVideo,от порно сайтовете YouPorn и Pornhub, или Veoh, видеото може и да е от вашия компютър, което е още едно от многобройните предимства на този уеб сайт.

След това просто изберете желания формат, в който искате да получите крайния резултат.

Можете да избирате между форматите: FLV, WMV, MPG, AVI, 3GP, и MP4. С всеки формат има допълнителни настройки, от които можете да изберете различен аудио и видео битрейт, аудио звук, размер на картината и тайминг.

YouTube Converter2

В случай че искате да извлечете само аудиото, за да си направите диск или да си напълните флашката с песни, можете да изберете форматите OGG, M4A, WMA, AAC и MP3.

След стартиране на процеса, при условие че източника на URL адреса, който сте поставили включва няколко клипа, ще бъдете помолени да изберете правилния видео източник.

Пример за това може да бъде вариантите на различното качество на видеото в YouTube.

Преобразуването е изключително бързо и след като завърши, можете да изтеглите клипчето или аудиото от сайта на вашия компютър, като размера на готовия файл също ви е даден!

Има и възможност да си сложите тази услуга и като добавка към  браузъра ако той е Firefox или Chrome

Основни характеристики накратко:

 • Изключително приятелски интерфейс.
 • Конвертиране и съхраняване на Youtube клипове.
 • Голям избор от различни формати.
 • Всяка видео конверсия включва битрейт контрол и други важни настройки
 • Можеш да избереш да изтеглиш само аудиото отново с добър избор на различни формати
 • Безплатен, не изисква никаква регистрация

Малък бонус към статията: Изтегли си видео от Youtube в mp3 формат!

Освен видео клипове, сигурен съм, че много, ама много пъти ви се е искало някоя песен, която сте намерили в най-големия сайт за видео споделяне да си я дръпнете просто като mp3 файл, да си я запишете на диск и да си я пуснете в колата, нали?

И за тази болка има лек и тя се казва YouTubeMP3. Това е безплатна онлайн услуга, която работи изключително лесно, а и доста бързо.

Всичко което трябва да направите е да вкарате адреса на клипчето, което сте си харесали от youtube и да натиснете зеления бутон Convert-това е! След това остана само да си изтеглите готовия файл.

Предполагам вече се сетихте, че този инструмент в комбинация с youtube е идеалния вариант да си направите диск за колата, разполагайки само с интернет, нали?

Линк към YouTubeMP3

Е, youtube маняци-аз ви дадох 6 страхотни инструмента, чрез които да си теглите каквото си поискате от видео търсачката на Google, сега искам от вас да споделите тази статия в любимата си социалка, за което предварително Ви благодаря. Така е справедливо, нали?

 • http://twitter.com/NikolaiMinev Huku

  Ето и нещо за Android. jetVD (безплатно, достъпно от маркета): http://www.appbrain.com/app/jetvd/com.jetaudio.android.jetVD
  Просто намирате клипа чрез “търсене” и го записвате. Могат да се гледат/записват дори клипова, за които вградения youtube плейър дава съобщение, че нямат мобилна версия. :)

 • admin

  Както винаги полезене! Доволени ли си от андроида, не съм го ползвал още?

 • lori

  DirPy не работи вече за съжаление :(

 • admin

  Абсолютно е така, сега и аз го видях че не работи за съжаление, а беше много добра услуга :(

 • http://videokar.com Invision

  Също и http://keep-tube.com/
  Това е като kisstube, но ви позволява да теглите клиповете във максималното възможно качество, нещо което не можете да направите от директния линк.

 • admin

  Страхотно предложение, Благодаря ти!

 • Pingback: SEX…Най-важният фактор за успеха? | lifehack.bg()

 • V

  Мерси за статията. За сваляне от YouTube ползвам http://voffline.com/ Позволява безплатен download в различни формати – MP3, FLV, 3GP…

 • http://www.lifehackerbg.com lifehackerbg.com

  Много ти благодаря за споделената програма :)

 • http://www.facebook.com/people/Александра-Францева/1696443867 Александра Францева

  Много благодаря, ще ги пробвам всичките. Но http://downloadtube.org/ ми иска и регистрация, и 9 USD месечна такса.

 • http://www.lifehackerbg.com lifehackerbg.com

  да, направили са го платен, а беше безплатен като правих статията…Можеш да ползваш останалите

 • asensyy

  uGet 2.0.8

 • Стефан

  http://www.youtube-mp3.org ….
  Работи на принципа на вариант 2 , 3 , 4 , 5

 • http://www.lifehackerbg.com lifehackerbg.com

  Благодарности за програмата!

 • Angel Atanasov

  buono